tortide kaunistamine

Liilia
Abikokk
2011-04-26 09:47:38
Tupolev:
Mis nipiga te küll šokolaadiga neid piirjooni teete, et tõesti ilus jääks? Jändasin tundide kaupa sulatatud šokolaadi, kilekottide, küpsetuspaberi ja selle alla pistetud pildiga - no ei jää nii ilus, nagu peaks. Mäletan, kuidas aastaid tagasi vandusin Pihlakast lapse sünnipäevaks tellitud torti, kus orav näga välja nagu marutõbine rebane. Minu tehtud Pikne McQueen nägi ka. Elu sees ei kujuta, mismoodi šokolaadiga pilti otse tordi peale joonistada, st nii, et ei saa uuesti ja uuesti katsetada.
mina ei joonista otse tordile šokolaadiga selliseid keerukaid ja suuri pilte. need on mul tavaliselt internetist välja prinditud, tavalisele paberile. Sellele panen peale valge s.t läbikumava küpsetuspaberi, millele siis joonistan kilekotis sulatatud šokolaadiga kontuurjooned. Lasen külmikus hanguda. siis tõstan pildi tordile s.t vajutan küpsetuspaberiga koos tordile nii et šokolaad on tordi peal. surun veidike ja siis võtan ettevaatlikult paberi ära. ja selleks et pilt ei jääks väga lame, siis joonistan kõik kontuurid veelkord šokolaadiga üle. ja värvin pildi ära nt. moosiga. minu torte näed minu blogist head katsetamist ja mitte unustada et ainult harjutamine teeb meitriks ;)

Köögitoimkond

Tupolev
Kokaõpilane
2011-04-27 23:00:41
Vot minu jaoks on just arusaamatu, mis nipiga te selle šokolaadi normaalselt voolama saate. Kas on täiesti vedel šokolaad? Kas on vahet, millist šokolaadi kasutada? Kas panete mingeid lisandeid ka sinna sisse, mis voolavust parandavad ja kleepuvust vähendavad? Mul kipub joon ebaühtlane jääma ja katkestuste koha peal jäävad peenikesed "sabakesed". Proovisin jahedama ja täitsa vedela šokolaadiga, suurema ja väiksema auguga - kõige ilusam jäi täitsa vedel (muide jube ruttu hakkab peale kuumaveevannist väljavõtmist uuesti tahkuma) ja väikse auguga kotist lastud. Samas liiga peenikest joont ei saa pärast küpsetuspaberi pealt tervelt kätte. Või äkki on mul liiga suured nõudmised ja on normaalne, et piirjoon on ebaühtlane ja "karvane"? Samas kondiitrite tehtud säbrud, mis nt trüflitorte kaunistavad, on kindla selge üsna paksu joonega. Järelikult peaks olema võimalik ka ise selliseid teha.
Tupolev
Kokaõpilane
2011-04-27 23:03:30
Liilia, vaatasin Su torte. Šokolaadijoon on suht lai ja ei ole karvane ka. Järelikult on võimalik, aga kuidas?
Liilia
Abikokk
2011-04-28 01:26:32
mina kasutan fazeri blockšokolaadi. sulatan selle alati kilekotiga kuumas vees. lõikan üsna väikse augu ja tõesti, vedelama šokolaadiga tuleb joon ühtlasem. kui šokolaad hakkab liialt hanguma, siis panen selle uuesti kuuma vette, aga enne panen selle auguga koti (koos šokolaadiga) teise terve koti sisse et vesi ei saaks šokolaadi juurde (oeh, sai lohisev, aga ehk arusaadav) ega siin ei aita muud kui palju trenni :D proovi näiteks küpsiste peal

Köögitoimkond

Tupolev
Kokaõpilane
2011-04-28 01:45:15
Tänan, eks pean siis lihtsalt harjutama
Minukiisu
Abikokk
2011-04-28 10:22:33
mina sulatan peeneks hakitud šokolaadi (1ruuduke Fazer Block) väikese kausi sees mikrolaineahjus ja siis valan küpsetuspaberist tehtud torbikusse(seisab tühja viinapitsi sees)lõikan pisikese ava ja kaunistan või joonistan. Sulatan pikka mööda ca 20 sek korraga(vahepeal puutikiga segades) (kokku ca1 min)(vahest läheb kiiremini) ja see ei hangu nii kiiresti( vist nimetatakse tempereerimiseks) UUri lähemalt selle kohta netist Kui ka siis vahest suurema tööga läheb kauem ,panen köögipaberi peale selle küpsetuspaberist torbiku kus šokolaad sees ja soojendan uuesti 5 sek.ja saab jälle voolama. jah minu jutt ka pikk ,kuid ehk mõistad edu :D
Triin
Abikokk
2011-04-28 11:03:42
mina olen viimasel ajal školaadi sulatanud ahjus. Panen ahju 40* peale ja školaadi topsiga ahju, väga hea konsistentsiga jääb ja ei hangu liiga ruttu, saab komme mätsida jmd. Ja kui taheneb, saab uuesti ahju pista. Joonistamiseks ma vahel ostan selle tihedalt kokku sulatatud pakendi, sellega koos sulatan ja siis lõikan nurka väikse augu. Mugav.
Tupolev
Kokaõpilane
2011-05-26 18:02:23
Nii, vahepeal on olnud jälle võimalusi šokolaadiga joonistada. Kogemust ja osavust on juurde tulnud, aga arvan, et 2/3 jamast tuli ikkagi vale šokolaadi valimisest. Ma olen muide ka selle tihedalt kokku sulatatud pakendiga joonistanud, aga mul polnud õnne - pakend läks katki. Tugeva kilekotiga on ikka kindlam ning tuleb täpsem ka. Veel üks šokolaadiküsimus: Mida ma valesti teen, et minu šokolaadiglasuur on täismatt, aga nt poetortidel läigib ilusti? Milles see nipp seisneb? Glasuuri jaoks sulatan mikros kaks kaaluosa šokolaadi koos ühe kaaluosa vahukoorega, kallan koogile, ajan laiali. Kui on natukene tahenenud, võtan servade alt küpsetuspaberi ribad ära ja pistan koogi külmikusse. Kas peaks äkki kauem toatemperatuuril hoidma või veel midagi glasuuri sisse segama?
Zapxpxau
Abikokk
2011-05-26 19:11:51
Vale temperatuur näiteks. Tempereerimine kindlustab ilusa läikiva šokolaadi.

Zap*

Spiidi
Abikokk
2011-05-26 19:46:30
Ma olen kuulnud, et shokolaadi ei tohiks üldse külmikusse jahtuma panna, külmikus lähebki halliks.

le D?ner

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>