Zoozi Abikokk 2011-02-09 09:11:53 |
Triinpvr:
Ma ka sooviks teada :)
Marju:
Sama küsimus :)Kas keegi oskaks ka mõnda head Hiina köögi kokaraamatut soovitada? Et oleksid põhjalike selgitustega ja teostatavad toidud. |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-02-09 13:38:21 |
Kahjuks ei ole Hiina köögi kohta sellist raamatut veel tehtud, nagu Silver Spoon või India: The Cookbook. Ken Hom on maha saanud/saamas kahe raamatuga "Complete Chinese Cookbook" ja "Classic Chinese Recipes". Seda viimast saab amazonis ka piiluda ja tundub normaalne, aga on poole õhem kui too esimene, mis ilmus eelmisel kuul (kahjuks sinna sisse ei näe). Nende kahe kõrval paistab väga informatsioonirikas olevat "Culinaria China", paks ja palju seletusi. Mul omal wishlistis veel ka Wakiya. Paljud Hiina köögi raamatud/autorid keskenduvad ainult teatud regioonidele ja seega ei ole just väga informatiivsed. Eileen Yin-Fei Lo "Mastering the Art of Chinese Cooking" vaatasin ka, ilus raamat, aga retseptide osa tundus natuke ühekülgne. Edit: "Yan Kit's Classic Chinese Cookbook" on ka päris hea, eriti sellise hinnaga. Saab ka sisse piiluda. On küll aastast 2006, aga mulle tundus retseptide valik mitmekesine ja asjad peaks ka autentsed olema. Miinuseks ehk see, et igal roal pole fotot. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-09 15:53:15 |
Zapxpxau:
See Ken Homi esimene raamat peaks mul kohe-kohe postkasti (või siis -kontorisse) potsatama. Üldse julgeks soovitada kõiki Ken Homi raamatuid (varasemast on olemas tema "Simple Chinese Cookery" vms), samuti on superhead Fuchsia Dunlopi teosed (mul on olemas Hunani ja Sichuani kokaraamatud).
Ken Hom on maha saanud/saamas kahe raamatuga "Complete Chinese Cookbook" ja "Classic Chinese Recipes". Seda viimast saab amazonis ka piiluda ja tundub normaalne, aga on poole õhem kui too esimene, mis ilmus eelmisel kuul (kahjuks sinna sisse ei näe). |
|
Lixey Kokaõpilane 2011-02-09 18:53:35 |
Katsetasin Praetud kana maapähklite ja tšillipipraga jällegi Anne Wilsoni raamatust "Hiina köök". Pähkleid panin muidugi topelt, kanapuljongi tegin kuubikuga ja paprika puhul piirdusin ainult punasega, kuna hetkel millegi pärast poest polnud muud värvi saada (olid kas otsas või jube pehmed ja plekilised). Väga maitsev oli! | |
Martiina Abikokk 2011-02-09 20:00:05 |
Täna õhtusöögiks üpriski mahe kana-nuudliroog, maitses hea. Magusaks tahtsin teha neid daan-koogikesi, aga ...noh, kolm aga tegelikult :D Esiteks ei ole mul minimuffinivormi, mistõttu küpsetasin neid oma lohukestega pannil. Teiseks ei kasuta ma toiduvärvi, seega kenast kollasest ei saanud juttugi olla ja kolmadaks küpsetasin ma oma koogid täiesti üle. Seega ebaõnnestumine missugune :( (panen oma ebaõnnestumisest pildi ka :D ) Aga hoolimata sellest maitsesid koogikesed hästi, ilmselt teen kunagi veel ja proovin edukas ka olla :D Kõigil teistel soovitan proovida! | |
KatAnna Kokaõpilane 2011-02-09 21:20:18 |
Mulle meeldivad väga nuudliroad, lapsed ja mees on magusa tšillikastme ja krõbeliha fännid. Aeg-ajal siis ka meie peres hiinapärased road menüüs, küll mitte väga tihti. Eelmisel nädalal tegin Juc'i blogist krõbekana magushapus kastmes. Samuti tegin hiljuti aasiapärast kana-nuudli suppi. Selleks tuleb keeta kanapuljong, kurnata, lisada puljongisse sidrunheina, kaffirlaimi lehti, väikeseid tšillisid, küüslauku, ingverit, koriandri. Keeta veidi ja lisada seeni, midagi rohelist, nt.spinatit, laimimahla, kalakastet, munanuudleid, kanatükikesi. Timmida maitset. Üks meie pere lemmik on ka kana-kapsa wokk. Selleks tuleb ribastada valge peakapsas, praadida wokkpannil krõbedaks, lisada kanafilee tükid, soja ja magusat tšillikastet. Kui tahan toekamat söögikorda, siis lisan ka munanuudleid. | |
Liisi Abikokk 2011-02-09 22:27:32 |
Muna foo yung. Algretsept raamatust "450 retsepti maailmast", aga avastavalt kodustele varudele kasutasin klaasnuudleid, murulauku ja rohelisi herneid. | |
Marju Abikokk 2011-02-09 22:46:45 |
Olles veel sissejuhatuse staadiumis siin kooskokkamises... ja rääkides kokaraamatutest. Oli keskraamatukokku asja ja naljakas küll, seal olid laenutuseks olemas igat sorti kokaraamatud. Laenutasingi siis teose "Kulinaarsetel avastusretkedel Hiinas". Päris ebameeldivalt kleepus, aga pesin ta puhtaks ja sirvisin läbi, äkki isegi on natuke abiks. Oli erinevaid piirkondi iseloomustatud kenasti ja päris palju juttu. Retsepte ka muidugi. Miskipärast siiski väga usaldusväärne ei tundunud. Äkki kujundus või formaat või ma ei tea mis... Teine etapp on ka alustatud, kulutasin portsu raha vajalikele kastmetele ja kuivatatud seentele jms :) Tahaks lapsele siin kiidetud krõbedat magushaput kana teha. | |
Aire1 Abikokk 2011-02-10 08:29:17 |
Tegin eile krõbedat kana magushapus kastmes, hea oli. Mees ei armasta hiina toitu, eile aga sõi ja kiitis. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-11 11:00:05 |
Tegin eile sealihatäidisega siu mai aurutatud pelmeene/pirukaid. Väga head olid! Kristjan naeris, et enam ei pea Chedisse neid kalli raha eest sööma minema ;) Retsept siin. Väga lihtne oli teha! | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |