Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-23 20:29:22 |
Thredahlia arutleb oma blogis sel olulisel teemal, minge piiluge: Kohv, puder, suhkur - armas emakeel | |
Proua Simpson Abikokk 2008-09-29 10:20:33 |
Pille:
Uih, seal läks ju suisa sõnasõjaks... Väga ergutav lugemine :D Thredahlia arutleb oma blogis sel olulisel teemal, minge piiluge: Kohv, puder, suhkur - armas emakeel |
|
Ussicke Abikokk 2008-10-10 16:05:51 |
http://www.paikesepagar.ee/main_est.html Issand, miks - ma küsin: MIKS?! - sa küll ei mürista.... | |
Marju Abikokk 2008-10-10 16:46:56 |
Ussicke:
:) :) :) ok, no see on juba ühest küljest ikka tapvalt naljakas ja teisest küljest masendav. Aga mulle tundub, et selle saidi äärmuslikkus isegi natuke takistab kurjastumist :) Arvatavasti on venekeelne tekst mingi tõlkeprogrammi abil eestikeelseks tehtud (silmama teid seas meie klientide - on vast vene keele lauseehitus?), kuigi siis jäävad kirjavead nagu põhjendamata... No meeleolukas sait igatahes. Ühtegi asja ma vist nende käest parema meelega ei ostaks siiski.. http://www.paikesepagar.ee/main_est.html Issand, miks - ma küsin: MIKS?! - sa küll ei mürista.... |
|
Merilin Abikokk 2008-10-10 17:23:22 |
Marju:
Vähemalt on koht, kust hirmsa keksutujuga keksu saab tellida :P Ussicke:
:) :) :) ok, no see on juba ühest küljest ikka tapvalt naljakas ja teisest küljest masendav. Aga mulle tundub, et selle saidi äärmuslikkus isegi natuke takistab kurjastumist :) Arvatavasti on venekeelne tekst mingi tõlkeprogrammi abil eestikeelseks tehtud (silmama teid seas meie klientide - on vast vene keele lauseehitus?), kuigi siis jäävad kirjavead nagu põhjendamata... No meeleolukas sait igatahes. Ühtegi asja ma vist nende käest parema meelega ei ostaks siiski..http://www.paikesepagar.ee/main_est.html Issand, miks - ma küsin: MIKS?! - sa küll ei mürista.... Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Mann Abikokk 2008-10-10 20:06:05 |
tundub küll, et tõlkeprogrammi kasutatud. äkki nad vaesekesed ise ei teagi, mis hull jutt neil väljas on. | |
Spidur Abikokk 2008-10-11 09:03:16 |
ma selliste venelaste "tõlgete" peale nii väga ei erutugi. pigem on lihtsalt natuke naljakas ja siis mõtlen kohe, kuidas kõlaksid minu samasugused laused vene keeles. ilmslet saaks selle koha peal veel rohkem naerda. | |
Fre Abikokk 2008-10-11 16:31:42 |
Marju:
Oi mulle see "mustveeämber" meeldib nii hullult.
Täiesti OT (mis on off topic eesti keeles???) aga mulle tutvustati mõni aeg tagasi sellist kontrollsõna nagu kassikile. Kasutatakse sel puhul, kui kipub sassi minema, kas õige on "kellelegi" või "kellegile". Siis tuleb asendada sõna "keegi" sõnaga "kass" ja kontrollida. Kui vastus on "kassigile" siis proovi uuesti.... Sõnaühenditest, nagu must sõstar, punane sõstar, lähtuvate liitsõnade juures tuleb tähele panna, et omadussõna (must, punane) on omastavas käändes (mitte nimetavas!): mustasõstramoos, mustasõstrasiirup, mustasõstramaitseline, punasesõstrakeedis, punasesõstravein, vrd kuumaveeallikas (mitte „kuumveeallikas”) ja mustaveeämber (mitte „mustveeämber”). |
|
Nipitiri Abikokk 2008-10-11 16:48:39 |
Fre:
Näiteks "teemaväliselt" mis on off topic eesti keeles??? |
|
Marju Abikokk 2008-10-11 17:03:15 |
Fre:
Mul kunagi aitas lihtsalt see, et -gi on alati kõige viimane. Täiesti OT (mis on off topic eesti keeles???)aga mulle tutvustati mõni aeg tagasi sellist kontrollsõna nagu kassikile. Kasutatakse sel puhul, kui kipub sassi minema, kas õige on "kellelegi" või "kellegile". Siis tuleb asendada sõna "keegi" sõnaga "kass" ja kontrollida. Kui vastus on "kassigile" siis proovi uuesti.... |
|
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |