KOKKAME KOOS # 56: KÕRVITS ja kõrvitsatoidud

Anu
Abikokk
2009-11-28 01:03:19
Ma ise suutsin küll teha vaid kõrvitsasuppi, kuid tädi ja ema tegid mulle mitu eri sorti salatit. Lemmikuks osutus (no peale klassikalise äädikamarinaadis salati) õunamahlaga tehtud. Lisaks oli veel õunte ning arooniatega ning ainult arooniamahlaga.
Merita
Kokaõpilane
2009-11-28 16:30:56
Ahjus röstitud kõrvits on just väga hea lisandina. :)
Kessu343
Abikokk
2009-11-29 22:42:22
Liiseli:
Kõrvitsapirukas oli hea! Kasutasin Cambozola sinihallitusjuustu (või oleks õigem öelda valgehallitus-sinihallitusjuust?). Igatahes tahaks veel proovida, juustu asemel näiteks toorsuitsupeekonit või chorizo-vorsti kasutades. Täidisesse panin 3 muna ja 3 dl vedelikku (26 cm d. vorm), piisas. Taignasse läks ka neljaviljahelbeid ja grahamjahu. http://farm4.static.flickr.com/3275/2941835904_741651a62f_m.jpg
Selle sügise esimesest kõrvitsast valmis minulgi sama pirukas sinihallitusjuustuga. Väga mahe ja magusa mekiga. Järgmine kord lisaks ka midagi lihalist :)
Ullike
Abikokk
2009-12-07 17:32:29
Minu kõrvitsateod: kõrvitsa.-pasta, kõrvitsa-juustupirukas, kõrvitsa-kreem (vorm), kõrvitsa-sai ja loomulikult siin paljukiidetud röstitud tšillikõrvits. Vimane jääb raudvarasse - täitsa kindel. Külma sai veidi kõrvitspüreed, et teha jõuluks kõrvitsa-toorjuustu kooki. See on juba aastaid kohustuslik jõululaual. Killuke veel kõrvitsat alles - sellest tahaks suppi teha. Vast nädala teisel poolel jõuab....

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kessu343
Abikokk
2009-12-07 22:25:05
kõrvitsapüreesupp killukese merevaiguga. sai mitu päeva süüa :)
Triin
Abikokk
2009-12-08 10:32:51
minu jaoks on ka kõrvitsapüreesupp merevaiguga täiesti ületamatu toit. Võrreldav värske kartuli ja heeringaga :). Ma olen teinud veel erinevaid kooke, vormiroogasid, salateid - aga üle supi ei saa neist miski.
Edith
Abikokk
2009-12-08 17:45:58
tegin marineeritud kõrvitsat paar purki eile õhtul ja panin klaaspurki ning külmkappi. aga vaatasin hommikul ja vedelik on hägune :S maitse on oki aga pole kõrvits läbipaistev ega kedagi. kas kellegil on ideid või soovitusi? mõtlen ise et vedelik võis minna häguseks kuna kasutasin jahvatatud muskaatpähklit (nelk, kaneel ja pipar olid kõik terved tükkid mis said marlikotiga välja).

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Frieda
Abikokk
2010-01-24 21:34:44
Eilne kõrvitsakatsetus kõrvitsa-pähklipiruka kujul. Täiesti tuntava kõrvitsamaitsega, nii et mulle, kellele kõrvits koostöös kaneeliga lapsest saati sümpaatne olnud, meeldis päris hästi.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Spidur
Abikokk
2010-01-25 10:45:49
kas kõrvitsasupp kaneeli ja suitsujuustuga on siit läbi käinud? üsna põnev kooslus. suitsujuustuga olen varem ka teinud, aga siis ilma kaneelita...

Elina tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-03-26 10:42:59
Nami-Nami Facebooki fännilehel küsis Rele, et mida teha marineeritud kõrvitsast. Esmalt lihtsalt niisama süüa :) Tegelikult on välja pakkuda ka mõned retseptid: Kõrvitsaomletikesed Riisi-makrasalat Ühtlasi tekitasin Nami-Nami otsingusse eraldi komponendi "kõrvits (marineeritud)". Tervix soovitab kõrvitsarisotot: 200g risotto riisi 2 shalottsibulat 2 küüslauguküünt 100g marineeritud kõrvitsat 2 dl valget veini 200g köögiviljapuljongit 150g sojamajoneesi 130g sojakodujuustu 1 spl balsamicot soola-pipart Risotto valmistamiseks kumuta või ja küpseta selles hakitud sibul ning küüslauk. Lisa riis ja hauta veidi. Siis lisa kõrvits, valge vein ning pool puljongist, hauta ja maitsesta. Lõpuks lisa sojamajonees ja sojakodujuust. Soome Instituut soovitab kala kõrvale sellist lihtsat kastet: majonees, hapukurk, marineeritud kõrvits, murulauk. Siin Õhtulehe artiklis on ka paar retsepti: Kapsarulli sisse verikäkk, hot dog’i vahele verivorst Terevisiooni lehel on retsept couscous marineeritud kõrvitsaga Delfi Naistekal: Pühade võileib marineeritud kõrvitsaga: 150 g Johanna verivorste 4 spl pohlamoosi 100 g marineeritud kõrvitsat 4 viilu Leiburi Viljakat (rukkihelveste ja -teradega) Küpseta ahjus verivorstid ära ning serveeri Viljaka viilul koos kõrvitsa salati ja pohlamoosiga. Filmimees.ee lehel on mõned retseptid: Kanasalat piprabalõkiga Sojamarinaadis lambakarree kõrvitsarisotto ja idusalatiga (toosama kõrvitsarisoto, mis juba ülalpool oli) Päevalehes on Priit Toomitsa retsept Tailihapraad Selveri lehel: Rosmariini seafilee mesise kõrvitsa-jõhvika chutney'ga Kokaraamat.ee lehel on kana-kõrvitsasalati retsept. Kuressaares elav Kertu on oma blogisse lisanud marineeritud kõrvitsa ja suitsujuustuga spagetiroa retsepti.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>