Leivasupp on paljudele lapsepõlvemagustoit. Ja miks ei peakski olema – leivasupp on ju väga maitsev. Olgu see siis klassikaline, sügiseselt õunane või kevadiselt rabarbritega valmistatud. Lisaks leivasupile on head ka leivakreemid ja –vahud. Proovida tasub näiteks seda maitsvat ploomidega kreemi kui ka astelpajumarjadega vahtu. See leivavaht sobib hästi koos vaniljejäätise ja hapumate marjadega maiustamiseks.
Riivleib on veelgi ideaalsem magustoidumaterjal. Seda peamiselt just seetõttu, et ei pea ootama, millal kappi mõni seismajäänud leivakooruke tekib – riivleivast saab magustoitu valmistada iga kell :) Teiseks on riivleib magustoitudes mõnus seepärast, et pärast röstimist (õpetus siin!) on leivapuru mõnusalt krõbe ja annab magustoitudele kena krõmpsu tekstuuri juurde. Näiteks selles pohlade ja hapukoorega magustoidus või siin leivakreemis. Või klassikalises magustoidus „Taani talutüdruk“ ning selles kodumaises kohupiima ja õunapüreega magustoidus. Leib teeb põnevaks ka selle kohupiimakreemi ning nendes lätlaste magustoitudes - läti leivadessert ja jõhvikatega leivamagustoit. Proovida tasub ka õunte ja pohladega ahjurooga, kus leib taas krõbeda puru kohal.
Leivast võib teha väga maitsvat kohupiimavormi – proovige järgi! Hästi tuntud saiavormi asemel võib vahel teha ka leivavormi, kaks head retsepti selleks siin ja siin.
Leivast saab valmistada vägagi uhkeid torte! Nami-Nami isamaaliste tortide võistlusel on palju leiba sisaldavaid torte võistlustules olnud, siin on nende kohta ka kena ülevaade. Kindlasti leiab igaüks endale meelepärase, mida järgmisele pidulauale küpsetada! Lisaks tordivõistluse tortidele on retseptikogus näiteks ka see maitsev šokolaadine leivatort.
Riivleivast võib valmistada ka trühvleid, mida hea kohvi kõrvale pakkuda või külla kaasa võtta. Või näiteks jäätist, mis mõnusa struktuuriga. Röstitud riivleiva krõbe struktuur on hea kaaslane kissellile – tasub proovida! Retsept muidugi Nami-Namis.
Kes aga leivast keerulisemaid magustoite valmistama hakata ei taha, võib piirduda ikkagi võileivaga – sel korral olgu see aga serveeritud šokolaadi ja värskete maasikatega või mustikatega - imemõnus magustoit!