Leivavorm õuntega

Õunaaja magus vormiroog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 40 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g musta leiba

2 sl võid

4-5 õuna

3 dl piima

2 muna

0.5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 tl kaneeli

Valmistamine

Lõika leib väikesteks kuubikuteks, pruunista pannil võis. Koori ja lõika õunad väikesteks kuubikuteks, sega hulka kaneel.
Sega leiva- ja õunatükid omavahel, vala võiga määritud ahjuvormi.
Vispelda munad suhkruga, sega juurde piim ja vala leiva-õunatükkidele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 45-60 minutit või kuni magusroog on saanud kauni värvuse.
Naudi soojalt või külmalt piimaga.

Selveri retseptilehelt. Pildi tegi LIISI.
LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 29.08.2010 20:24

Maitsev ja lihtne valmistada. Serveerisin vaniljekastmega.

piux
postitatud 29.10.2011 18:35

olen kodus proovind ja lapsed söövad seda paremini kui saiavormi. Mina kasutasin õunamoosi kaneeliga õunte asemel. Tuli väga nämma!

Teele
postitatud 30.03.2015 16:27

Kuidas see vegetaarroog saab olla?

Pille
postitatud 31.03.2015 18:43

Teele, Nami-Namis tehakse vahet vegetaarsete (ilma liha-kalata, ent võib sisaldada muna või piimatooteid või mett) ja veganlike (100% taimne) roogade vahel. See siin on täiesti vegetaarne roog, kui Sa just ei soovi peekonikrõbuskeid peale panna ;)