Postitusi: 41
Tiitel: Kokaõpilane
2012-03-15 11:24:25 |
Olen paaril korral teinud BBC GoodFoodist chunky winter broth-i. Ja muidugi proovisin ma järele Aafrica tomatisupi, millest tänu maapähklivõile on saanud minu vaieldamatu lemmik! |
2012-03-01 12:47:46 |
Lisan ka oma lemmik kikerhernesupi. Chorizo asemel teen seda pigem kana ja punase karripastaga. |
2011-11-16 10:09:52 |
Ilsu:
Keskturult saab ka värsket kala, nii et siputab veel kotis!Fre:
Tallinna lähedal on kaks (võibolla on rohkem ka) kohta kust saab täiesti elusa punase kala osta. Üks on Hüürus ja teine Jõgisool. Jõgisool on kaasa ostmine odavam:) ja sealt olen ka elusat tuura ostnud.Minul on hoopis küsimus sushis kasutatava toore kala kohta. Paranoiattekitavalt palju on juttu sellest et poodides müüdava kala värskus pole kiita. Propaganda ohvrina proovisin korra osta mingit punast kala Nõmme turu Saaremaa kala putkast ja midagi nii jubeda mudamaitsega pole ammu saanud. Ühesõnaga - kust ostate sushi jaoks kala ja kuidas saada aru et see ikka värske on? |
2011-11-16 10:06:36 |
Kusjuures minu meelest pole absoluutselt vahet, kas kasutada sushi- või pudruriisi. Samuti ei ole ma mitte kunagi vaeva näinud riisi pesemisega. Kleepub küll ja väga hästi. Pigem olen truuks jäänud hoopis ühele kindlale riisikeetmisõpetusele: 1 osa riisi 1,5 osa vett. Lasen keema (ilma kaaneta), keedan 2 minutit, keeran kuumuse maha ja lasen seni podiseda kuni vesi otsas, kordagi riisi segamata. Siis võtan poti tulelt ja katan kaanega ning lasen riisil veel haududa. Umbes 3 klaasi keetmata riisi puhul segan kokku 1 dl riisiäädikat, 0,5 dl valget dessertveini, 2 tl soola ja 1 spl suhkrut, segan kuni suhkur sulanud ja maitsestan sellega. Eelistan jasmiiniga äädikat, kuna see palju mahedam. |
2011-10-21 11:22:23 |
Tahan ka teha sushit toore tuunikalaga. Nägin eile Kaubamajas värsket tuunikalafileed, aga kuna ta oli värvuselt juba üsna pruun ja homse kuupäevaga, ei julenud osta. Kas sügavkülmaletist pärit tuunifileed võib üles sulatada ja siis toorena sushi sees kasutada? Lemberi raamatus oli nagu vihje, et otsida mereande sügavkülma letist, mida värskelt muidu ei saa. Jube segadusse ajab. :S |