Shiltsa Kokaõpilane 2011-02-20 12:28:15 |
Aga muidugi tegin ma ka ülipoppi krõbedat kana magushapus kastmes. :)
toidupeegeldused.com |
|
Lixey Kokaõpilane 2011-02-21 11:20:37 |
h_s:
Proovisin sama retsepti järgi ka meekana teha. Võrreldes minu esimese meekana variandiga meeldis mulle viimase mesine kaste rohkem kui esimesel, aga see taigen, milles kana paneerisin, oli minu meelest nende kogustega liiga vedel ja jäi samuti pehmeks, mitte ei muutunud krõbedaks.
Meekana juurde tegin seesaminuudleid, mis ma ristiksin küüslaugu koguse järgi pigem ümber. Maitsesid hästi! Ma pole varem selle peale tulnudki, et kasutada spagette, mitte taga ajada miskeid audentseid hiina-, riisi- või munanuudleid! ;)
Mina tegin selle retsepti järgi meekana. Oli hea toit - ingver, küüslauk, mesi sobisid väga hästi kokku. Et kaste sai retseptijärgsete kogustega minu maitsele liiga magus, panin rohkem äädikat ja lisasin natuke sojakastet. Ainus häda oli see, et tainas kana ümber oleks võinud krõbedam jääda. Mulle tundus, et peale praadimist ta seda oligi, aga kastme lisamisega muutus pehmeks. Ei tea, mida ma valesti tegin |
|
Merit Kokaõpilane 2011-02-21 13:06:26 |
Kajastan ka ülipopulaarset ja algselt Pille sõbranna blogist pärit krõbeda kana retsepti, mis on tänini minu blogi kõige loetum postitus nädalate, kuude ja aastate lõikes :) Ühesõnaga ma ei tunne kedagi, kes teaks kedagi, kellele see ei maitseks. Krõbe kana magushapus kastmes Kellele meeldib magushapu kana, võiks proovida ka Hiina sidrunikana. Liisi võib kinnitada, et see on samuti väga maitsev :) Hiina sidrunikana (lemon chicken) | |
Jaanikaant Abikokk 2011-02-21 13:21:58 |
Valmistasin ka eelmisel nädalal mitu korda krõbekana magushapus kastmes. Lausa keele viib alla! Juurde serveerisin aurutatud basmati riisi. | |
Liisi Abikokk 2011-02-21 13:23:40 |
Merit:
:D:D:D Tundub, et see teema pole enam hiina köök, vaid krõbe kana :D.
Ühesõnaga ma ei tunne kedagi, kes teaks kedagi, kellele see ei maitseks. Merit:
Jep :), maitses küll, isegi ehk huvitavam maitse kui krõbe kana magushapus kastmes.
Kellele meeldib magushapu kana, võiks proovida ka Hiina sidrunikana. Liisi võib kinnitada, et see on samuti väga maitsev :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-21 14:31:09 |
Merit:
:D Ma lisasin retsepti juurde mõned täpsustused, aga kuna need käivad ka Hiina köögi kohta laiemalt, siis kopeerin siia ka.
Johanna algretseptis kasutati viinamarjaseemneõli. Hiinas seda kindlasti ei teha, seal on popimaks maapähkliõli, aga võib kasutada ka odavamaid õlisid nagu näiteks meil populaarne päevalilleõli (ma ise tegingi päevalilleõliga).
Sichuani kokad kasutavad toore liha paneerimiseks ja kastmete paksendamiseks valget hernejahu (white pea flour), mida Fuchsia Dunlop soovitab asendada kartulitärklise või maisitärklisega. Dunlop kasutab enamasti esimest, teine Hiina köögi guru Ken Hom aga maisitärklist.
Mul oli kodus jaapanlaste Kikkomani sojakaste ja seda ma kasutasingi. Hiinas kasutatakse enamasti heledat sojakastet, mõningates retseptides koos tumeda sojakastmega. Hele sojakaste (light soy sauce) on heledam, ent soolasem, kui "tavaline" sojakaste. Hiinas kasutatakse toidutegemisel justnimelt seda sojakastet. "Lääne" hiina toidupoodides müüakse seda "Superior Soy" nime all. (Segaduse tekitamiseks kutsutakse Hiina tumedat sojakastet "Soy Superior Sauce" :))
Äädikad on Hiina köögis väga popid. Magushapudes roogades kasutatakse enamasti valget riisiäädikat, hautistes musta riisiäädikat ja kalaroogade serveerimiseks punast riisiäädikat. Kui riisiäädikat käepärast pole, siis sobib asendamiseks nii veiniäädikas kui ka õunaäädikas. Kuna valge riisiäädikas on üsna maheda maitsega, siis õunaäädikat võiks võtta ettenähtud kogusest veidi vähem.
Vist sai hetkel kõik. Igatahes on hea retsept ja läheb millalgi kordamisele (aga esmalt tuleb kõik muud hiina kanaroad läbi proovida sh meekanad ja sidrunikanad ja pähklikanad jms)
Kajastan ka ülipopulaarset ja algselt Pille sõbranna blogist pärit krõbeda kana retsepti, mis on tänini minu blogi kõige loetum postitus nädalate, kuude ja aastate lõikes :) Ühesõnaga ma ei tunne kedagi, kes teaks kedagi, kellele see ei maitseks. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-21 14:39:51 |
Zapxpxau:
Mul järgmised:
Ken Hom "Complete Chinese Cookbook" (BBC Books 2010)
Ken Hom "Simple Chinese Cookery" (BBC Books 2005)
Fuchsia Dunlop "Revolutionary Chinese Cookbook" (Hunani provintsi road)
Fuchsia Dunlop " Sichuan cookery"
Ching-he Huang "Ching's Chinese Food in Minutes"
Kenneth Lo "Chinese Food"
Alustuseks vast piisab ;)
PS Kui keegi neid hiljem laenata soovib, siis hõigake. Aga hetkel veel ei anna :P
Tundub huvitav. Mul polegi ühtegi Hiina toidu raamatut, veel! :O |
|
Shiltsa Kokaõpilane 2011-02-21 22:25:52 |
Proovisin ühe retsepti ka video järgi teha. Seal tehti ka sealiha, aga ma piirdusin magushapu kastme ja praetud riisiga, st. kasutasin seda, mis kodus leidus. Oi, küll see oli maitsev! Pikemalt heietasin oma blogis.
toidupeegeldused.com |
|
Tiina Abikokk 2011-02-21 22:40:49 |
Lixey:
Sellega seoses tuli meelde, et mu Hongkongist pärit ülikoolikaaslane tegi alati pidupäevade puhul suure potitäie spagette, mida nuudliteks nimetas :) Juurde enamasti magusat kana ja satay kastet (maapähklitega). Meekana juurde tegin seesaminuudleid, mis ma ristiksin küüslaugu koguse järgi pigem ümber. Maitsesid hästi! Ma pole varem selle peale tulnudki, et kasutada spagette, mitte taga ajada miskeid audentseid hiina-, riisi- või munanuudleid! ;) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Lixey Kokaõpilane 2011-02-22 20:22:28 |
Minust on saanud totaalne Hiina köögi fänn. :D Tänaseks otsisin välja retsepti, kus oleks ühe koostisosana kindlasti ka shiitake seened sees - Sealiha mu shu muna ja seentega raamatust "Klassikaline HIINA KÖÖK". Suur seenesõber ma just pole, kuid neid tahtsin lihtsalt proovida ja ei pidanud pettuma. Toit oli hää, kuid minu jaoks veidi liiga soolane. | |
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |