6 dl vett
200 g kuivatatud ploome (nt Germund)
200 g musta leiba
1 dl suhkrut
pisut riivitud apelsini koort
0.5 dl värskeltpressitud apelsinimahla
2 dl rõõska koort
Serveerimiseks:vahustatud 35% rõõska koort
apelsini segmente
Haki ploomid väiksemateks tükkideks. Kuumuta koos leivatükkide ja suhkruga vees ühtlaseks. Lisa apelsinikoor ja -mahl. Vahusta segu ühtlaseks ja lisa vahustamist jätkates rõõsk koor.
Kontrolli maitsestatust - vajadusel lisa apelsinimahla, rõõska koort või suhkrut.
Serveeri koos vahukoorega, kaunistuseks mõned apelsinisegmendid.
Kaie Mei retsept ajakirjast Oma Maitse (jaanuar 2009). Pildi tegi Kaare.
Tõeliselt hea, kreemjas, hõrk.....mmmm Kiidan!
supermaitsev, kreemias ja mõnus. Ka ilma vahukooreta oleks maitsev olnud, aga vahukoor oli täpiks i peal.
see on super parim
Väga maitsev variant leivakreemist. Apelsinimaitse on eriti tuntav soojalt. Ploomid peaks väiksemaks lõikama kui lihtsalt pooleks, ma olin laisk. Võtsin lõpus ikkagi saumikseri appi, sest ploomitükid jäid liiga suured sisse, ei keenud pehmeks.
See retsept on meie pere absoluutne lemmik!
Lemmik ja eriti maitseb see hapukoorega. :)
Lapsed olid vaimustuses :) Mul tuli see siirupimagus, kuid asi võib olla leivas, mille valisin. Soovitan suhkur viimaseks jätta, et vajadusel lisada - see lahustub kuumas massis kindlasti ilusti ära :)
Peenem leivakreem mustade ploomidega
Siin on leivakreemile lisatud kuivatatud musti ploome ning apelsini.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.