Nipitiri Abikokk 2008-03-08 16:43:25 |
Minu konkurentsitu lemmikretsept peedist on peedipüreesupp fetaga - eriti hea eestimaise mahepeediga! Keedupeedisalatist enam meeldib toores riivitud peet hapukoore-mädarõikakastmega, väga hästi sobib nt suitsulõhe juurde. | |
Kristel99 Kokaõpilane 2008-03-09 17:35:44 |
Ja siin siis minu peedi-küüslaugu juustusaiad - tehtud ahjus :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-09 17:45:26 |
Me võime siin ju varsti lausa Kristel99 peedi-juustu-küüslaugusaiade iludusvõistluse korraldada :D :D :D Hetkel osalevad siis mina, Thredahlia, Kristel99 ja Sirliiz :D | |
Kraabits Kokaõpilane 2008-03-10 17:22:22 |
Appi kuidas te mulle isu peale ajasite. Ma nimelt arrrrmassstan peeti! :D | |
Katre Kokaõpilane 2008-03-12 18:08:56 |
Minu lemmiksöök peedist on anni arro salatite ja pirukate raamatust Marineeritud peet Parmesani juustuga (lk 98) 1 keedupeet 1 väike küüslauguküüs (mina kasutan enamasti paari-kolme küünt) 2 dl külmpress oliivõli 2 sl palsamiäädikat puned, basiilikus, kui on siis rucolat, 1 sl seedermännipähkleid (mina olen kasutanud ka päevalilleseemneid) pähkleid, pipart Parmesani juustu Keedetud peedi koori ja lõika õhukeseks viiludeks. sega omavahel oliivõli, palsamiäädikas ja pressitud küüslauk. Pane peedid segusse, kihtide vahele pane punet (mina olen ka ilma selleta teinud). Kata kauss ja lase vähemalt 1 tund külmas seista. Serveerimisel aseta peedid vaagnale, puista peale röstitud seemned, rebitud basiilik, rucola ja juustulaastud. Maitsesta värske pipra (mina enamasti ei pane, kes soovib, paneb ise) ja marinaadiseguga. Teine versioon sellest salatist on Sepamaa talu köögi lk 40. Seal on lisandiks viilutatud keedumuna (olen proovinud vutimunadega, väga maitsev ka nii). Seedermänni seemned on asendatud röstitud kõrvitsa seemnetega. Soovitan mõlemaid. Pilti hetkel panna ei ole. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-14 12:08:36 |
Kristel99 kuulus peedivõileib on nüüd ka Nami-nami retseptikogus olemas: retsept siin. Vahepeal tegime ise veel peedi-hakklihakastet ja peedi-munasalatit: | |
Marit Abikokk 2008-03-15 13:15:08 |
mind väga huvitab kas keegi on teinud ka peedist kooki? nami-namis ka retseptid olemas aga kas tulevad ka maitsvad? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-15 13:24:39 |
Marit - kui Nami-namis on retsepi juures foto ja allikaks märgitud "Nami-nami retseptikogu", siis need on minu või mõne usalduskoka poolt läbi proovitud :D Mina olen neljast peedikookiretseptist kaks ära proovinud ja mõlemad olid maitsvad. Mahlane peedikook ingveriga (vasakul) oli ehk veidi parem kui peedikook kakaopulbriga, lihtsalt ingver teeb asja põnevamaks. Nii et kindlasti tasub proovida. Kui isu on, siis mõlemale koogile võib šokolaadiglasuuri vm peale valmistada. Šokolaadi-peedikook ja rosinatega peedikook on veel katsetamata. | |
Qsti Abikokk 2008-04-28 17:11:05 |
Pille:
Jaa, need peedid on imemaitsvad (keedupeediga pole proovinud). Tegin ükspäev ja mees vaatas kaugemalt ja rõõmustas, et ohhoo, verikäkk! :P
Aga nüüd ajasite mulle peediisu peale ja pean vist oma väiksed peedikesed potti viskama. Oh seda eesti elu, lähed turule, valid ilusad keedupeedid välja ja pole muud kui nautima, siin see peedisõbra elu raskem. :/ Mina olen suuuuuur-suuuur peedisõber (Peediprintsess ikkagi, eksole :D) ja aeg-ajalt teen sellist imelihtsat salatit: peet (parim on röstitud, aga keedupeet ajab ka asja ära), sinihallitusjuust (minu lemmik on Valio Aura, eriti Aura Gold), oliiviõli, tüümian ja meresoolahelbed: |
|
Gegegerda Abikokk 2008-04-28 17:22:20 |
Annu:
Ma ka niisama värskelt või keedetult seda peeti niiväga ei pistaks, aga borš on mul isegi lemmiksupp. Peaks proovima peedimuffineid, äkki siis hakkab maitsema :P minule ka peet eriti ei maitse :) ja just sellepärast, et tal ei ole maitset (sorry, gurmaanid). Boršis meeldib. www.gegegerda.blogspot.com |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |