Qsti Abikokk 2008-04-28 17:29:36 |
Gegegerda:
Kui muffinid ka ei mõju siis peedi-šokolaadikooki äkki? Annu:
Ma ka niisama värskelt või keedetult seda peeti niiväga ei pistaks, aga borš on mul isegi lemmiksupp. Peaks proovima peedimuffineid, äkki siis hakkab maitsema :Pminule ka peet eriti ei maitse :) ja just sellepärast, et tal ei ole maitset (sorry, gurmaanid). Boršis meeldib. |
|
Gegegerda Abikokk 2008-04-28 17:55:02 |
Aitäh, Qsti. See kook tuleb millalgi kindlasti katsetamisele! Tundub igati isuäratav. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Liiseli Abikokk 2008-04-30 00:41:05 |
Pille:
Kuidas sa peeti röstid, Pille? Viskad terved peedid ahju ja küpsetad, kuni pehmed? peet (parim on röstitud, aga keedupeet ajab ka asja ära) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-30 07:06:22 |
Liiseli:
Laotan fooliumitükile, riputan natuke soola peale, soovi korral ka veidi õli ning mõned ürdioksad. Keeran fooliumipaki ning 200kraadisesse ahju tunnikeseks või nii. Aga ma kasutan selliseid väiksemaid, tennisepallisuuruseid peete.
Pille:
Kuidas sa peeti röstid, Pille? Viskad terved peedid ahju ja küpsetad, kuni pehmed?peet (parim on röstitud, aga keedupeet ajab ka asja ära) |
|
Mariake Kokaõpilane 2008-05-18 23:35:48 |
Tegin "Jamie Oliveri röstitud peedid palsamäädika ja küüslauguga",mille retsept on ka nami-namis üleval. Mul oli kaks suurt peeti (kokku 700 g), lõikasin need väiksemateks paladeks. Panin küpsetuskotti (retsept näeb ette küll fooliumi, aga seda mul kahjuks kodus polnud), peale valasin oliivõli, palsamiäädikat; veel soola, pipart, punet ja küüslauguküüsi ja siis kõik ahju tunniks. Valmis peetide maitse oli väga mõnus, hapukas ja "üllatavalt mitte-peedine" nagu mees kommenteeris :) mõnusad süüa nii soojalt kui külmalt. Soovitan ! | |
Nipitiri Abikokk 2008-05-19 09:55:38 |
mariake:
Jah, see on ka minu üks lemmikuid raamatu ostmisest saati. Tegin "Jamie Oliveri röstitud peedid palsamäädika ja küüslauguga",mille retsept on ka nami-namis üleval. |
|
Spidur Abikokk 2008-05-19 12:52:57 |
mul praegu üks peedikook ahjus. eks paistab, kuidas välja tuleb. ootused on suured. | |
Vike Abikokk 2008-05-20 21:40:03 |
Minu peedikoogiga läks veidi lollisti - ma unustasin ta veidi liiga pikaks ahju, aga pole hullu, lõikasi pooleks ja panin moosi vahele. Igatahes mu kolleegid arvasid, et ma olen ikka täitsa ära keeranud, aga minu arvates maitseb nagu tavaline šokolaadikook. | |
Kingadraakon Abikokk 2008-05-22 11:58:20 |
meie pere peeti eriti ei söö, aga ma tahan selle vea parandada. kindlasti proovin siit leitud retsepte! pole kunagi kodus peeti keetma vaevunud ja seoses sellega on mul 1 tehnoloogiline küsimus. olen kuskilt kuulnud, et peet tahab päris kaua keeda ja keemisaja lühendamiseks on kasulik peedist raudnael läbi suruda. nüüd loen siit, et võib ka rõõmsalt röstida. kas raudnaela jutul võiks mingigi tõepõhi olla? aa, meenus veel 1 peedivõhiku küsimus. vahet on retseptides mainitud, et vaja on lihtsalt peeti. siis on mõeldud ikka keedupeeti, toorelt seda keegi ei söö, eks? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-22 12:07:03 |
Kingadraakon:
Mina olen sellest kuulnud, aga ise pole proovinud. Kuna eelistan väiksemaid peete, siis need keevad tunni ajaga kenasti ära (ja tegelikult röstin neid enamasti hoopis). Kui keedupeeti vaja, siis lähen lihtsama vastupanu teed ja ostan turutädide käest keedetud peeti või poest vaakumpakendis riivitud keedetud peeti. :)
pole kunagi kodus peeti keetma vaevunud ja seoses sellega on mul 1 tehnoloogiline küsimus. olen kuskilt kuulnud, et peet tahab päris kaua keeda ja keemisaja lühendamiseks on kasulik peedist raudnael läbi suruda. nüüd loen siit, et võib ka rõõmsalt röstida. kas raudnaela jutul võiks mingigi tõepõhi olla? Kingadraakon:
Kui täpsustatud ei ole, siis ilmselt on tõesti tegemist keedupeediga. Kuigi on toorsalateid, kuhu peet läheb toorelt sisse, samuti on suppides enamasti pigem toores peet.
Proovin Nami-nami retseptid üle käia ja kontrollida, et oleks kirjas, kus toorest, kus keedetud peeti vaja.
aa, meenus veel 1 peedivõhiku küsimus. vahet on retseptides mainitud, et vaja on lihtsalt peeti. siis on mõeldud ikka keedupeeti, toorelt seda keegi ei söö, eks? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |