tortide kaunistamine

Tziiki
Abikokk
2010-07-21 12:14:23
Pozataja:
teed jooned üle tugevasti ja siis vajutad-triigid pildi martsipanile nii et ikka pliiatsijooned oleks pealpool mitte vastu martsipani. kui eelnevat tugevalt jooned yle teha siis nad ulatuvad nats siledast paberist emale ja nendega vajutadki pildi martsipanile. mina üll ei tahaks süüa pilti kus on harilik martsipani peal :P hambatikuga ei pea ka tugevalt vajutama vaid veidi viltuselt itte 90 kraadi alt vedama jooni. siis ei teki auke.
mul ei olnud martsipan-tegin vahukommidest fondanti...ja sellele üe joonistades ei jäänud kriipsugi-see on natuke kõvem/tihkem kui martsipan... aga ega vist muid variante eriti pole, nii et proovin siis veel :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pozataja
Abikokk
2010-07-21 13:40:49
jah vabanda jätsin selle kahesilma vahele :P keegi siin rääkis pildi printimisest ka et teed küps paberile sokolaadiga jooed ja sis tagurpid koogile. aga see siis pm sama kui toiduvildikaga. jäävad mustad jooned.vali lihtsam pilt ja ikkagi nõelaga augud ette. ja pärast teed aukude järgi sokolaadiga pirjooned. mina teen nii ;)

Pozataja

Minukiisu
Abikokk
2010-07-21 14:17:31
Minukiisu:
Mina olen teinud pildi jooned hariliku pliiatsiga tugevalt üle ja siis surudes vastu martsipani ja kätega "üle triikinud" Peab aga meeles pidama et siis tuleb pilt peegelpildis.
just nimelt need hariliku jooned vastu martsipani,kui hakkad värvima siis kaovad"lahustuvad " jooned värviga ära ja ei jää tumedaid kohti. Katseta väikese lapikesega kui soovid.Joonista lihtsalt harilikuga mingi kujund ja värvi ära. mulle meeldib piltidel piirjooni sulatatud šokolaadiga veel üle teha,et ruumilisem jääks.
Kardemon
Abikokk
2010-07-21 23:40:38
Pozataja:
jah vabanda jätsin selle kahesilma vahele :P keegi siin rääkis pildi printimisest ka et teed küps paberile sokolaadiga jooed ja sis tagurpid koogile. aga see siis pm sama kui toiduvildikaga. jäävad mustad jooned.vali lihtsam pilt ja ikkagi nõelaga augud ette. ja pärast teed aukude järgi sokolaadiga pirjooned. mina teen nii ;)
valge šokolaadiga saaks ju siis ka teha piirjooni... et kui roosa jänku, siis ehk sobivad valged piirjooned?

http://kardemon.blogspot.com

Pozataja
Abikokk
2010-07-22 22:38:18
just kardemon. hea mõte ;)

Pozataja

Tziiki
Abikokk
2010-07-29 13:21:17
kuna aega nappis, siis pilti katsetama seekord ei hakanud, tegin hoopis MMF'ist lilled...ilmselt ilma süü, aga kate hakkas higistama ja nii sile ka ei tulnud kui oleks tahtnud-kas professionaalid panevad alati topeltkatte (et martsipan alla), et koogi tekstuur läbi ei paistaks?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

ErleS
Abikokk
2010-07-29 13:43:42
Tziiki:
kuna aega nappis, siis pilti katsetama seekord ei hakanud, tegin hoopis MMF'ist lilled...ilmselt ilma süü, aga kate hakkas higistama ja nii sile ka ei tulnud kui oleks tahtnud-kas professionaalid panevad alati topeltkatte (et martsipan alla), et koogi tekstuur läbi ei paistaks? http://farm5.static.flickr.com/4108/4840531728_2c756768b3_m.jpg
Pilt on küll väga kena, selline lihtne ja armas tort :)
Sp
Kokaõpilane
2010-08-18 18:09:21
mina tahaks ka teada, et kui martsipaniga tort kaetakse, miks siis alati võikreem alla pannakse? kas selleks et siledam jääks pind? ja kas peab ikka olema võikreem või võib olla ntks ka kohupiimakreem?
Kairit
Abikokk
2010-08-18 18:11:39
Sp:
mina tahaks ka teada, et kui martsipaniga tort kaetakse, miks siis alati võikreem alla pannakse? kas selleks et siledam jääks pind? ja kas peab ikka olema võikreem või võib olla ntks ka kohupiimakreem?
Mina pole elus võikreemi kasutanud. Olen alla pannud biskviidi puhul tavalist kohupiima ja küpsisetorti olen katnud, siis oli viimane kiht vist hapukoor. Minu meelest pole küll vahet, mis seal all täpselt on, peaasi, et haakuks.
Minukiisu
Abikokk
2010-08-18 19:15:59
Võikreem peaks jätma siledama pinna ja külmikus ei hakka martsipan nii kergesti sulama kui kohupiima või hapukoorega.Aga eks ta maitse asi ja harjumus ole,sest ameeriklased seda võikreemi vist väga armastavad :-)
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>