Kärt Abikokk 2008-03-07 11:28:52 |
Ma tegin peedist hiljuti Pille retsepti järgi peedipüreesuppi (püreesuppide tegemiseks on kodus vaja eelnevalt vähemalt nädalajagu mõjutustööd teha), mulle väga maitses. Ma tahaks ise katsetada keedupeeti külmades salatites koos jääsalati ja sinihallitusjuustuga, aga ei lubata :( Üksõhtu sõitsime trollis töölt koju ja vaidlesime agaralt peedi kasutamise üle mujal kui ainult boršisupis. Pidi olema liiga tugeva maitsega ja mis kõik veel. Ma ütlesin selle peale, et sulle lihtsalt ei maitse ja kõik. Seekord ma vaidlust ei võitnud aga eks ma üritan uuesti. Keedupeedi lõigud röstitud seedermänniseemnete ja muu värske salatimaterjaliga kõlab väga isuäratavalt. Mul on vanemate saadetud purgistatud peeti, aga see on nii äädikane, et mul pole mingit isu seda süüa :/ | |
Kärt Abikokk 2008-03-07 11:36:11 |
Kusjuures, selle trollisõidu kohta naersime pärast, et kõrvalseisjatel oli kindlasti veider kuulata, kuidas vaieldakse selle üle, kas peeti süüa rohkem ja kuidas :P | |
Amööb Abikokk 2008-03-07 11:41:00 |
Sa tee see salat lihtsalt üks päev valmis ning lase maitsta. Või tee endale ja siis röömsalt õhka, et "issand, issand, kui hea" :D Siis võib-olla suureneb ka tema uudishimu proovimisele. Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Annu Kokaõpilane 2008-03-07 11:44:20 |
Adonay:
minule ka peet eriti ei maitse :) ja just sellepärast, et tal ei ole maitset (sorry, gurmaanid). Boršis meeldib, peedi-küüslaugu-majoneesisalat meeldib, sest teised maitsed on tugevamad ja peedi lääge maitse jääb varju. mida sinu trollikaaslane :) küll tugeva maitse all silmas peab? Pidi olema liiga tugeva maitsega ja mis kõik veel. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-07 11:52:21 |
Adonay:
Mina olen suuuuuur-suuuur peedisõber (Peediprintsess ikkagi, eksole :D) ja aeg-ajalt teen sellist imelihtsat salatit: peet (parim on röstitud, aga keedupeet ajab ka asja ära), sinihallitusjuust (minu lemmik on Valio Aura, eriti Aura Gold), oliiviõli, tüümian ja meresoolahelbed:
"Retsept" siin.
Ma tahaks ise katsetada keedupeeti külmades salatites koos jääsalati ja sinihallitusjuustuga, aga ei lubata :( |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-07 11:57:34 |
adonay:
Marineeritud peet sobib hästi sinihallitusjuust-peedimuffinite sisse ja rootslaste Lindströmi lihapallide või Lindströmi muffinite sisse.
Mul on vanemate saadetud purgistatud peeti, aga see on nii äädikane, et mul pole mingit isu seda süüa :/ |
|
Kärt Abikokk 2008-03-07 12:05:13 |
Ma olen ühe purgi teinud ära jah umbes nii, nagu need kotletid, aga muffinivormis. Naaatukene oli äädikamaitset tunda, aga selle peitsin ruttu-ruttu ära juues peale punast veini ;) Aga ega neid vist eelnevalt leotada pole ju mõtet? Kahtlen selles ise küll. Ju nad siis kotletiks varsti jälle saavad :) | |
Kärt Abikokk 2008-03-07 12:27:45 |
Annu:
Ilmselt ikkagi seda peedi oma maitset, mis talle lihtsalt ei meeldi :P
mida sinu trollikaaslane :) küll tugeva maitse all silmas peab? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-07 23:01:04 |
Inspireerituna siinsest aktiivsest peediteemast tegin täna endale kahte lihtsat peedisalatit: peedi-mädarõikasalatit (ROHKE värskeltriivitud mädarõikaga) ning peedi-hapukurgi-sibulasalatit: | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-08 16:28:31 |
Meie ütleme ka Kristel99-le aitäh! :D | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |