Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-26 13:08:58 |
Käisin hommikul juuksuris ja sattusin seal lappama naisteajakirja "Üks". Ajakirjas selline nupuke: Peedimahl alandab vererõhku. Juues iga päev 5 dl peedimahla, võib vererõhku oluliselt alandada, väidavad briti teadlased. Peedimahlas on hea toimega looduslik nitraat, mida leidub ka rohelistes lehtköögiviljades. Vererõhu alandav toime ilmnes juba tund pärast peedimahla joomist, ehkki maksimaalne kasu avaldus 3-4 tunni möödudes. Uurimusest järeldub, et nitraadirikaste köögiviljade tarbimine aitab säilitada tervet südame- ja veresoonkonda ning pakub lisavõimaluse kõrge vererõhuga võidelda. | |
Kika Abikokk 2008-05-26 15:32:09 |
[1quote]Uurimusest järeldub, et nitraadirikaste köögiviljade tarbimine aitab säilitada tervet südame- ja veresoonkonda ning pakub lisavõimaluse kõrge vererõhuga võidelda.[/quote] mina olen peedi-hull, pea iga päev ostan poest keedupeeti ja siis riivin või marineerin seda. ja tõesti, kõrge vererõhuga pole mul kunagi probleeme olnud, pigem on mul madal vererõhk! | |
Betty Abikokk 2008-05-26 17:05:41 |
Mulle meeldib ka peet väga ja vererõhk samuti madal :) | |
Kingadraakon Abikokk 2008-05-26 17:50:55 |
vabandust, et küsin, aga kas väga tihe ja suurtes kogustes peedisöömine ei kiirenda liigselt soolestiku tööd? minu puhul võib liiga usin peedimaitsmine küll väga tormiliselt lõppeda. ehk on mõni toiduaine, millega seda ei ole hea koos tarbida vmt? | |
Kika Abikokk 2008-05-26 17:59:51 |
Kingadraakon:
liigselt ei kiirenda, mul vähemalt :) vabandust, et küsin, aga kas väga tihe ja suurtes kogustes peedisöömine ei kiirenda liigselt soolestiku tööd? minu puhul võib liiga usin peedimaitsmine küll väga tormiliselt lõppeda. ehk on mõni toiduaine, millega seda ei ole hea koos tarbida vmt? |
|
Mann Abikokk 2008-05-26 18:38:13 |
Kingadraakon:
see on vist sügavalt individuaalne, mulle ei mõika absoluutselt. kahjuks. vabandust, et küsin, aga kas väga tihe ja suurtes kogustes peedisöömine ei kiirenda liigselt soolestiku tööd? minu puhul võib liiga usin peedimaitsmine küll väga tormiliselt lõppeda. ehk on mõni toiduaine, millega seda ei ole hea koos tarbida vmt? |
|
Dee Abikokk 2008-05-26 21:59:14 |
Mulle maitseb peet igas olekus. :D On kaks lemmikut, mille peale meil peres alati tormi joostakse: 1. Nami-Nami retseptikogus leiduv Feta-peedisalat ja 2. Oma Maitse septembris 2007 ilmunud retsept "Kihiline peedi-kartulikook" Proovige kindlasti toore peedi ja kartuliga, sest nagu ka seal retseptis öeldud: eelkeedetud koostisosi kasutades saab küll kiiremini, aga maitse pole pooltki nii hea! Ja prae või hakklihakastme kõrvale teen ülilihtsat salatit: keedupeet ja marineeritud või hapukurk kuubikuteks lõigata ja kokku segada. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-26 22:33:55 |
Dee:
Seda retsepti küll Nami-namis pole, aga on sarnane - ja imehea - pirukas on olemas: kartuli-peedipirukas. Tean, et Eva on seda teinud ja heaks kiitnud :D
2. Oma Maitse septembris 2007 ilmunud retsept "Kihiline peedi-kartulikook" Proovige kindlasti toore peedi ja kartuliga, sest nagu ka seal retseptis öeldud: eelkeedetud koostisosi kasutades saab küll kiiremini, aga maitse pole pooltki nii hea! Dee:
See retsept on küll olemas. Ma küll lisan veel hakitud sibulat ja lusikatäie majoneesi, aga saab ka ilma..
Ja prae või hakklihakastme kõrvale teen ülilihtsat salatit: keedupeet ja marineeritud või hapukurk kuubikuteks lõigata ja kokku segada. |
|
Dee Abikokk 2008-05-27 09:52:12 |
Pille:
Oh sa poiss, no see pirukas paistab nii hea välja, et saab järgmisel nädalalalõpul küll ära proovitud! Tänud lingi eest! :) Seda retsepti küll Nami-namis pole, aga on sarnane - ja imehea - pirukas on olemas: kartuli-peedipirukas. Tean, et Eva on seda teinud ja heaks kiitnud :D |
|
Marju Abikokk 2008-05-27 10:04:53 |
Dee:
Olen ka seda teinud vist septembris 2007 :) Päris uhke kook oli ja maitses hästi. Siis mõtlesin, et teen varsti uuesti, aga pole teinud praegu.
Minu lemmikuks on samuti OM-is peedi-eris olnud ahjus tehtud peedid (palsamiäädika ja oliivõli jms-ga) ja peedirisoto. 2. Oma Maitse septembris 2007 ilmunud retsept "Kihiline peedi-kartulikook" Proovige kindlasti toore peedi ja kartuliga, sest nagu ka seal retseptis öeldud: eelkeedetud koostisosi kasutades saab küll kiiremini, aga maitse pole pooltki nii hea! |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |