KOKKAME KOOS # 56: KÕRVITS ja kõrvitsatoidud

ErleS
Abikokk
2011-10-17 13:45:41
See teema on lausa hädavajalik hetkel - meie sellesügisene saak oli 63 kõrvitsat :D Esimest aastat kasvatasime ka muskaatkõrvitsat. Õnneks meil sellisi hiiglasi ei kasva, nagu Pille fotol alumine, ja suure osa saab laiali jagada, aga siiski... Ilmselt löön juba täna õhtul sellele kooskokkamisele käed külge :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-17 13:47:39
ErleS:
See teema on lausa hädavajalik hetkel - meie sellesügisene saak oli 63 kõrvitsat :D Esimest aastat kasvatasime ka muskaatkõrvitsat. Õnneks meil sellisi hiiglasi ei kasva, nagu Pille fotol alumine, ja suure osa saab laiali jagada, aga siiski... Ilmselt löön juba täna õhtul sellele kooskokkamisele käed külge :)
KUUSKÜMMEND KOLM KÕRVITSAT???? :O :O :O See on ju iga koka õudusunenägu :) Too pilt on tehtud paar aastat tagasi Keskturul, aga üks Lelle vanaproua sokutas meile alles üle-eelmisel nädalal umbes-täpselt samasuguse hiiglase, mis nüüd oma järge ootab :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Silja
Abikokk
2011-10-17 13:54:35
Minulgi selle hooaja esimene kõrvits avatud. Pildid on küll vanad, aga kõiki olen juba nädala eest jälle teinud sest need kolm on mu vaieldamatud lemmikud kõrvitsast: Anni Arro koorene kõrvitsasupp ingveriga Kõrvitsasupp suitsujuustuga Eriline lemmik on Kõrvitsarisoto parmesaniga.

Lavendlimesi.blogspot.com

Jaanikaant
Abikokk
2011-10-17 14:16:32
Ma olen siin teemas enamuse oma lemmikretseptidest juba üles andnud, eks siis nüüd tuleb vanu lemmikuid uuesti teha ja pildistada ning uusi lemmikuid otsida :) Aga teema on muidu vahva, sest kõrvitsasaak oli meilgi sellel aastal korralik.

Maitse asi

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-17 14:22:31
Jaanikaant:
Ma olen siin teemas enamuse oma lemmikretseptidest juba üles andnud, eks siis nüüd tuleb vanu lemmikuid uuesti teha ja pildistada ning uusi lemmikuid otsida :) Aga teema on muidu vahva, sest kõrvitsasaak oli meilgi sellel aastal korralik.
Seda ma räägingi, Jaanika. Su viimane kõrvitsapostitus on maist ja see ju mulluse saagi kohta. Ootame ikka selle kõrvitsahooaja kõrvitsaretsepte (ja need võivad ka mullused retseptid olla, aga lihtsalt tänavu uuesti tehtud) :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2011-10-17 14:26:02
Pille:
Suur aitäh kena retseptiviite ja foto eest, Liisi! Ühtlasi on Sinu postitus ka järjekordse Nami-Nami kooskokkamise - NR 41 (!!!) - avapostituseks. Õunakooke on juba küll ja küll tehtud (ja tehakse lähinädalatel veelgi, eks), ent kahtlustan, et igas majapidamises istub toanurgas või kapi otsas üks suur imposantne kollane kõrvitsamari. Või siis lausa mitu. Kell väga veab, sel lausa sügavoranži viljaga peen muskaatkõrvits. Aga mida selle kõrvitsaga pihta hakata?? Sellele viimasele "probleemile" keskendubki käesolev virtuaalne kooskokkamine. Kõrvitsast saab teha nii palju rohkemat kui marineeritud kõrvitsasalatit, mida siis talvel prae kõrvale näksida. Eks siinse teema 5 esimest lehekülgegi näitavad seda ilmekalt. Ent kindlasti on veel inimesi, kes pole kõrvitsat laialdaselt kasutanud ja on inimesi, kes tahaksid midagi uuesti järele proovida. Nüüd on selleks imehea võimalus. Magusad-soolased, pirukad-koogid, supid-vormiroad - kõik, kus kõrvits on kõrval- või peaosas. Auhindadest hiljem, aga kooskokkamise teema on aktiivne kuni novembri alguseni, mil võtame ette ühe küpsetamisprojekti.
Mulle tundus, et kõrvitsa hooaeg hakkas juba lõppema :D Nüüd siis põhjust veel üks kõrvits endale koju võtta. Ma olen enamuse kõrvitsast endale püreesuppideks teinud (pilte pole teinud ja retseptegi pole üles kirjutanud). Ülejäägi püreestasin ära ja panin purki, hiljem hea võtta. Röstitud kõrvitst tegin balsamicoga ja parmesanilastudega. Kõige paremini maitses aga hapukurgiga kõrvitsatoorsalatit.

Lindude toitmine

Jaanikaant
Abikokk
2011-10-17 14:50:33
Mõned tehtud road kõrvitsast siiski varasemast, mida siin teemas veel ei ole üles andnud: kõrvitsakuklid kõrvitsa- meekook kõrvitsa- ananassi muffinid kõrvitsa ja peedi püreesupp kõrvitsapüreesupp sidruniga soe köögiviljasalat fetaga

Maitse asi

Laurentzius
Abikokk
2011-10-17 15:21:21
Jee, see teema läks küll nüüd väga täppi. Just eile sain kaks hiigelsuurt kõrvitsat, mis keldris oma aega ootavad. See aasta olen juba kõrvitsast teinud: Kõrvitsarisotot Pehmet kõrvitsasaia Kõrvitsa-õunakrõbedikku, mis sai ka õunateemasse üles antud

Vanapere köögikatsetused

Netcat
Abikokk
2011-10-17 16:57:28
Olen sedasama krõbedikku teinud. Õunateemasse ei pannud, kuna arvasin et see pole kook ja seetõttu ei loe. Ja hiljuti juba mitmendat aastat igal sügisel tehtud Toit ja Trendist pärit kana-kõrvitsa ahjurooga ehk kõrvitsa-konservtomati kastmes mooritu ahjukana, kelle kõhus on sidrun ja salvei, Pilti ei ole, sest T&T pildiga see ei suuda lihtsalt konkureerida. Aga ärge seda 44 salveioksa juttu seal retseptis tõe pähe küll võtke.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Liisi
Abikokk
2011-10-17 21:00:34
Kindlasti püüan ka mõne uue retseptiga välja tulla, kuid siin mõned varem katsetatud retseptid kõrvitsaorsoto Kõrvitsa-juustukook Vürtsikas kõrvitsa-õunamoos Kõrvitsakook Kõrvitsarisoto

Liisi Blogi

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>