Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-13 14:12:31 |
Ma vist retseptikogusse ei hakka lisama, aga viimases Postimees Arteris oli Beatrice'i kõrvitsasupi retsept.. Kui keegi soovib, siis proovib: Beatrice’i kõrvitsa-ingveri püreesupp Umbes 10 sööjale • 3-4 suurt sibulat • 1 pihku mahtuva mõõduga tükk ingverijuurt • 2-3 küüslauguküünt • pool keskmise suurusega kõrvitsa viljalihast • vett või puljongit • 0,5 l kookospiima • oliiviõli • soola, pipart, soovi korral tšillipipart • värskeid koriandrilehti • pruunistatud seesamiseemneid • musta kõrvitsaseemneõli Haki sibul ja küüslauk parajateks tükkideks, koori ja peenesta ingver. Tükelda ka kõrvitsa viljaliha parajaks. Kuumuta potis oliiviõlis sibul, küüslauk ja ingver läbi, aga ära pruunista! Siis lisa puhastatud ja tükeldatud kõrvits ning tunde ja silma järgi vett või puljongit – supp peab jääma parajalt paks. Maitsesta soovi korral tšilli ja vajadusel soola-pipraga – soola pane pigem siis, kui eelistad kasutada vett. Keeda kõrvits pehmeks ja püreesta saumikseriga. Lõpuks sega hulka kookospiim ja serveeri kohe. Keeta pole vaja. Lauale andes võib lisada värskeid koriandrilehti, pruunistatud seesamiseemneid ja musta kõrvitsaseemneõli. | |
Itakene Abikokk 2010-09-15 21:00:16 |
Kas kõrvitsat saab toatemperatuuril säilitada? Küsin sest ei taha kõike ära küpsetada, mulle meeldib toorest kõrvitsast salateid ja smuutisid teha. | |
Tziiki Abikokk 2010-09-15 22:08:39 |
Itakene:
katki lõigatud kõrvits toatempertauuril kohe kindlasti ei seisa. Mul läksid viilud isegi külmikus nädalaga halvaks. Aga smuutide jaoks sobib ka kuubikutena külma pandud kõrvits-seda annab poolsulanuna sisse blenderdada küll-toimib ka jahutajana :)
aga vot salatite koha pealt ei oska öelda, kas ülessulatatud kõrvits selleks sobib. Kas kõrvitsat saab toatemperatuuril säilitada? Küsin sest ei taha kõike ära küpsetada, mulle meeldib toorest kõrvitsast salateid ja smuutisid teha. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Eva Abikokk 2010-09-16 11:16:15 |
Itakene:
Kindlasti mitte. Just, isegi külmikus läheb 5-6-7 päevaga hallitama. Soovitan keeta paksuks püreeks ja see kuumalt purgistada, säilib külmikus mitu kuud.
Kas kõrvitsat saab toatemperatuuril säilitada? Küsin sest ei taha kõike ära küpsetada, mulle meeldib toorest kõrvitsast salateid ja smuutisid teha. |
|
Triin Abikokk 2010-09-16 11:58:50 |
Linnutee Maximas müüdi eelmisel nädala väga ilusaid Eesti kõrvitsaid. Nende eelis oli, et nad oli väikest kasvu :). Sain ühest kõrvitsast 1 kg marmelaadi jaoks ja jäigi üle alla poole, millest sai paras kogus suppi. Et langeb ära see vajadus hoida. Just mõtlesin, et neid väikseid võik kapi otsa osta. Ikka jõuluni on mu ema hoidnud kõrvitsaid, ilma et nad rikneks. | |
Tziiki Abikokk 2010-09-16 13:26:57 |
Triin:
terved kõrvitsamunad seisavad ideaalselt...minu vanaema hoiab toas voodi all :)
nt eelmise hooaja viimase, igati kõlbuliku, kõrvitsa pistsime nahka alles millalgi suvel :) Linnutee Maximas müüdi eelmisel nädala väga ilusaid Eesti kõrvitsaid. Nende eelis oli, et nad oli väikest kasvu :). Sain ühest kõrvitsast 1 kg marmelaadi jaoks ja jäigi üle alla poole, millest sai paras kogus suppi. Et langeb ära see vajadus hoida. Just mõtlesin, et neid väikseid võik kapi otsa osta. Ikka jõuluni on mu ema hoidnud kõrvitsaid, ilma et nad rikneks. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Frieda Abikokk 2010-09-24 11:10:07 |
Üksmeelse heakskiidu leidnud röstitud kõrvitsa ja tomati supp. | |
Liina Abikokk 2010-10-04 12:08:32 |
Mina olen kõrvitsast teinud sellel aastal neli toitu ja sellest mulle piisab selleks aastaks. Kõrvitsa-ingverijäätis, see maitses koos muffinitega siit loetelust mulle kõige enam. Mõnusalt magus ja samas ka vürtsine. Kõrvitsa pannkoogid olid väike vaheldus tavalisele pannkoogile. Kõrvitsaga kaneelirullid olid ka täitsa head ja Kõrvitsamuffinid olid minu lemmikud :), hästi head mahlased. | |
Minukiisu Abikokk 2010-10-05 10:22:18 |
Kas keegi oskab öelda ,kui palju toorest kõrvitsat võrdub kõrvitsapüreega.See tähendab,et keetsin kõrvitsa püreeks ja panin purki,kui palju ma pean püreed võtma ,et vastaks nt retseptis öeldud 700 g toorele kõrvitsale. Vastusega kiire,sest kooki vaja teha täna. Ette tänades | |
Kodukana Kokaõpilane 2010-10-05 12:50:03 |
mul on alla kilone muskaatkõrvitsa jupp ning ingverit.... mida head neist saaks teha? laps ei tohiks aru saada, et kõrvits toidus, muidu pistaks üürgama ja keelduks, isegi magusast.. | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |