Peet

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-26 13:08:58
Käisin hommikul juuksuris ja sattusin seal lappama naisteajakirja "Üks". Ajakirjas selline nupuke: Peedimahl alandab vererõhku. Juues iga päev 5 dl peedimahla, võib vererõhku oluliselt alandada, väidavad briti teadlased. Peedimahlas on hea toimega looduslik nitraat, mida leidub ka rohelistes lehtköögiviljades. Vererõhu alandav toime ilmnes juba tund pärast peedimahla joomist, ehkki maksimaalne kasu avaldus 3-4 tunni möödudes. Uurimusest järeldub, et nitraadirikaste köögiviljade tarbimine aitab säilitada tervet südame- ja veresoonkonda ning pakub lisavõimaluse kõrge vererõhuga võidelda.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kika
Abikokk
2008-05-26 15:32:09
[1quote]Uurimusest järeldub, et nitraadirikaste köögiviljade tarbimine aitab säilitada tervet südame- ja veresoonkonda ning pakub lisavõimaluse kõrge vererõhuga võidelda.[/quote] mina olen peedi-hull, pea iga päev ostan poest keedupeeti ja siis riivin või marineerin seda. ja tõesti, kõrge vererõhuga pole mul kunagi probleeme olnud, pigem on mul madal vererõhk!
Betty
Abikokk
2008-05-26 17:05:41
Mulle meeldib ka peet väga ja vererõhk samuti madal :)
Kingadraakon
Abikokk
2008-05-26 17:50:55
vabandust, et küsin, aga kas väga tihe ja suurtes kogustes peedisöömine ei kiirenda liigselt soolestiku tööd? minu puhul võib liiga usin peedimaitsmine küll väga tormiliselt lõppeda. ehk on mõni toiduaine, millega seda ei ole hea koos tarbida vmt?
Kika
Abikokk
2008-05-26 17:59:51
Kingadraakon:
vabandust, et küsin, aga kas väga tihe ja suurtes kogustes peedisöömine ei kiirenda liigselt soolestiku tööd? minu puhul võib liiga usin peedimaitsmine küll väga tormiliselt lõppeda. ehk on mõni toiduaine, millega seda ei ole hea koos tarbida vmt?
liigselt ei kiirenda, mul vähemalt :)
Mann
Abikokk
2008-05-26 18:38:13
Kingadraakon:
see on vist sügavalt individuaalne, mulle ei mõika absoluutselt. kahjuks.
Dee
Abikokk
2008-05-26 21:59:14
Mulle maitseb peet igas olekus. :D On kaks lemmikut, mille peale meil peres alati tormi joostakse: 1. Nami-Nami retseptikogus leiduv Feta-peedisalat ja 2. Oma Maitse septembris 2007 ilmunud retsept "Kihiline peedi-kartulikook" Proovige kindlasti toore peedi ja kartuliga, sest nagu ka seal retseptis öeldud: eelkeedetud koostisosi kasutades saab küll kiiremini, aga maitse pole pooltki nii hea! Ja prae või hakklihakastme kõrvale teen ülilihtsat salatit: keedupeet ja marineeritud või hapukurk kuubikuteks lõigata ja kokku segada.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-26 22:33:55
Dee:
2. Oma Maitse septembris 2007 ilmunud retsept "Kihiline peedi-kartulikook" Proovige kindlasti toore peedi ja kartuliga, sest nagu ka seal retseptis öeldud: eelkeedetud koostisosi kasutades saab küll kiiremini, aga maitse pole pooltki nii hea!
Seda retsepti küll Nami-namis pole, aga on sarnane - ja imehea - pirukas on olemas: kartuli-peedipirukas. Tean, et Eva on seda teinud ja heaks kiitnud :D
Dee:
Ja prae või hakklihakastme kõrvale teen ülilihtsat salatit: keedupeet ja marineeritud või hapukurk kuubikuteks lõigata ja kokku segada.
See retsept on küll olemas. Ma küll lisan veel hakitud sibulat ja lusikatäie majoneesi, aga saab ka ilma..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dee
Abikokk
2008-05-27 09:52:12
Pille:
Seda retsepti küll Nami-namis pole, aga on sarnane - ja imehea - pirukas on olemas: kartuli-peedipirukas. Tean, et Eva on seda teinud ja heaks kiitnud :D
Oh sa poiss, no see pirukas paistab nii hea välja, et saab järgmisel nädalalalõpul küll ära proovitud! Tänud lingi eest! :)
Marju
Abikokk
2008-05-27 10:04:53
Dee:
2. Oma Maitse septembris 2007 ilmunud retsept "Kihiline peedi-kartulikook" Proovige kindlasti toore peedi ja kartuliga, sest nagu ka seal retseptis öeldud: eelkeedetud koostisosi kasutades saab küll kiiremini, aga maitse pole pooltki nii hea!
Olen ka seda teinud vist septembris 2007 :) Päris uhke kook oli ja maitses hästi. Siis mõtlesin, et teen varsti uuesti, aga pole teinud praegu. Minu lemmikuks on samuti OM-is peedi-eris olnud ahjus tehtud peedid (palsamiäädika ja oliivõli jms-ga) ja peedirisoto.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>