Hexy Abikokk 2008-10-13 22:19:41 |
mina olen teinud sama laadseid kooke õunte ja annassidega. nüüd katsetasin ka jõhvikatega varianti (siit Nami-namist). pean siiski mainima, et õuntega tarte tatin maitseb mulle rohkem. | |
Eva Abikokk 2008-10-14 10:09:11 |
Hexy:
See kook tundub põnev. Kas saan pildi pealt õigesti aru, et jõhvikad hakkavad vett välja ajama - ehk siis kas oleks vajadus lisada tärklist vms?
mina olen teinud sama laadseid kooke õunte ja annassidega. nüüd katsetasin ka jõhvikatega varianti (siit Nami-namist). pean siiski mainima, et õuntega tarte tatin maitseb mulle rohkem. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-14 10:21:39 |
Eva:
Niipalju kui ma mäletan, siis ei olnud see mitte vesi, vaid jõhvikamaitseline mõnus magus siirup, mis sealt välja tuli :) Tegi koogisöömise mõnusalt mahlaseks. (Aga tegin-ja-pildistasin umbes 2-3 aastat tagasi, nii et olekski paras aeg uuesti proovida. Mul on isegi karbitäis neid suuri ameerika kultuurjõhvikaid külmikus vist..)
Hexy:
See kook tundub põnev. Kas saan pildi pealt õigesti aru, et jõhvikad hakkavad vett välja ajama - ehk siis kas oleks vajadus lisada tärklist vms?mina olen teinud sama laadseid kooke õunte ja annassidega. nüüd katsetasin ka jõhvikatega varianti (siit Nami-namist). pean siiski mainima, et õuntega tarte tatin maitseb mulle rohkem. Maris:
Mina olen selles retseptis alati püüdnud antoonovkaid kasutada, aga loomulikult lõikan õunad kas neljaks või kuueks, olenevalt suurusest. St tükid jäävad üsna suured (olen seda retseptis rõhutanud ka).
Olen kasutanud erinevaid õunu, aga siin ei kiida ma muidu nii lemmikuid koogiõunu antoonovkaid. Antoonovkad kipuvad kergemini lagunema ja see mõjutab konsistentsi ning lõpptulemust väga. Kui teisi (nt välismaise päritoluga) õunu võib rohkem viilutada, siis antoonovkas annab hea tulemuse, kui jätta suured õunatükid, nt terved veerandikud. |
|
Kait Abikokk 2008-10-15 12:14:02 |
Minul tegelikult juba 2 katsetust tehtud. Mõlemal juhul tegin koogi õuntega, mida karamellistasin eelnevalt pannil või-suhkrusegus. Esimesel juhul panin õunad pärast savist ahjupotti ja katsin lehttaignaga. Teisel korral küpsetasin koogi hoopis keeksivormis ja taigen oli omalooming - kappide revideerimise tulemus. Ehk siis koogiisu oli suur, aga materjali nappis. Taignasse läks pannkoogijahu, nisujahu, hapukoort, tükk võid, veidi suhkrut, küpsetuspulbrit, tiba soola ja vett.
Esimesest koogist ma head pilti ei saanud, sest fotoka akud olid tühjad ja telefoniga tehtud pildist ei saanud midagi aru. Keeksivormis valminud tarte tatin tuli aga selline:
Vormist kättesaamine õnnestus mõlemal korral üllatavalt hästi. Ja isegi mu mees sõi neid kooke, kuigi ta eriti igasugu õuna-rabarberi-marjakooke ei armasta, sest väidab, et need on hapud. Sedasi karamellis küpsetatud õunad aga maitsevad ülihästi. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Gegegerda Abikokk 2008-10-15 14:50:51 |
Kait:
Minu vennaga täpselt sama lugu, aga seda kooki sõi küll. On ikka imelikud :) Ja isegi mu mees sõi neid kooke, kuigi ta eriti igasugu õuna-rabarberi-marjakooke ei armasta, sest väidab, et need on hapud. Sedasi karamellis küpsetatud õunad aga maitsevad ülihästi. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Kika Abikokk 2008-10-15 16:21:28 |
Selle sügise esimene Tarte Tatini tegin õuntega. Retsept sellest raamatust: Culinaria France. alguses tundus, et läheb vist nässu, sest suhkru ja või segu ei tahtnud kuidagi karamelliks minna. (tundus, et retseptis oli liiga palju suhkrut). Lõpuks paningi selle iirise-taolise lõga vormi põhja ja õunad peale, aga pärast 45 min küpsemist tuli välja suurepärane kook! Retsept nägi veel ette valmis ja ümberpööratud kooki veel või ja suhkruseguga pealt küpsetada, aga seda ma ei teinud. Kevadel tegin Tarte Tatini rabarberiga, selle retsepti võtsin ajakirjast Marie Claire. | |
Mammu Kokaõpilane 2008-10-16 14:08:24 |
Ega siis muud midagi, kui et tegin ka ja oli põnev ja kõik läks hästi ja tuli maitsev. Pildi ärevast hetkest panen ka Retseptiks oli see, kuid liivataignaga. | |
Põrnikas Abikokk 2008-10-17 21:50:51 |
ma nüüd vahepeal veel kaks pahupidikooki õuntega teinud. Ühele lisasin tsiba safranit, põhjaks pärmi-lehttaigen. Täitsa tore oli, aga safranimaitse/aroom oli tunda vaid sooja koogi puhul, jahtunult tunduvalt nõrgem kahjuks. Teisele lisasin kardemoni ja jahvatatud mandleid, põhjaks muretaigen, ning esmakordselt nägin ära, kuidas näeb välja kook, mis vormist väljuda ei soovi..:( maitse oli aga vägagi tore. Üldiselt on mu kõige suuremaks probleemiks olnud taina lahti rullimine. Pärmi-lehttaignaga sain justkui vist hakkama, aga muretaigen jäi ikka täielikuks mõistatuseks mu jaoks. Oskab keegi pakkuda mingit retsepti, mida tõepoolest rullida oleks võimalik? | |
Vernanda Abikokk 2008-10-18 00:01:44 |
retsept nami-namist, kook ise sai lehttaignaga ja hea, aga karamell imendus tiba liiga, polnud teist õieti nähagi, aga vormist välja tuli ilusti. aga noh, peabki veel ja veel ja veel harjutama:) | |
Gegegerda Abikokk 2008-10-18 09:33:50 |
Ma tegin ka eelmisel nädalavahetusel pahupidi õunakooki, aga pole veel jõudnud blogisse üles kribada. Ja pildid on ka õhtul tehtud - seega mitte eriti kvaliteetsed... www.gegegerda.blogspot.com |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |