HIINA KÖÖK

Triin
Postitusi: 324
Abikokk
2011-03-10 22:13:21
Mina tegin ühte pähklikana ka veel, aga linki ei saa panna, kuna tegin selle mitmest retseptist kokku. Väga maitses. Ja suurtele meil meeldib veel kui ma teen selle magushapukastme baasil köögivilju. Lasen peeneks ribastatud porgandid ja porru pannil poolpehmeks ja valan kastme ained peale. Selline mõnus kaste saab kui lihal endal kastet palju ei teki nagu nt meekanal.
Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-03-10 22:42:04
Tegin ka hiinapäraseid nuudleid Aniitrami blogist. Mulle meeldisid!

Maitse asi

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-03-11 12:33:30
Kylli K:
Nagu rusikas silmaauku! Mõni päev tagasi oli kodus arutelu, et paks hiina toite õppima tegema. Neil kooskokkamiselt esitatakse tavaliselt juba valmis meistriteoseid, kuid ma vajan järelaitamist põhitõdedes. 1. Meil on malmvokkpann. Meil pliidil gaasirauda pole, kuid vokkimisel kasutame matkapriimust, mis on ka üsna võimas. Mul paraku pole õnnestunud teha krõmpse juurvilju, ei saa vist panni piisavalt äkiliseks, ikka kipuvad hauduma. Äkki sobib vokkimiseks vaid õhem vokkpann? 2. Kas hiina toidud on kohapeal ka kõik nii rohke õliga? Mulle ei sobi hästi. 3. Need mõned korrad kui olen hiinakas suppi söönud, on see alati olnud kliister. On see rahvutoidu eripära või söögikoha kokkuhoiupoliitika?
Vabandused, Kylli, et vastamine nii kaua aega võtab. 1) 2) Kohapealsest olukorrast ei tea, aga väga paljusid hiina roogi tõesti praetakse esmalt rohkes õlis ning vokitakse hiljem veel kord teiste ainetega läbi. Vokkimisel siiski väga palju õli ei kasutata ja nt Ken Hom soovitab esimesel korral soovi korral hoopis veest läbi lasta (lihast on siis jutt, inglise keeles kutsutakse seda protsessi "velveting"). Mina olen proovinud nii ja naa - õlis keetes jääb muidugi krõbedam ja maitseküllasem, aga veest läbi lastes jääb mahlasem ja ka väga maitsev. 3) hiina suppidesse ja kastmetesse lisatakse tõesti tihti veidi tärklist, mis meie jaoks on just suppide puhul üsna võõras.
Marju:
Minu teine katsetus oli muna fu yung, siit: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/eggfuyoungwithroaste_89264. Millegipärast arvasin, et see sisaldab ka riisi, aga tegemist oli üsna omleti moodi roaga :) (mille vastu mu endiselt veel uus pann protesteeris täiel jõul ja võttis pool omletti enda külge ja tagasi ei andnud :( ) Aga seda rohkem pingutasin serveerimisega, nii et taldrikule läks kõigepealt ports rukolat ja miskeid lillakaid lehti, sinna peale siis omletitükid (sest tervelt seda panni küljest kätte ei saanud, oi, ma olin kuri!) ja kõige peale niristasin kastet, kuhu läks laimimahl, ahjus küpsetatud paprika ja magus tšillikaste. Kokkuvõttes oli väga mõnus.
Lisasin retsepti ka nami-namisse (siin). Marju, ega Sa pilti ei teinud?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-03-11 13:08:16
Niii. See oli nüüd üsna raske, sest pidin ju kõik postitused siin teemas korralikult läbi vaatama ja road kirja panema. Kokku sai nimekirja 115 rooga, seega kõige popim kooskokkamine üldse :) Kohe kahju, et auhindu ainult neli oli. Loosiõnn naeratas järgmistele nami-namikatele: TRIIN (aurukook), SEENEKAS (vikerkaaresalat), LIXEY (meekana), JAANIKAANT (nuudliroog). Auhindadeks olid Jamie Oliveri raamatud "Jamie Itaalia" ja "Jamie Ameerika". Kuna ma ei tea, kes millist tahab (või mis kellelgi juba olemas on), siis teeme julma kes-ees-see-mees mängu ja tuleb siinsamas teemas teada anda, millist raamatut eelistate. KÕIKE POPIMAKS RETSEPTIKS OLI LOOMULIKULT KRÕBE KANA MAGUSHAPUS KASTMES või mingi versioon sellest - seda tegid vähemalt 25 nami-nami kasutajat!!! Hakka või arvama, et nami-namikatel on väga üksluine-ühekülgne menüü :D :D :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Lixey
Postitusi: 41
Kokaõpilane
2011-03-11 13:16:10
Super vahva kooskokkamine oli! Kui kes ees, see mees, siis mina soovin "Jamie Itaalia" raamatut. Aitäh! :)

Mmmmaitsev...

Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-03-11 13:20:50
Vahva kooskokkamine oli tõesti! Hiina köögi roogasid tahaks veel palju järgi proovida! Mina sooviksin Jamie Ameerikat. Aitäh :)

Maitse asi

Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2011-03-11 13:28:41
SEENEKAS oli meeldivalt üllatunud ja soovis Jamie Itaalia. Ta ise ei pääse arvutisse :)

Zoozi tegemised

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2011-03-11 13:54:49
Pekingi part oli kõige raskem, 3 korda keevasse vette kasta, kuivatada, föönitada, jalgrattapump.. pintseldada umbes kolm korda, kuivatada.. ja lisaks tegin sinna juurde ka hulga lisandeid nagu mandariini pannkoogid, krõbedad praetud maapähklid, tšilli- ja küüslaugukrõpsud, ploomikaste ja värske salati. Piltidel aga dan tat koogikesed ja bäng bäng kana. Hah, naljakas nimi sellel, aga olevat saanud nime selle järgi kuidas kanaliha pehmeks taotakse.. Bang ei tundu eesti keeles just päris sobiv...

Zap*

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-03-11 13:58:40
Lixey:
Super vahva kooskokkamine oli! Kui kes ees, see mees, siis mina soovin "Jamie Itaalia" raamatut. Aitäh! :)
Jaanikaant:
Vahva kooskokkamine oli tõesti! Hiina köögi roogasid tahaks veel palju järgi proovida! Mina sooviksin Jamie Ameerikat. Aitäh :)
Zoozi:
SEENEKAS oli meeldivalt üllatunud ja soovis Jamie Itaalia. Ta ise ei pääse arvutisse :)
Triin saab siis "Jamie Ameerika" :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Triin
Postitusi: 324
Abikokk
2011-03-11 14:29:18
Jeee!!! Ma olen nii rõõmus! Nii loosiõnne, raamatu kui avastatud hiina köögi üle :). Ja tegelikult see aurukook oli väga huvitav. Üks variant oli temaga, et lõikasin õhukesed kihid ja panin keedukreemi vahele ja peale. Väga peen ja tasakaalukas tulemus sai. Ja kindlasti sellega katsetan veel. Mandli essentsi ei soovita küll kasutada. Ja siin viidatud retseptis sellise "tavalise" auruti jaoks piisab poolest portsust mõõduka suureusega koogi jaoks. Aurutile küpsetuspaber põhja, pott tulele ja kook kerkib nagu ime :).
<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>