Cannelé koogikesed

Berit
Postitusi: 391
Abikokk
2009-02-09 21:54:25
Tegin ka tegin ka! :D Taigen seisis ilusti 24h külmkapis, küpsetasin muffinivormides 175 kraadi juures 55 minutit. Kuna ei tahtnud 2x küpsetada ja tainast oli nii palju, siis täitsin vormid peaaegu täiesti. Sellegipoolest tulid imemaitsvad! Varem ikka ei saanud aru, et mis neis nii erilist siis olla saab aga no on head ;). Sõime emaga nüüd õhtul enamuse ära :D Ainus asi, mis ära rikkus oli see, et ...ma panin pabervormid ka sisse. Enam nii ei tee, ei saanud ju neid lahti koogikeste küljest :/ näevad muffinite moodi välja :P
h_s
Postitusi: 81
Kokaõpilane
2009-02-10 16:49:32
Kas Tallinnas on kuskilt võimalik ka ehtsaid Cannele'sid osta? Tahaksin proovida, millised nad õieti olema peaksid - ise muffinivormides tehtud olid küll head, aga mitte midagi põrutavat (välja arvatud lõhn - see oli tõesti uskumatult hea)
Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2009-02-15 16:56:07
Eilsed cannelle'd: Tegin selle Olive ajakirjast leitud retsepti järele:
Eva:
järgmine Cannele'de retsept: - Võid vormide määrimiseks - 1 liiter piima - 5 muna, sh 1 terve ja 4 munakollast - 400 g suhkrut - 250 g jahu 2 tbsp rummi 2 tsp (ilma maitseta) õli 1 tsp vanilla ekstrakti Sega piim muna ja munakollastega. Kuumuta peaaegu kuni keemiseni, kogu aeg segades. Ära lase munal tükki minna. Eemalda kuumuselt. Sega kokku suhkur ja jahu ning lisa muna-piima segule, kõige lõpuks lisa rumm, õli ja vanilje. Täida võitatud vormid 3/4 ulatuses, küpseta 45 minutit, kuniks need on kuldsed või pruunikad.
Tainas tuli palju paksem kui Pille retsepti järgi tehtud tainas. Õnnestusid 5-. Panin kaks vormitäit korraga ahju, tulenevalt ahju omapäradest küpsesid ja kerkisid ühes vormis väga ilusaks, aga teises (vasakult poolt on ahi tunduvalt nõrgema kraadiga) nii hästi ei kerkinud ja pidid kauem ahjus olema. Tegin proovi ka väikeste cannelle vormidega, need õnnestus ära kõrvetada, sest unustasin liiga kauaks ahju. Aga endiselt väikest vormi ei soovita osta, sest kuju tuleb väga nigelalt välja. Taina tegin hommikul valmis ja õhtul küpsetasin. Ka teisel päeval olid mõnusad krõbedad veel. Vahe Pille taina omadega ehk veel see, et Olive retsepti järgi ei tule nii õhulised kui vedela tainaga.

http://www.perenaine.ee/

Ruts
Postitusi: 4
Kokaõpilane
2009-03-11 10:42:17
Tervitus, mis seal salata, sai leitud siit lehelt ka cannele koogikeste retsept ja kohe proovitud ka, õnnestus hästi, aga küsimus: ostsin kiika köögist mõned keraamilised vormid, ahjus olev aeg piirdus 40 minutiga ja tulemus oli hea, va. et välja saamiseks pidin noaga ääred lahti lõikama, kuid lõpptulemust see ei mõjutanud. Küsimus siis järgmine, et kas parem on silikoon vormiga või keraamilisega? ei tahaks mõlemaid soetada aga kogemus silikooniga puudub? loogika ütleb et keraamilises peaks kuumust rohkem olema ja küpsema paremini,,,aga noh, millal loogika ennist paika on pidanud :). Hind ka kallim kõvasti keraamilisel,,,
Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2009-03-17 13:53:51
Tere! Sattusin läinud kuul sellest teemast vaimustusse ja loomulikult proovisin ka cannellede valmistamise ära. Muffini-vormidega. Üks neist oli silikoon- teine hacmanni metallvorm. Ei oska kummagi kasuks öelda. Maitselt olid head, välimus loomulikult kaugel siintoodud õigete vormidega tehtutest. Ja see vormist välja ning tagasironimine oli suisa huvitav vaatepilt! Siinkohal ongi küsimus - kust siis ikkagi neid õigeid vorme saada? Kiika Köökis olid vaid minivormid ja need tundusid ikka liiga pisikesed. Farwelli kodulehelt ei leidnud neid ühestki kataloogist ( muide- kes sealt tellisid - kas tegemist oli silikoon- või metallvormidega?), samuti ei leidnud neid eahlstromi kataloogist... olengi nüüd nõutu. Ehk keegi oskab aidata?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2009-03-17 14:08:53
Ehh - polnudki raske! helistasin just fawelli - ja järgmisel nädalal pidi uus partii saabuma (silikoon-vormid) ja hind tõesti vaid 125.-/plaat.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Ristl
Postitusi: 100
Kokaõpilane
2009-04-16 13:44:45
Ostsin oma esimesed cannellled eelmisel nädalal Pariisist, Stohreri kondiitriärist. Väga ilusad küll, aga maitsesid nagu kodune hapupiimakook - nätske ja suhteliselt maitsetu. Kuna tegemist on ühe vanema tegutseva pagariäriga Pariisis, kus koogid on küpsetatud vanade autentsete retseptide järgi ja mida erinevate pariislaste poolt ohtralt kiideti, siis tekkis küsimus, et kas cannelled ongi seest nätsked? Ja maitsevad nagu .... hapupiimapannkook, millel on karamellised servad??????????

Ablas miisu.

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2009-04-16 14:38:28
Seest nätsked küll (minu lemmik on just see pehme osa, kui veel tudiseb), aga minu tehtud canneléd küll hapupiimakooki ei meenuta :/ Kellegi teise tehtud cannelésid ei ole saanud.

Zap*

Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2009-04-18 16:18:34
seest nätsked jah - eriti kui kohe soojalt tahad manustada. ja väljast krõbedad =D. Minu esimene katsetus uute vormidega polnud maailma parim, aga teine oli veidi parem. Ehkki - nad on ikka mõistatuslikud! 16-st cannelest kaks keeldusid näiteks üldse küpsetamise jooksul vormist välja ronimast. Väljaroninutest 4 maandusid oma pesadesse tagasi ja seega oli lõpptulemusena mul 6 klassikaliselt ilusat canneled. Ülejäänud olid kes rohkem, kes vähem kiivas - aga no see-eest söödi nad ju ära esimesena =D. Järmisel nädalal läheb aga jälle proovimiseks...ükskord ma pean ju asjale ka 16 korda pihta saama...

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kirsike
Postitusi: 1359
Abikokk
2009-05-22 16:01:19
No minu esimese ürituse võib kuulutada läbikukkunuks :( Väljanägemine 0, aga maitse saime vist ikka ära proovitud, seest olid natuke nätsked ja ümbert krõbe. Maitse pälvis poja heakskiidu ja nõudis, et järgmine kord oleks õieti tehtud :) Nüüd lähen kähku Farwelli :) Ega enne küll jonni jäta, kui õige väljanägemine käes.

Lindude toitmine

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>