Puhas Eesti köök.
250 g tahket rukkileiba
4 dl vett
1.5 dl suhkrut
2 dl õunamahla
2 sl mannat
Leota leib vees, sega seejärel püdelaks või suru läbi sõela. Lisa suhkur ja õunamahl ning kuumuta keemiseni.
Sõrista juurde manna ning keeda 3-4 minutit. Lase jahtuda, seejärel klopi vahule.
Serveeri piima või jäätisega. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Lisasin maisteks veidi kaneeli, hästi sobivad sisse ka rosinad.
Mitte serveeri, vaid PAKU piima või jäätisega. Eesti keeles ilusam.
Tänan!
Sõime elus esimest korda "leivasuppi" jäätisega! Supermaitsev oli :)
Minu lemmik! Eriti veel rosinatega ja külma piimaga!
Rukkileivavaht
Puhas Eesti köök.