Frieda Abikokk 2014-01-14 18:59:55 |
Aniitram ajas isu peale ja pidin ka teo ette võtma. Oma vormidega ma ikka üldse rahul ei ole, paistavad olevat soojust mittejuhtivast materjalist, sest tunniajase küpsetamise järel olid cannele'd täiesti valged. Korraliku karamellikooriku saamiseks küpsestasin peaaegu poolteist tundi ja viimase osa pöördõhuga. Samas pole ma varem näinud, et cannele'd nii kõrgele vormist välja roniks, arvasin, et tulemuseks on täielikud seened, aga kõik langesid ilusasti tagasi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-03-30 13:42:43 |
Rootsi ajaleht Svenska Dagbladet tituleeris cannelé selle kevade trendikaimaks küpsetiseks. Seal selline retsept ära toodud: 18 keskmise suurusega cannelé'd 5 dl piima 3% mjölk, 3 proc 25 g magedat võid 1 vanillikaun 1 muna 2 munakollast 250 g tuhksuhkrut 1 tl peenikest meresoola 5 sl tumedat rummi 130 g nisujahu 1. päev 1. Kuumuta piim keemiseni, tõsta tulelt ja lase 15 minutit jahtuda. Lisa või ja pikuti poolitatud vanillikaun. 2. Klopi teises kausis munad ja munakollased suhkru, soola ja rummiga. Võta vanillikaun piima seest, kaabi seemned munavahu hulka. Vanillikaun pane piima sisse tagasi. 3. Kuumuta piim uuesti tasakesi keemiseni. Tõsta tulelt, lase 2 minutit jahtuda. Siis vala umbes viiendik munavahu hulka, sega hoolega. 4. Lisa tainale jahu, sega läbi. Siis lisa ülejäänud piim ja vanillikaun. Sega läbi ja pane tainas 24 tunniks külmkappi. 2. päev 5. Kuumuta ahi 250 kraadini. 6. Võta vanillikoor välja, klopi tainast umbes 2 minutit, et kõik korralikult segatud oleks. Kalla tainas vormidesse, aga jäta mõned millimeetrid servast ruumi. Tõsta vormid ahjuplaadile. 7. Küpseta tugeval kuumusel 8 minutit. Siis alanda kuumust 190 kraadini ja küpseta veel u 20 minutit - täpne aeg sõltub ahjust. 8. Kummuta cannelé'd vormist välja ja lase restil jahtuda. Enne serveerimist lase neil vähemalt 2 tundi rahulikult olla - siis on nad õhulisemad. ------------------- Küpsetamisrežiim on hoopis teine - 8 minutit 250 kraadi juures, siis 20 minutit 190 kraadi juures. Nami-Nami cannelé-retsepti kogustega võrreldes on muu enam-vähem sama, aga rummi on 5 supilusikat (mul 1 sl), lisaks on lisatud teelusikatäis peenikest meresoola. Teelusikatäis tundub palju, aga proovin järgmisel korral alustuseks poolega. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-23 14:04:49 |
Mul on uued cannelé-vormid: :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-28 12:40:32 |
OlgaKa:
Olga, me oleme nüüd viimase paari päeva jooksul küpsetanud mitu laari cannelé-koogikesi - enamasti siis 10 tk vaskvormides ja 15 tk silikoonvormides. Vaskvormid, muide, määrime esmalt kenasti mesilasvaha ja õli seguga kokku. Kuigi on väikeseid probleeme "valgete pepudega" ;), siis seda võib küll tõdeda, et vahe on _väga_ suur. Metallvormides küpsevad ühtlasemalt ja külgedelt jääb väga karamelline ning mesilasvaha kasutamise tõttu lausa "lakitud" mulje. Me olime vanasti oma silikoonvormides küpsetatud kookidega ka rahul, aga nüüd, kui saab teha võrdlevat degusteerimist, eelistame muidugi originaalilähedasemaid.
Aga me nüüd õpime oma uusi vask- ja silikoonvorme veidi paremini tundma, proovime aru saada sellest "valge pepu" probleemist ja siis kirjutame põhjalikumalt (me = mina ja meie pere cannelé-meister Kristjan).
Pille, kas uute vormidega tehtud Canneled on erinevad ka? :) Ma kusagilt lugesin, et kuna vask juhib paremini soojust, siis on saab nendega krõbedama ja konkreetsema karamellikihi.. |
|
Zapxpxau Abikokk 2014-04-28 15:03:53 |
Mul on metallvormid, aga mitte vasest. Valge kanni probleemi pole olnud. Aga ma vaatan, et minu vormid on külgedelt palju sirgemad, mitte nii koonusjad. Ehk küpsetis ei vaju pärast kerkimist põhja vastu tagasi? | |
OlgaKa Abikokk 2014-04-29 22:23:13 |
Mul endal ka tavalised metallvormid, aga olen ikka käinud siin-seal vaskvormide hinda uurimas.. Tasub vast ka juubelit ootama jääda. :) Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-16 11:31:04 |
How To Make Perfect Caneles: Tips From Master Baker Celine Legros @ Epicurious | |
OlgaKa Abikokk 2014-07-09 13:27:06 |
Lõpuks sain Cannele'd tehtud ja oma Cannele-vorme katsetatud (mis on pea aasta kapis oma korda oodanud :))
Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök |
|
Rebane Abikokk 2014-12-05 14:58:38 |
Laenasin just prantslannalt kolleegilt silikoonist cannelé-vormid, et lõpuks ise ka nende tegemiseni jõuda. Sain kaasa õpetussõnad, et alguses tuleb 270 kraadi juures u 5 min küpsetada, et korralik karamellkoorik saada, ning seejärel 180 kraadi juures jätkata, kuni koogid valmis. Ja sööma pidi neid soojalt; isegi jahtunud canneléd korraks ahjus jälle soojaks lasta, et maitse esile tuleks.
Katsetan ja annan teada, kas see temperatuurimäng toimib! :)
edited:
:( Ilusad läikivad jäid küll, aga ei kerkinud ÜLDSE.. Tainas oli korralikult külmas seisnud. Kasutasin silikoonist 6x4 minivorme ning kuna tainast oli palju (tegin 5 dl piimaga), tegin 12 silikoonist muffinivormitäit ka. (Tainast jäi muide veel üle, ilmselt läheb pannkoogiteoks!) Kasutasin Marmitoni retsepti, lisasin ka natuke rummiessentsi ning küpsetusaega vähendasin, kuna vormid olid väikesed. Maitse oli hea ja õige, kujuga aga rahule ei jäänud... Kuna olen oma perest ainus, kellele canneléd üldse sügavama mulje on jätnud, siis ilmselt uuesti tegu ette ei võta..
Jazzino. teen. naudin. |
|
Zapxpxau Abikokk 2014-12-12 15:44:09 |
Rebane, mine Tallinnas Kukke ja Konna, see on Kadrioru servas, NOPi vahetus läheduses. Neil on seal korralikud canneled. Ise teevad vist, kohta peab prantsuse onkel. Ma vahel ostan. | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |