Kirsike Abikokk 2011-02-14 21:52:22 |
Vahepeal olnud kolm hiinapärast rooga: Hiina supp Hiinapärane kanasupp (retsept on mul väljalõigatud mingist ajalehest mõned head aastad tagasi) Ja kuulus krõbe kana (mul sama retsept juba mitu aastat kasutusel, nii et pärit ilmselt kas Meriti või Johanna blogist:)) Meie laste vaieldamatu lemmik! | |
Veronika Abikokk 2011-02-15 08:07:34 |
Tegin eile h_s viidatud retsepti järgi krõbedat meekana. Väga mõnus õhtusöök oli :) | |
Triinpvr Abikokk 2011-02-15 09:48:00 |
Tegin nädalavahetusel potikleepse Järgmiseks peab vist küll krõbekana tegema, midagi nii poppi pole ammu näinud :) | |
Lixey Kokaõpilane 2011-02-15 11:37:59 |
Võtan ka järgmisena menüüsse selle kõige popima siin foorumis - krõbekana. ;) Vahepeal aga tegin Veiseliha stir-fry apelsini ja ingveriga ikka raamatust Klassikaline HIINA KÖÖK. Kuna mul polnud aega 30 minutit liha enne toidu valmistamist marineerida, tegin seda aegsasti juba eelmisel õhtul ja apelsini maitse oli super! Ingverit paneksin isegi rohkem. | |
Üllekas Abikokk 2011-02-16 18:15:43 |
Sellel nädalal oleme hiina lainel olnud :) Esimesena sai tehtud Chow Mein seafileega - maitses ja meeldis nii mehele kui lapsele kui ka mulle. Kartsin varssellerit, kuid selles roas jäi ta täitsa mõnus. Kui enne suutsin teda süüa vaid hautistes, siis nüüd juba sellistes roogades :) Järgmine samm on toorelt krõmpsutamine... Sellele roale oleks võinud hoi sin kastet rohkem panna kui retseptis kirjas. See mu ammune lemmik ja mulle meeldib, kui roog selles ikka ujub :) Selle roa ainel tegime järgmine päev lõunaks sarnase roa noorlooma lihast. Liha eelnevalt ei marineerinud. Õhukesteks viiludeks ja pannile pruunistuma. Sinna peale viilutatud porgand, varsseller, bambusvõrsed, hiinakapsas. Natuke sojakastet ja siis rohkelt hoi sin kastet ja mõnus suutäis oli valmis. Roog ise nägi välja selline: Siis sai tehtudHiina kanarooga. Oli päris hea ja söödi kärmelt ära. Ise paneks sojakastet ehk rohkemgi. Nuudlid kookospiima ja krevettidega olid ka täiesti söödavad, aga mulle tundus, et midagi on nagu puudu. Võibolla häiris mind kookospiima magusus. Ma oleks miskit särtsu juurde tahtnud. Võimalik, et asi oli selles, et sambal-oelek kastet mul polnud ja selle asendasin tšillikastega. Küllap oleks tulnus seda rohkem lisada. Aga nüüd tundub, et krõbekana tuleks ära proovida :) | |
Üllekas Abikokk 2011-02-16 18:26:17 |
Meenus, et varasemalt olen teinud ananassiliha ja brokoli ja austrikastmega loomaliha. (Eestikeelsed retseptid ilmunud Oma maitses.) Mõlemad said väga nämmad :) Olekski aeg neid jälle korrata :) | |
Meringue Abikokk 2011-02-16 21:22:59 |
Inspireerituna siinsest positiivsest vastukajast, tegin ka heatoit.ee'st paljukiidetud magushaput kana. Kastet tegin topelt koguse ning lisaks kanale läks hulka ka kõiksugu käepäraseid juurvilju. Tõesti maitsev oli! Elukaaslane oli oma kiidusõnadega lausa nii lahke, et väitis, et tulemus oli isegi parem, kui restoranis pakutav. =) Lisaks tegin nii nädalake tagasi siinseid koduseid kevadrulle, mis küll päris kevadrullid pole, aga on siiski juu inspireeritud Hiina köögist. ;) Kuna lemmikobjektiiv on hetkel sõbrale laenatud, pole kahjuks saanud pildistada. | |
Zoozi Abikokk 2011-02-17 08:33:50 |
Hiinapärane nuudliroog. | |
Lixey Kokaõpilane 2011-02-17 09:32:35 |
Oi, see palju kiidetud krõbekana magushapus kastmes oli küll lihtsalt super! Mässamist pottide ja pannidega oli aint võrreldes teiste toitudega, mis ma proovisin, hulka rohkem. Ja ka minu kanapallid ei jäänud pärast kastmega üle valamist enam krõbedaks... | |
Kiilike Abikokk 2011-02-17 22:47:37 |
Meil on wok aeg-ajalt täitsa kasutuses aga enamasti läheb sinna kas seda mis kodus olemas + meelepärased maitseained/ kastmed või siis see mille järgi isu. Alati jõuab pannile ingver, kapsas, paprika ja mingi liha ning enamasti ka hele sojakaste. Pilti pole enamasti teinud. Seekord üritasin natuke rohkem vaeva näha ja otsisin ka retsepte. Mõni aeg tagasi tegin kana magushapus kastmes - sama retsept ka namis olemas(mina kasutasin bbs gf oma). Kokkamise raames Vegetable Hakka Noodles Vokitud kana munanuudlitega | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |