Kokandusalane õigekeel

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-23 20:29:22
Thredahlia arutleb oma blogis sel olulisel teemal, minge piiluge: Kohv, puder, suhkur - armas emakeel

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Proua Simpson
Abikokk
2008-09-29 10:20:33
Pille:
Thredahlia arutleb oma blogis sel olulisel teemal, minge piiluge: Kohv, puder, suhkur - armas emakeel
Uih, seal läks ju suisa sõnasõjaks... Väga ergutav lugemine :D
Ussicke
Abikokk
2008-10-10 16:05:51
http://www.paikesepagar.ee/main_est.html Issand, miks - ma küsin: MIKS?! - sa küll ei mürista....
Marju
Abikokk
2008-10-10 16:46:56
Ussicke:
http://www.paikesepagar.ee/main_est.html Issand, miks - ma küsin: MIKS?! - sa küll ei mürista....
:) :) :) ok, no see on juba ühest küljest ikka tapvalt naljakas ja teisest küljest masendav. Aga mulle tundub, et selle saidi äärmuslikkus isegi natuke takistab kurjastumist :) Arvatavasti on venekeelne tekst mingi tõlkeprogrammi abil eestikeelseks tehtud (silmama teid seas meie klientide - on vast vene keele lauseehitus?), kuigi siis jäävad kirjavead nagu põhjendamata... No meeleolukas sait igatahes. Ühtegi asja ma vist nende käest parema meelega ei ostaks siiski..
Merilin
Abikokk
2008-10-10 17:23:22
Marju:
Ussicke:
:) :) :) ok, no see on juba ühest küljest ikka tapvalt naljakas ja teisest küljest masendav. Aga mulle tundub, et selle saidi äärmuslikkus isegi natuke takistab kurjastumist :) Arvatavasti on venekeelne tekst mingi tõlkeprogrammi abil eestikeelseks tehtud (silmama teid seas meie klientide - on vast vene keele lauseehitus?), kuigi siis jäävad kirjavead nagu põhjendamata... No meeleolukas sait igatahes. Ühtegi asja ma vist nende käest parema meelega ei ostaks siiski..
Vähemalt on koht, kust hirmsa keksutujuga keksu saab tellida :P

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Mann
Abikokk
2008-10-10 20:06:05
tundub küll, et tõlkeprogrammi kasutatud. äkki nad vaesekesed ise ei teagi, mis hull jutt neil väljas on.
Spidur
Abikokk
2008-10-11 09:03:16
ma selliste venelaste "tõlgete" peale nii väga ei erutugi. pigem on lihtsalt natuke naljakas ja siis mõtlen kohe, kuidas kõlaksid minu samasugused laused vene keeles. ilmslet saaks selle koha peal veel rohkem naerda.

Elina tegemised

Fre
Abikokk
2008-10-11 16:31:42
Marju:
Sõnaühenditest, nagu must sõstar, punane sõstar, lähtuvate liitsõnade juures tuleb tähele panna, et omadussõna (must, punane) on omastavas käändes (mitte nimetavas!): mustasõstramoos, mustasõstrasiirup, mustasõstramaitseline, punasesõstrakeedis, punasesõstravein, vrd kuumaveeallikas (mitte „kuumveeallikas”) ja mustaveeämber (mitte „mustveeämber”).
Oi mulle see "mustveeämber" meeldib nii hullult. Täiesti OT (mis on off topic eesti keeles???) aga mulle tutvustati mõni aeg tagasi sellist kontrollsõna nagu kassikile. Kasutatakse sel puhul, kui kipub sassi minema, kas õige on "kellelegi" või "kellegile". Siis tuleb asendada sõna "keegi" sõnaga "kass" ja kontrollida. Kui vastus on "kassigile" siis proovi uuesti....
Nipitiri
Abikokk
2008-10-11 16:48:39
Fre:
mis on off topic eesti keeles???
Näiteks "teemaväliselt"
Marju
Abikokk
2008-10-11 17:03:15
Fre:
Täiesti OT (mis on off topic eesti keeles???)aga mulle tutvustati mõni aeg tagasi sellist kontrollsõna nagu kassikile. Kasutatakse sel puhul, kui kipub sassi minema, kas õige on "kellelegi" või "kellegile". Siis tuleb asendada sõna "keegi" sõnaga "kass" ja kontrollida. Kui vastus on "kassigile" siis proovi uuesti....
Mul kunagi aitas lihtsalt see, et -gi on alati kõige viimane.
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>