tortide kaunistamine

Mari-Liis
Abikokk
2010-08-18 21:29:43
Sp:
mina tahaks ka teada, et kui martsipaniga tort kaetakse, miks siis alati võikreem alla pannakse? kas selleks et siledam jääks pind? ja kas peab ikka olema võikreem või võib olla ntks ka kohupiimakreem?
hmm, ma olen ikka väga mitmel korral martsipaniga torti katnud, aga võikreemi pole kunagi alla pannud. Ausalt öeldes pole ma elus võikreemi teinudki :) Need kolm on näiteks kohupiimatäidisega ja otse kohupiima peal ongi martsipan

Siit nurgast ja sealt nurgast

Jaanikaant
Abikokk
2010-08-18 21:42:45
Selliste kohupiima- või juustukookide peale olen mina ka otse pannud martsipani katte peale, aga näiteks biskviittordile olen biskviidi peale õhukese kihi vahukoort pannud "liimiks" ja seejärel katnud tordi martsipaniga.

Maitse asi

Tziiki
Abikokk
2010-08-29 14:55:59
tort haiglast koju saabunud meespoolele :) (MMF kate ja toiduvildikaga pilt)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Siiruviiru
Kokaõpilane
2010-09-16 08:30:46
ei saa aru, mida ma valesti teen? Katan tordi MMF-iga ja alla panen kas hapukoort või mingit kreemi, aga ikkagi, kui torti lahti lõikan, nihkub kate noa all tordilt minema. Ka sööjatel on võimatu lusikaga murda tükki koos kattega. Kate tuleb lihtsalt koogitükilt ära. Väga ebamugav olukord.
Tziiki
Abikokk
2010-09-16 13:24:52
Siiruviiru:
ei saa aru, mida ma valesti teen? Katan tordi MMF-iga ja alla panen kas hapukoort või mingit kreemi, aga ikkagi, kui torti lahti lõikan, nihkub kate noa all tordilt minema. Ka sööjatel on võimatu lusikaga murda tükki koos kattega. Kate tuleb lihtsalt koogitükilt ära. Väga ebamugav olukord.
mina ei pane kõige peale täidist-kreemi peale pannes on ka minul alati martsipan või MMF kate lõikamisel "jalga lasknud" :) . Pealmise biskviidi või küpsiste kihi olen lihtsalt rohkem immutanud.

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pozataja
Abikokk
2010-09-16 22:38:36
Siiruviiru:
äkki on mmf mass liiga tugev? äkki niisutad kooki vähe? minul õmbab alati ilusti koogi kylge ja võtab kergelt niiskuse sisse.

Pozataja

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-23 16:12:10
Melani:
Tere, mul homme lõunaks vaja tort valmistada. Ma aga ei tea, kas võin tordi täna õhtul valmis teha. kohupiima tort. Ostetud biskviitpõhi. lõikan kolmeks kihiks. immutan kõiki kihte. esimese kihi vahele panen haput moosi, teise kihi vahele kohupiima-vahukoore massi (võib-olla ka puuviljaviilud). peale ka sama kohupiima-vahukoore segu ja kaunistuseks viinamarjad ja apelsinid. Kas saan täna valmis teha? Kas see kreem peal vedelaks ei muutu? (puuviljad paneks homme) Kas muidu on õigest tehtud tort, kui nii teen? (ma pole enne torti teinud)
Melani, ma paneks tordikihid kokku, aga pealmise kreemikihi ja kaunistamise jätaks homseks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liina
Abikokk
2010-11-14 15:21:22
Kas te suhkrumassi olete ka kasutanud? Ma proovisin suhkrumassist teha kooki, aga ei jäänud päris selline nagu olin lootnud. Kuidas vältida mullitamist, alguses ei olnud väga hullugi, aga järgmine päev oli juba päris mulliline, küljedel oli ka õhk all. Kui tegin siis silusin küll kinni. Kus säilitada pooleli olevat suhkrumassi pakki. Külmkapis vist olla ei tohis ja kaua see säilida võiks üldse?

Minu kokkamised!

Pozataja
Abikokk
2010-11-15 22:36:29
ma arvan et säilib oma pool aastat ikka. oleneb kas tegid selle ise ja millest? ja mina säilitan kõiki suhkrumasse, martsipani jms külmikus. aga õhukindlalt.

Pozataja

Cristella
Kokaõpilane
2010-11-19 16:06:45
Oskate öelda, milliste koduste vahenditega saab valge shokolaadi punaseks? Mul oli idee teha lapsele sünnipäevaks McQueeniga tort, nii et see auto on seal shokolaadist (valge, pruun ja punane), ise mõtlesin, et teen tilgakese kirsimahlaga. Aga ilmselt teie juba teate, aga mina ei teadnud, et vedelik tõmbab selle sulashokolaadi koheselt klimpi ja mingist shokolaadist pole enam halli haisugi :( Ja nüüd ma siis istun siin nagu hunnik õnnetust ja mõtlen, kuidas veel midagi päästa annab ja tort pooleli ei jääks (õigemini see pealmine pilt). Valged-pruunid osad on kenasti küpsetuspaberi peal juba tahkunud ja tahaks kangesti selle ülejäänud osa ka punasega katta, aga nüüd siis selline probleem. On kellelgi ehk mingit head soovitust?
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>