Kristel99

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2009-07-26 18:28:37
Tere, kas keegi oskab soovitada tervislikku kaerahelbeküpsiste või kaerahelbe koogi retsepti. Tegin eile Kama-kaerahelbeküpsised Nami-nami retsepti järgi. Väga maitsvad tulid. Tahaks leida retsepti, kus on vähe valget suhkrut ja valget jahu. Või teab keegi, millega need võib retseptis asendada. Tänud.
2008-03-09 17:58:37
Heips, Minu lemmikuks on kujunenud shokolaadi-pähklikook, mille valmistamine võtab aega vaid 10 minutit. Olen lubanud paljudele sõbrannadele oma retsepti jagada ja siin see on: 1. Vahusta 200 grammi toasooja Rama või Keiju margariini miksriga (kui on külm, pane hetkeks mikrosse sulatusreziimile, aga vedelaks ei tohi minna!) 2. Lisa 2dl (200gr) suhkrut ning vahusta edasi 3. Lisa ükshaaval 2 muna ja vahusta edasi niikaua, kuni tainas kohev 4. Nüüd võta eraldi nõu, kuhu sega 2dl (200gr) jahu, 2 supilusikatäit kakaod, 2 teelusikat vanillisuhkrut ning 1 teelusikas küspetuspulbrit 5. Nüüd lisa jahusegu taignale ning sega vaid lusikaga, ära enam mikserda 6. Määri pann õrnalt Ramaga kokku ning laota tainas sisse. Isa kasutan 20cm läbimõõduga teflonpanni 7. Võta peotäis pähkleid ning haki noaga katki. Seejärel laota pähklid taigna peale ning silu veidi lusikaga, et nad natuke sisse vajuksid 8. Aseta pann ahju alumisele siinile, 175 kraadi ja 55 minutit Ja siin pilt ka:
2008-03-09 17:35:44
Ja siin siis minu peedi-küüslaugu juustusaiad - tehtud ahjus :)
2008-03-04 18:41:08
Mul olid vahepeal suured kõhukinnisuse probleemid ning avastasin enda jaoks kaks uut toiduainet - peedi ja küüslaugu. Peeti ostan peamiselt riivitult ning Selverist. See on maitsestamata (võibolla on väheke suhkrut sees), ning seda võib süüa lihtsalt prae/salati kõrvale, aga ka toitude sisse panna. Olen teinud riivitud peedist näiteks lihtsat rosoljet. Riivitud peet, paar keedetud kartulit, kaks heeringat, sibulat, aeg-ajalt olen isegi värsket tomatit ja kurki salatisse pannud. Teine lemmikroog on mul peedi-küüslaugu juustusai. Kõige paremini tuleb see välja ahjus, aga mikrolaineahjus saab ka valmistatud. Tavalisele leivale või saiale peale määrida Creme bonjoure'i küüslauguvõiet, siis laduda järgmisena peale lõigutult 2-3 küüslauguküünt, seejärel paks juustuviil ning selle peale 2-3 supilusikatäit riivitud peeti. Seda peab paar korda proovima, et saaks nö kätte endale sobiva stiili (a'la küüslauk vs peet). Aga kuna seda on lihtne teha ja maitseb hästi, siis see on mu mehe lemmiktoiduks kujunenud :D. Ja peedi koha pealt, leidsin endale veel Selveris müüdava peedi-porgandi värske mahla. Olen seda juba nädal joonud ja kohe paar aastat noorem tunne on :D (nimelt ainevahetus kiireneb oluliselt ja kerge on olla).