HIINA KÖÖK

Kuts
Kokaõpilane
2011-02-22 21:19:31
Triin:
h_s:
Mina tegin selle retsepti järgi meekana. Oli hea toit - ingver, küüslauk, mesi sobisid väga hästi kokku. Et kaste sai retseptijärgsete kogustega minu maitsele liiga magus, panin rohkem äädikat ja lisasin natuke sojakastet.
Mina ka tegin seda meekana. Ja sama mulje, paneks mett nt 1,5 spli. See tainas kana ümber oli aga väga hea ja selle jätan meelde, kui tuleb soov teha midagi nö tainas. Kahjuks avastasi et pole kodus seesamisemneid just siis kui tahtsin neid hakata peale puistama. Sestap ei saanud välimus just sama kaunis kui algretsepti juures.
tegin ka selle retsepti järgi meekana, mett panin 2 spl ja arvan, et oleks ka 3 välja kannatanud :) aga võibolla see on nii tänu sellele et riivisin ingveri koos küüslauguga, küllap tükeldatuna oleks maitse teine saanud. seesamiseemned unustasin samuti, kuid kuna toit niivõrd hea sai, pole kahtlustki, et järgmisel korral tulevad ka seemned. magushaput kana proovisin samuti teha, ja maitses ka ülihästi. järgmisel korral proovin kartulitärklisega, et kas on vahet ka. http://acerolakuts.wordpress.com/2011/02/22/meekana/
Laurentzius
Abikokk
2011-02-22 22:24:37
Tegin Nami-Nami retsepti järgi Kung Pao kana. Lisasin veel suvikõrvitsat ja paprikat. Väga maitsev tuli ja sarnanes väga sellele, mida olen restoranides saanud. Postitus ka Blogis

Vanapere köögikatsetused

h_s
Kokaõpilane
2011-02-23 23:17:07
Tegin täna kokaraamatu Blue Ginger: East Meets West Cooking with Ming Tsai järgi sealiha ja ingveri potikleepse, mis on koka sõnul tema ema täiuslik retsept. Väikeste muudatustega retsepti leiab veebist siit. Olid täitsa maitsvad, kuid ma ei ole päris kindel nad õigustasid seda kolme tundi, mis nende tegemisele kulusid... Samas meeldis mulle väga see kuuma veega tehtav tainas (koostiseks vaid jahu, sool ja kuum vesi), mis peale 15 minutist sõtkumist mõnusaks ja elastseks muutus ning mis ka peale küpsetamist liiga sitke ei olnud. Küll aga olin ma päris hädas nende küpsetamisega. Raamatus olev retsept (veebis on asja veidi muudetud) nägi ette nende praadimise suurel kuumusel (6 min) ja seejärel aurutamise. Minul olid pelmeenid sellise teguviisi juures paari minutiga alt mustad... Õnneks ei mahtunud kõik korraga pannile, nii et järgmistega alandasin kõvasti kuumust ja vähendasin praadimisaega.
Aaloemahl
Abikokk
2011-02-24 18:55:19
Chop Suey sealihaga. Retsept Nami-namist. Pilti näeb siin. Mulle maitses väga, juhuslikult külla tulnud inimene (kahtlustan küll, et ta tuli lõhna peale :) ) kiitis samuti.

sussi-sussi.blogspot.com

h_s
Kokaõpilane
2011-02-25 13:54:21
h_s:
Tegin täna kokaraamatu Blue Ginger: East Meets West Cooking with Ming Tsai järgi sealiha ja ingveri potikleepse, mis on koka sõnul tema ema täiuslik retsept. Väikeste muudatustega retsepti leiab veebist siit. Olid täitsa maitsvad, kuid ma ei ole päris kindel nad õigustasid seda kolme tundi, mis nende tegemisele kulusid... Samas meeldis mulle väga see kuuma veega tehtav tainas (koostiseks vaid jahu, sool ja kuum vesi), mis peale 15 minutist sõtkumist mõnusaks ja elastseks muutus ning mis ka peale küpsetamist liiga sitke ei olnud. Küll aga olin ma päris hädas nende küpsetamisega. Raamatus olev retsept (veebis on asja veidi muudetud) nägi ette nende praadimise suurel kuumusel (6 min) ja seejärel aurutamise. Minul olid pelmeenid sellise teguviisi juures paari minutiga alt mustad... Õnneks ei mahtunud kõik korraga pannile, nii et järgmistega alandasin kõvasti kuumust ja vähendasin praadimisaega.
Et esimesest partiist jäi potikleepse palju üle, siis panin nad sügavkülma ning valmistasin nad nüüd lõunasöögiks. Ja tuleb tunnistada, et sel korral, kui ma ei olnud pidanud nendega nii kaua vaeva nägema ja tuba ei olnud esimesest üleküpsetatud pannitäiest sinist suitsu täis, siis maitsesid nad ikka väga hästi. Isegi nii hästi, et võibolla võtan kunagi siiski ette ka need imeilusad "pelmeenid", mida ma tegelikult teha tahtsin, aga ei julgenud, sest lugesin, et selle tärklisetaigna tegemine on piisavalt keeruline. Selleks oleks küll vaja leida nisutärklist. Kas keegi oskab arvata, kust sellist asja otsida? Tapiokitärklise võib vist maisitärklisega asendada, aga nisutärklis peaks ikka olema. Lisan oma potikleepsudest ühe pildi ka, aga avastasin alles pärast, et ma olin retseptis ühe koha jätnud tähele panemata - nimelt on mu kleepsudel põhi vales kohas. Õige oleks olnud, et nad oleks olnud asetatud pannile volditud serv ülespidi, mina panin aga külili... Aga noh, ega see maitset ilmselt ei muutnud ja krõbedat osa saigi rohkem :)
h_s
Kokaõpilane
2011-02-27 08:19:30
Merit:
Kajastan ka ülipopulaarset ja algselt Pille sõbranna blogist pärit krõbeda kana retsepti, mis on tänini minu blogi kõige loetum postitus nädalate, kuude ja aastate lõikes :) Ühesõnaga ma ei tunne kedagi, kes teaks kedagi, kellele see ei maitseks.
Riskides veidike pühadust teotada... :) Ma ei armasta eriti seda tüüpi magushapusid kastmeid, aga kuna see siin nii kiita sai, siis võtsin ta siiski ette. Tuleb tunnistada, et kuigi tegemist oli VÄGA hea magushapu toiduga ja ma sõin teda hea meele ning kahe suupoolega, siis oli ta siiski magushapu kaste. Nii et nende jaoks, kes hiina söögikohtades pigem soolasemaid toite eelistavad, ta see kõige-kõigem ikkagi ei ole. Ka oleksin pidanud usaldama oma esimest instinkti - mulle nimelt ei meeldi toitudes ketšup. Ma söön seda küll niisama vahest toidu kõrvale, aga toidu sees on tema maitse minu meelest nii võimas, et varjutab liigselt teisi (paremaid) maitseid. Nii et kui seda toitu kunagi veel teha, siis prooviksin ma ketšupi asendamist purustatud tomatiga - äädikas, suhkur ja sool käivad ju kastmesse nagunii, need annavad vajalikud maitsed.
Triinpvr
Abikokk
2011-02-27 11:09:52
Mult veel ühed pannkoogid, Jamie Oliveri Ameerika raamatust, nimeks Sher Ping Väga maitsvad :)

laualamp.wordpress.com

Aire1
Abikokk
2011-02-27 15:48:13
Tegin täna kevadrulle. Esimest korda kasutasin filo-tainast ja sain hakkama. Rullid said maitsvad.
Üllekas
Abikokk
2011-02-27 17:25:44
Tegin hoisin tšillimarinaadi ja marineerisin selles siis nii kana kui ka liha. Oli päris hea, aga tšillisust oleks võinud rohkem olla. Lihtsam variant marineerimiseks oleks võtta võrdsetes kogustes sojakaste ja tšillikaste koos natukese küüslauguga (pole hädavajalik). Viimane oli meie eelmise suve lemmik marinaad. Sea sisefilee sai sedamoodi lihtsalt super! Sama kastmega pintseldasime ka grillil soojendatud keedetud kartuleid ja ka need said väga mõnusad. Panen meenutuseks suvest pildi ka sellest: Veel sai katsetatud praetud riisi muna ja talisibulaga. Pille, oled Sa kindel, et retseptis on kõik kogused toodud õigesti? See õli kogus on ikka meeletu. Ma panin pool ja ikka riis ujus õlis. Muidu meeldis.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-27 17:41:34
Üllekas:
Veel sai katsetatud praetud riisi muna ja talisibulaga. Pille, oled Sa kindel, et retseptis on kõik kogused toodud õigesti? See õli kogus on ikka meeletu. Ma panin pool ja ikka riis ujus õlis. Muidu meeldis. http://farm6.static.flickr.com/5173/5481587949_97e9d04db9_m.jpg
Üllekas, ei olnud :O Apsakas tuli sellest, et algretseptis oli 2 dessertlusikatäit ja ma automaatselt panin koguse d-tähe juurest ja seal on mul ainult detsiliiter... 1 dessertlusikas on 10 ml, seega läheb vaja 20 ml õli ehk 4 tl ehk siis ca 1,5 sl. Vabandused!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>