tortide kaunistamine

Liilia
Abikokk
2010-11-19 16:27:55
Cristella:
Oskate öelda, milliste koduste vahenditega saab valge shokolaadi punaseks? Mul oli idee teha lapsele sünnipäevaks McQueeniga tort, nii et see auto on seal shokolaadist (valge, pruun ja punane), ise mõtlesin, et teen tilgakese kirsimahlaga. Aga ilmselt teie juba teate, aga mina ei teadnud, et vedelik tõmbab selle sulashokolaadi koheselt klimpi ja mingist shokolaadist pole enam halli haisugi :( Ja nüüd ma siis istun siin nagu hunnik õnnetust ja mõtlen, kuidas veel midagi päästa annab ja tort pooleli ei jääks (õigemini see pealmine pilt). Valged-pruunid osad on kenasti küpsetuspaberi peal juba tahkunud ja tahaks kangesti selle ülejäänud osa ka punasega katta, aga nüüd siis selline probleem. On kellelgi ehk mingit head soovitust?
mina sinu asemel teeks selle punase osa näiteks vaarika- või maasikamoosist. kanna šokolaadiga joonistatud pilt tordile ja siis see punane osa kata moosiga. näiteks see lepatriinutort ja autoga tort on nii tehtud

Köögitoimkond

Cristella
Kokaõpilane
2010-11-19 16:39:30
Liilia:
mina sinu asemel teeks selle punase osa näiteks vaarika- või maasikamoosist. kanna šokolaadiga joonistatud pilt tordile ja siis see punane osa kata moosiga. näiteks see lepatriinutort ja autoga tort on nii tehtud
Emme mul pakkus ka, et ma teeks mingi tarretisega, aga ma pole väga kindel, kas see täitmata shokolaadipildi ümberkandmine küpsetuspaberilt tordile õnnestub, sest raam on ju suht peenike. Igaljuhul pärast oma eelmise postituse tegemist meenus mulle siit kuskil eestpoolt loetud nipp martsipani värvimiseks, kus keegi kasutas neid Sunny joogipulbreid, mõtlesin, et proovin sellega ka, äkki õnnestub ikka kuidagi shokolaad punaseks saada. Aga no kui ei õnnestu, eks siis tuleb miskit muud välja mõelda :)
Tziiki
Abikokk
2011-01-27 11:29:02
kas on kellelgi kogemust modelleeritava shokolaadiga? kas sellest tordile kaunistuste tegemine on mingis mõttes lihtsam/parem kui martsipani kasutades? vaja oleks teha malenuppe...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Martiina
Abikokk
2011-01-27 21:40:50
Tziiki:
kas on kellelgi kogemust modelleeritava shokolaadiga? kas sellest tordile kaunistuste tegemine on mingis mõttes lihtsam/parem kui martsipani kasutades? vaja oleks teha malenuppe...
Tziiki, hakkan just arendama oma oskusi šokolaadist kujukeste tegemisel. Tegin ühe modeleerimisšokolaadi massi valmis, veidi püüdsin midagi nikerdada ka. Mulle meeldis, käsitleda oli lihtne. Ja malenupud jääks ilmselt kenad küll. šokolaad ei vaju nii kergesti soojas seistes ära, kui marstipan- seega oli ka veidi lihtsam voolida. Ja maitse on pärast puhas šokolaad, seega hea :D
Pozataja
Abikokk
2011-01-27 22:33:47
mis retsepti järgi või kuidas teie modelleerimis shokolaadi teete? puhast maisiirupit ju eestis ei müüda ja see stockmanni pannkoogisiirup (vahtrasiirupi maitseline maisisiirup) on tume ja jätab maitset. niiet valge shokolaadiga seda kasutada ei saaks. tumedaga olen kasutanud küll.

Pozataja

Liisi
Abikokk
2011-02-15 21:47:21
Mis tehnikaga katate tordi külgi puru vms? Tegin trühvlitorti, mille külgede katmine puruga oli parajalt keeruline, sest torti kallutada ei saa ja lusikaga puru vastu külge patsuda ei andnud ka eriti ilusat tulemust. Samamoodi on muret valmistanud võileivatordi külgede katmine maitserohelisega. Äkki on kellelgi miski kaval nipp välja pakkuda?

Liisi Blogi

Tiina
Abikokk
2011-02-15 21:50:53
Liisi:
Mis tehnikaga katate tordi külgi puru vms? Tegin trühvlitorti, mille külgede katmine puruga oli parajalt keeruline, sest torti kallutada ei saa ja lusikaga puru vastu külge patsuda ei andnud ka eriti ilusat tulemust. Samamoodi on muret valmistanud võileivatordi külgede katmine maitserohelisega. Äkki on kellelgi miski kaval nipp välja pakkuda?
Ühest targast raamatust lugesin sellist nippi - kreemiga katmata tordipõhja ääred kaetakse õhukese kreemikihiga, võetakse kätte ja veeretatakse ääred puru sees. Seejärel kaetakse pealt kreemiga ja kaunistatakse.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pozataja
Abikokk
2011-02-15 22:26:38
proovi nii, et määrid ääred ja küljed õhukese kreemikihiga, võtad tordi avatud käe peale ja teise käega peoga kausi kohal katad puruga. kui tort on normaalmõõtmetes.

Pozataja

Tupolev
Kokaõpilane
2011-04-26 00:05:35
Mis nipiga te küll šokolaadiga neid piirjooni teete, et tõesti ilus jääks? Jändasin tundide kaupa sulatatud šokolaadi, kilekottide, küpsetuspaberi ja selle alla pistetud pildiga - no ei jää nii ilus, nagu peaks. Mäletan, kuidas aastaid tagasi vandusin Pihlakast lapse sünnipäevaks tellitud torti, kus orav näga välja nagu marutõbine rebane. Minu tehtud Pikne McQueen nägi ka. Elu sees ei kujuta, mismoodi šokolaadiga pilti otse tordi peale joonistada, st nii, et ei saa uuesti ja uuesti katsetada.
Minukiisu
Abikokk
2011-04-26 09:47:02
Joonistan kujundi küpsetuspaberile ja keeran siis küpsetuspaberi tagurpidi ja alla panen tavalise valge paberi. Sulatatud šokoladiga joonistan siis mööda piirjooni kujundi ja alles siis vajutan ettevalmistatud tordi peale( keerad šokolaadiga kaetud poole tordi peale) Vajutad hästi õrnalt ja paned jahedasse hanguma. (ca 30 min) siis eemaldad ettevaatlikult küpsetuspaberi.Piirjooned ei tohi olla liiga õhukesed ega ka liiga paksud. katsetamise teel saad teada kuidas on parem. Ei oska täpsemalt selgitada. Ehk on abi. (kui küpsetuspaberit ei pööra ringi ,siis jääb pilt tordile peegel kujutises)
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>