KOKKAME KOOS # 56: KÕRVITS ja kõrvitsatoidud

Zoozi
Abikokk
2009-01-16 21:19:14
Siin pilt kunagi varem tehtud Anni Arro kõrvitsakoogist. Maitses päris hea!

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-12 14:33:39
Tegin vahepeal röstitud kõrvitsat ning röstitud kõrvitsa ja fetajuustu pirukat: Aialeht.ee kirjutab:Päikeselise ilmaga korjatud kõrvitsad säilivad paremini

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Abikokk
2009-09-14 14:47:39
Minagi olen kõrvitsasse ära armunud. Viimase paari nädala jooksul olen teinud spagetikõrvitsat (Pille, kuidas see peaks eesti keeles korrektselt kõlama?) ahjus ning söönud pesto ja parmesaniga. Ülejäägist tegin kõrvitsa-juustuvormi --segasin maitsestatud kõrvitsapudru lahtiklopitud munade, pisukese koore ja riivjuustuga ning küpsetasin pool tundi ahjus. Hiljem teisest kõrvitsast tegin kõrvitsapudingit -- taas segasin küpsetatud kõrvitsa lahtiklopitud munaga, aga suhkru ja vaniljega. Sai mõnus keedukreemilaadne magustoit, mis pealegi üsna tervislik ju!? :) Siis suutis mees veel kõrvitsast koos singiga pastakastet teha :D Ja oi kuidas need toidud lastele on maitsenud! Lausa lust! Pilte ühestki roast kahjuks ei ole, sest fotokat ei ole enam :(
Zoozi
Abikokk
2009-09-23 18:15:26
Ema tõi mulle õlikõrvitsa. Sellise pisemat sorti. Tekkis küsimus, et erineb see millegi poolest nö tavalisest kõrvitsast? Kui jaa, siis kuidas seda kasutada? Tänan :)

Zoozi tegemised

Kiilike
Abikokk
2009-09-23 20:54:27
Zoozi:
Ema tõi mulle õlikõrvitsa. Sellise pisemat sorti. Tekkis küsimus, et erineb see millegi poolest nö tavalisest kõrvitsast? Kui jaa, siis kuidas seda kasutada? Tänan :)
Võin nüüd puusse panna aga õlikõrvitsal ei ole seemnetel kestasid ümber aga muus osas sama mis tavaline kõrvits st kasutada saab nagu tavalist :)

kiilikese köögikatsetused

Leenilii
Abikokk
2009-10-15 19:13:49
Üks ülilihtne ja jumalik kõrvitsakook, ameerikapärane. Retsept pumpkin spice maitseainetopsilt: Sega 400 kõrvitsapüreed, 1 purk (400 gr) magusat kondenspiima, 2 muna ja 1 supilusikas kõrvitsamaitseainesegu. Kui seda pole, pane sobivaid, nt kaneeli, ingverit ja muskaatpähklit. Vala eelküpsetamata pirukapõhjale (mingi lihtne klassikaline põhi). Küpseta 15 min 225 kraadi juures, seejärel veel 40 min 175 kraadi juures. Serveeri jahtunult, näiteks vahukoorega. Mina lisasin ka paar lusikatäin kõrvitsa-sidrunimarmelaadi (sukaaditaoline), et veidi hapusust lisada. No see oli nii kohutavalt hea, et pildini ei jõudnud, kohe sai otsa; ja mul on piinlik öelda, kui palju ja kiiresti ma seda ise sõin. No umbes nii palju, et peaks paar-kolm päeva paastuma.
Mari-Liis
Abikokk
2009-10-15 23:49:21
Mulle meeldib väga sidruni ja muskaatpähkliga kõrvitsapüreesupp. Siinsamas nami-namis ka retsept olemas :) Olen kõrvitsaviile ka lihtsalt ahjus röstinud-oliivõli, soolahelveste ja musta pipraga. Hästi maitsev!

Siit nurgast ja sealt nurgast

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-16 08:56:17
Üks vana artikkel Päevalehes (14.11.2000), kus Angeelika Kang jagab kõrvitsaretsepte: ÜLLATUSLIK KÕRVITS: Peale kõrvitsasalati on teisigi sööke, millele kõrvits uue maistse annab Kõrvitsa-kartulipuder (mul pakkuda veidi lihtsam ja väga maitsev versioon) Karri-kõrvitsasupp Kõrvitsa-peekoni risoto Kõrvitsasupp Pasta kõrvitsa- ja peekonikastmega Kõrvitsasalat Sidruni-kõrvitsamarmelaad Punane kõrvitsamarmelaad Kõrvitsa-juustukook (vrdl ka sellega) Kõrvitsakeeks Kõrvitsatort

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Silx
Abikokk
2009-10-16 09:08:17
Tegin eelmine nädalavahetus kõrvitsa-astelpaju kisselli. Toksin retsepti siia ja blogisse homme.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Martiina
Abikokk
2009-11-27 21:49:05
Olen alati kadestanud, kui Pille ja teised tublid panevad mõne teema juurde kokkuvõtliku postituse hunnikute ilusate piltidega, mida nad kõike ka teinud on. No näiteks õunakookide teemas. Mina ei jõua kunagi nii paljude piltideni (seda tavaliselt seetõttu, et pildistamata jääb, mitte seetõttu ei kokatud ei oleks saanud). Nüüd aga avastasin, et kõrvitsast sai omajagu kokatud ja ka pildistatud. Seega saan ka panna oma tagasihoidliku postituse siia :D Kõrvitsahooajal tegin siis marineeritud kõrvitsat , kõrvitsasaiu , kahte erinevat sorti tuuletaskuid kõrvitsaga (nii et nii taignas oli kõrvitsapüreed kui ka täidises..ja ühel veel glasuuris ka), kõrvitsa-toorjuustukooki, ahjus röstitud kõrvitsat , kõrvitsaküpsiseid ning kõrvitsa-jogurtitarretist. Kommentaariks niipalju, et ahjust röstitud kõrvits jäi minu jaoks lahjaks..aga seda ilmselt seetõttu, et ei söönud sinna midagi kõrvale - ilmselt maitseks see mulle lisandina rohkem kui niisama üksinda. Kõrvitsaküpsised kuulutati vaieldamatult parimateks präänikuteks eales ja nõuti veel :D ja kõrvitsa-jogurtitarretis(kõrvitsapüree+suhkur+maitsestamata jogurt) on ääretult hea magustoit. Mulle väga maitses. Niipalju siis see aasta kõrvitsast :)
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>