Kohupiimavorm riivleivaga

Vähemagus ja tugevalt leivamaitseline kohupiimavorm. Huvitav vaheldus tavapärastele kohupiimavormidele. Meie sõime moosiga, aga sobiks hästi ka kisselliga söömiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g head kohupiima

100 g hapukoort

4 suurt muna

50-75 g suhkrut

2 dl riivleiba või riivitud tahket leiba

1 dl pestud ja leotatud rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

Sega kausis kohupiim, hapukoor, suhkur ja munad ühtlaseks (soovi korral tee seda mikseriga). Sega juurde riivleib ja rosinad.

Kalla segu võitatud väiksemasse ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit, kuni vormiroog on pealt kaunilt kuldne ja kerkinud (vajub ahjust välja võttes kokku!)

Serveeri soojalt või jahtunult.

Retsept on mugandatud Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite"

LISA KOMMENTAAR

nipitiri
postitatud 31.08.2011 23:31

Väga maitsev! Ootamatult olid küll rosinad otsa saanud ja asendasin need 100 g kuivatatud jõhvikatega. Eriti hea oli soojalt. Vorm meenutas konsistentsilt pigem karaskit, sõime seda niisama näpu vahelt.