Pozataja Abikokk 2010-04-18 19:46:18 |
mittemürgise taime lehed antud juhul mustsõstar ja aroonia katan sulatatud sokolaadiga. mina katsin lusikaga aga pintsliga on vist parem ja korraks sügavkülma ja siis tõmbad päris lehe ära ettevaatlikult. aga draakonikommiroosid olid vist teemaks lastetortide all. ma ise pole teinud aga kujutan ette et vajutad kommid lehtedeks ja keerad roosiks :) | |
Koogi Kata Abikokk 2010-05-01 14:23:57 |
Kuna ma pereliikmete allergiate tõttu martsipanist kaunistusi oma kookidele teha ei saa, olen lilled teinud peamiselt võikreemist. Eile lisasin oma kreemist lillede repertuaari võõrasemad. | |
Kaare Abikokk 2010-05-01 23:17:26 |
Minukiisu:
Mulle tundub, et martsipan muutub kõvaks toatemperatuuril seistes (hakkab kuivama). Katsin porgandikoogi tervenisti martsipaniga. Kuna meil väike pere, siis sõime kooki kaks päeva. Hoidsin seda külmkapis ja martsipanikate ei läinud selle aja jooksul kõvaks. Ma arvan, et võib tordi varem ka katta ja ei juhtu midagi hullu.
Mina rullisin martsipani õhukeseks toidukile vahel ja tõstsin kile abiga koogile. Oma esimesest kogemusest jäi mulle mulje, et mida paksem martsipanikiht, seda ilusam lõpptulemus (ühtlasem, ei murene, ei kuma läbi) ja seda lihtsam kooki/torti katta. Ma joonlauaga paksust ei mõõtnud, aga see 3 mm tundub tõesti selline hea paksus olevat.
Kui soovid torti tervelt martsipaniga katta, siis tee seda vahetult enne tordi peale panemist, sest martsipan läheb kuivades kõvemaks. |
|
Pozataja Abikokk 2010-05-02 00:26:01 |
kui martsipanilehe alla panna liimiks vahukoort või kreemi ei lähe martsipan jahedas seistes mitte kõvemaks vaid vastupidi mõnusalt pehmeks ;) | |
Minukiisu Abikokk 2010-05-02 09:27:37 |
Minukiisu:
See oligi ju nii mõeldud.Kui rullid lauale varem lahti siis muutub toatemperatuuril kõvemaks ja on raske kooki katta,sest mureneb.Mina kasutan tavaliselt tortide katteks ,kas hapukoore või siis toorjuustukreemi,sest võikreem meile ei maitse.Kui teen tordile mingi kuju ,siis sellel lasen paar päeva toatemp.kuivada ,siis on hea seda tordile tõsta,sest martsipan rullin nii õhukeseks kui saan ,kuna ka seda eriti ei armastata,aga pilte on sellest hea teha. Kujukesed soovitaks teha kuni 1nädal enne tordi peale panemist ,sest need peaksid kuivama,et niiskusega vormi ei kaotaks.hoia kujukesi toatemperatuuril.Ka soovitaks värvida martsipani mõned päevad varem.Ise ei ole kasutanud tervet tordi katmist vaid ainult väikesed kujundid.Minul läksid need tordi peal mõnusalt pehmeks et sai lõigata.kujundi ääred joonistasin üle šokolaadiga ,et martsipan ei jookseks tordi peale laiali.Kui soovid torti tervelt martsipaniga katta,siis tee seda vahetult enne tordi peale panemist ,sest martsipan läheb kuivades kõvemaks. Loodan et oli abi. |
|
Kaare Abikokk 2010-05-02 09:52:11 |
Minukiisu:
No vot, kui ma nüüd uuesti loen, siis saan aru küll :) Vahetult enne tordile panemist, mitte vahetult enne serveerimist.
See oligi ju nii mõeldud.Kui rullid lauale varem lahti siis muutub toatemperatuuril kõvemaks ja on raske kooki katta,sest mureneb. |
|
Eva Abikokk 2010-05-02 13:09:10 |
Koopatibi:
Asi ei ole toatemperatuuris, aga selles, et martsipan kuivab õhu käes. Seega, kui martsipani töö pooleli, tuleks martsipan pausi ajaks kilega katta.
Mulle tundub, et martsipan muutub kõvaks toatemperatuuril seistes (hakkab kuivama). |
|
Kaare Abikokk 2010-05-02 17:56:33 |
Eva:
Jälle targem, jätan meelde :)
Asi ei ole toatemperatuuris, aga selles, et martsipan kuivab õhu käes. Seega, kui martsipani töö pooleli, tuleks martsipan pausi ajaks kilega katta. |
|
Pozataja Abikokk 2010-06-01 12:02:42 |
kas keegi teab kuidas tehakse neid "klaas" kaunistusi nagu sellel lehel http://www.teeninduskool.ee//content/view/69/11/lang,et/ 5 pilt südamed ja lehed. ma arvan et tegu on suhkruga aga kuidas neid vormida ja mustrit vajutada peale? või vähemalt kuidas neid kaunistusi nimetatakse? et netist otsida youtubest. | |
Tziiki Abikokk 2010-06-01 12:28:50 |
Pozataja:
äkki on tegu sellise asja, nagu söödav vahvlipaber?
vaata siia:
http://www.suhkrukunst.ee/product.php?id_product=110 kas keegi teab kuidas tehakse neid "klaas" kaunistusi nagu sellel lehel http://www.teeninduskool.ee//content/view/69/11/lang,et/ 5 pilt südamed ja lehed. ma arvan et tegu on suhkruga aga kuidas neid vormida ja mustrit vajutada peale? või vähemalt kuidas neid kaunistusi nimetatakse? et netist otsida youtubest. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |