Kiilike Abikokk 2008-11-03 21:51:32 |
Tegin õhtusöögi kõrvale kaks salatit kõrvitsast ehk siis kõrvitsa-hapukapsasalat ja kaneeline õuna-kõrvitsasalat | |
Zoozi Abikokk 2008-11-05 09:08:31 |
Viimases Oma Maitses on üks väga ahvatlev tagurpidi kõrvitsapirukas gratineeritud kitsejuustuga. Nii kõrvits kui ka kitsjuust mu suured lemmikud, nii et varsti proovin. Tulemusest teatan ka siia :) Sai siis mingi aeg tehtud.Võga kena ja väga väga hea oli. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-07 14:30:26 |
Riinyke:
Riinyke, oled Sa kindel, et see oli suvikõrvits? Mul ei säili viimased küll eriti üle nädala-paari, kuude jooksul lihtsalt tohletavad ära või lähenevad mädanema?
Igatahes tõstsin Su küsimuse siia kõrvitsateemasse. Kui Sind ikka pigem suvikõrvits huvitab, siis vaata seda foorumiteemat.
Mul seisis aknalaual kaunistusena juba mitu kuud üks suvikõrvits. Täna otsustasin sellest sööki vaaritada. Tegin paneeritud suvikõvitsat. Lõikasin õhukesed kõrvitsaviilud eelnevalt kooritud kõrvitsast. Kloppisin läbi kaks muna, lisasin maitseaineid ja supilusika täie hapukoort. Segasin läbi. Kastsin viilud munasegusse ning asetasin pannkoogi jahusele taldrikule. Praadisin mõlemalt poolt kuldpruuniks ja ühele poolele lisasin ka viilutatud juustu. Sai päris hea kuigi elukaaslast häirisid suvikõrvitsa seemned, mida ma jätsin eemaldamata. Nüüd on üle poole kõrvitsast veel alles. Järsku on teil häid retsepte, mida ülejänud osaga peale hakata. Kuna minu söök tuli väga rasvane, võilksite siia kirjutada lahjemapoolseid toite. Eriti oodatud on püreesuppide valmistamisõpetused. |
|
Zoozi Abikokk 2008-11-15 12:26:27 |
Eile oli kõrvitsapäev! Soolane ja magus - mõlemad kõrvitsast. Tegin Ida-Aafrika hernesuppi. Nimeks küll hernesupp, aga noh supisse läks ka üsna palju kõrvitsat. Supp ise oli päris vürtsikas, aga mis meeldis oli see, et kõrvitsa maitse kõrvalt oli tunda ka herne maitset. Ja rohelised herned oranži supi taustal on ka nii vahvad. Kahju, et pildil näha ei jäänud - fotokas väsinud. Muide, supp sobib hästi ka kaalujälgijatele! Magusaks oli kõrvitsa-õuna-crumble. Oma Maitse okt. 2007). Minu arust üks parimaid magustoite. Maitseb nii soojalt kui ka külmalt. Meie sööme piimaga, aga võib süüa ka niisama või siis jäätisega. Soovitan proovida. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-15 12:41:19 |
Zoozi:
Tegin ka hiljuti midagi taolist. Täidis oli üsna Oma Maitse retsepti stiilis, aga katte tegin oma lemmik-krõbediku järgi (tervislikum ka veel :P)
Magusaks oli kõrvitsa-õuna-crumble. (Oma Maitse okt. 2007). Minu arust üks parimaid magustoite. Maitseb nii soojalt kui ka külmalt. Meie sööme piimaga, aga võib süüa ka niisama või siis jäätisega. Soovitan proovida. http://lh5.ggpht.com/_ImeZajbchFY/SR6eiTMlXLI/AAAAAAAAAkM/7VwboWmNtTs/crumble.JPG |
|
Zoozi Abikokk 2008-11-15 12:53:00 |
Pille:
Mul oligi plaanis sinu varianti proovida, Pille,aga kui tegemiseks läks ,unustasin ära.Kindlasti proovin ära.
Zoozi:
Tegin ka hiljuti midagi taolist. Täidis oli üsna Oma Maitse retsepti stiilis, aga katte tegin oma lemmik-krõbediku järgi (tervislikum ka veel :P)
http://www.nami-nami.ee/recipe/image/2205puruvorm2NAMINAMI.jpgMagusaks oli kõrvitsa-õuna-crumble. (Oma Maitse okt. 2007). Minu arust üks parimaid magustoite. Maitseb nii soojalt kui ka külmalt. Meie sööme piimaga, aga võib süüa ka niisama või siis jäätisega. Soovitan proovida. http://lh5.ggpht.com/_ImeZajbchFY/SR6eiTMlXLI/AAAAAAAAAkM/7VwboWmNtTs/crumble.JPG |
|
Zoozi Abikokk 2008-11-17 22:36:17 |
Oi, kuidas ma armastan kõrvitsat! Tänane katsetus siin-täidetud kõrvits Jamie Oliveri järgi. Natuke muutsin koostisaineid. Mulle ja emale maitses kohe väga. Mees sõi küll tüki, pigem kraapis sisu välja ja sõi seda. | |
Netcat Abikokk 2008-11-18 15:40:40 |
Zoozi:
See on tõesti väga hea magustoit. Külmalt on see ka musta kohvi kõrvale väga hea. Jäätisega minu meelest liiga magus. Creme fraiche'ga, nagu algretsept soovitas, oli just täpselt paras - aga häda ja õnnetus, sel sügisel pole creme fraichet isegi mitte Stockmannis müügil, teistest kohtadest rääkimata. Magusaks oli kõrvitsa-õuna-crumble. Oma Maitse okt. 2007). Minu arust üks parimaid magustoite. Maitseb nii soojalt kui ka külmalt. Meie sööme piimaga, aga võib süüa ka niisama või siis jäätisega. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Aaloemahl Abikokk 2008-11-25 22:24:34 |
Tegin eelmisel nädalal kõrvitsapüreesuppi. Piilusin paari retsepti ka, aga lõpuks tegin ikka ise. Täitsa maitsev oli. Natuke juttu ja pilt | |
Zoozi Abikokk 2008-11-27 07:46:07 |
Tegin eile kõrvitsakeeksi. Minu jaoks ei midagi erilist. Eelistan selliseid kõrvitsakooke, kus on maitsest ka aru saada, et tegemist kõrvitsaga. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |