Tiina Abikokk 2011-10-17 21:39:02 |
Vot kõrvits on midagi, millest mina pole eriti kunagi osanud midagi teha. Kuni avastasin kõrvitsaküpsised. Nüüd proovisin elus esimest korda kõrvitsasuppi vürtsiõliga. Midagi teistmoodi ja midagi head. Ja kõrvitsakukleid tegin ka. Imeilusad.
Ülejäänud kõrvits ootab röstitult-püreeritult purkides oma järge... kuni kapikokkamine läbi saab ;) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
ErleS Abikokk 2011-10-17 23:18:07 |
Pille:
Eks see saak üks hirmus unenägu ongi :) Õnneks kasvavad nad sisuliselt ise, mingit vaeva nendega ei ole, seega pole kahju ära jagada ega ka lõpuks kanadele sööta või komposti visata, kui ise jagu ei saa. Aga mõelgem positiivselt - kõrvitsas pidi ju terve Mendelejevi tabel sisalduma :D Sel aastal kasvatasime esimest korda ka muskaatkõrvitsat. Algul tundus, et jäämegi saagita, aga lõpuks valmis vist ligi 10 kõrvitsat. Koor on neil küll tumeroheline, mitte nagu pakendil oli, ja sisu pisut heledam, aga väga head on nad siiski. Ühe pisikese olen juba supiks-koogiks teinud, teise lõikasin täna lahti.
Tegin GF-st kõrvitsamuffineid, aga kiirustasin siin muude asjadega ja kuna retseptis oli isekerkiv jahu, arvestasin kogemata soola asemel soodat. Seega läks soodat topelt kogus ja sain kibedad muffinid :( Aga kuna kõrvitsat jagub, äkki proovin juba homme uuesti...
Selle aasta saagist olen proovinud veel GF-st seda kõrvitsakooki, mis maitses ka hea. Mul seda "mixed spice" segu ei olnud, seega segasin ise kokku. Ei tea, kas selle tõttu või siiski retseptist tulenevalt, aga mulle tundus, et järgmine kord panen pisut rohkem vürtse.
Lisaks tegin seda kõrvitsapüreesuppi, mis maitses väga hästi ja läheb kindlasti kordamisele. ErleS:
KUUSKÜMMEND KOLM KÕRVITSAT???? :O :O :O See on ju iga koka õudusunenägu :) Too pilt on tehtud paar aastat tagasi Keskturul, aga üks Lelle vanaproua sokutas meile alles üle-eelmisel nädalal umbes-täpselt samasuguse hiiglase, mis nüüd oma järge ootab :)See teema on lausa hädavajalik hetkel - meie sellesügisene saak oli 63 kõrvitsat :D Esimest aastat kasvatasime ka muskaatkõrvitsat. Õnneks meil sellisi hiiglasi ei kasva, nagu Pille fotol alumine, ja suure osa saab laiali jagada, aga siiski... Ilmselt löön juba täna õhtul sellele kooskokkamisele käed külge :) |
|
Jaanikaant Abikokk 2011-10-20 10:52:45 |
Kõrvitsasai, retsept siitsamast Nami-Namist! Ei jätkugi kohe kiidusõnu, ülimaitsev sai. Tegin väikese suhkrukogusega, et saaks pigem mahe, mitte magus sai. | |
ErleS Abikokk 2011-10-20 12:19:14 |
Eile hommikul tegin kõrvitsaküpsiseid. Sõin ise, andsin õele, tõin ka tööle - kõik, kes proovisid, kiitsid. | |
Pinnu Abikokk 2011-10-20 13:58:30 |
Täpselt sobiv teema! Eelmine nädal tegin blogist Toidutegu Röstitud kõrvitsa-tomati suppi. Imemaitsev. Tavaliselt teen kõrvitsapüreesuppi tavalisel moodusel, ehk siis porgand, sibul potti õli sisse, siis millagi kartul, kõrvits, kõik pehmeks, siis püreeks ja sulajuustu sisse. Samuti sai valmis tehtud pannitäis Vürtsikaid kõrvitsaküpsiseid siistamast Nami-namist. Maitsesid kõigile ja läheb kindlasti kordamisele. Ainus muganud oli see, et kuna poeg ei kannata nisujahu, siis tegin kaerajahuga. Jäid mõnusad muredad. Plaan on teha kõrvitsalasanjet, kus kõrvitsaviilud asendavad lasanjeplaate, kui ma selle retsepti uuesti üles leian. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-20 14:30:02 |
Tiina:
Kiidan ise ka seda suppi, väga maitsev! Ja kas polnud kaunis :)
Vot kõrvits on midagi, millest mina pole eriti kunagi osanud midagi teha. Kuni avastasin kõrvitsaküpsised. Nüüd proovisin elus esimest korda kõrvitsasuppi vürtsiõliga. Midagi teistmoodi ja midagi head. Ja kõrvitsakukleid tegin ka. Imeilusad. |
|
Kärt Abikokk 2011-10-20 15:53:27 |
Tegin ka hiljuti nii kõrvisasuppi kui ka kõrvitsakooki. Umbes poole kilo jagu on kõrvitsapüreed veel järgi, eks paistab, mis tast saab. | |
Frieda Abikokk 2011-10-20 17:00:20 |
Vaatasin, et polegi vist siin teemas maininud varem tehtud kõrvitsapüreesuppi, kõrvitsarulli ja kõrvitsakreemikooke. Aga kindlasti üritan ka midagi uut teha. | |
Eksitus Kokaõpilane 2011-10-21 14:07:49 |
Mina tegin eile maitsvaid täidetud minikõrvitsaid
http://kulinaarsedeksitused.blogspot.com/ |
|
Aire1 Abikokk 2011-10-22 10:25:45 |
Eile avasin kõrvitsa hooaja. Tegin röstitud kõrvitsat. Täna on plaanis kõrvitsapasteeti teha. | |
<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >> |