Kohupiima-rukkileiva magustoit

Kihiline magusroog võis praetud rukkileiva, hapuka õunapüree ning kohupiimakreemiga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

150 g riivleiba

1-2 sl suhkrut

1 tl kaneeli

2-3 dl õunakeedist või õunapüreed

Kohupiimakreem:

200 g kohupiima

200 g hapukoort

4 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Pruunista riivleib ja suhkur pannil võis. Maitsesta kaneeliga ja lase täielikult jahtuda.

Sega kohupiim hapukoore ja suhkruga, maitsesta vanillisuhkruga.

Võta kuus magustoidupokaali ja puista põhjadele kiht jahtunud riivleiba. Tõsta peale õunamoosi ja seejärel kohupiimasegu. Siis uuesti riivleiba, õunamoosi ja kohupiimasegu, kuni kõik ained on otsas. Pealmiseks kihiks jäta leivapuru.

Serveeri kohe või lase esmalt paar tundi külmkapis maitsestuda.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 18.01.2017 07:00

Riivleiva tegin ise teraleivast. Praadimiseks võib ka vähem võid kasutada, kes liiga rammusat tulemust pelgab. Mahlane ja maitsev magustoit. Lastele meeldis.