1. Lõika arbuus pooleks.
2. Lõika arbuusipooled omakorda pooleks.
3. Viiluta.
Arbuusisektorid sobivad niisama söömiseks, maailma lihtsama arbuusijäätise valmistamiseks ja grillimiseks.
1. Lõika arbuus pooleks.
2. Lõika poolik arbuus kõigepealt ühtepidi viiludeks.
3. Seejärel viiluta ristipidi.
4. Sa ei pea arbuusikange üksteisest eraldama. Tõsta lõigatud arbuusipool kahe käega ettevaatlikult taldrikule ja serveeri. Kui aga soovid, võid kangid eraldi taldrikule sättida.
Arbuusikangid sobivad hästi niisama söömiseks või maailma lihtsama arbuusijäätise valmistamiseks.
1. Lõika arbuusi mõlemad otsad ära.
2. Tõsta arbuus lõikelauale püsti ja koori noaga samamoodi nagu kooritakse apelsini enne fileerimist (vt ka siit).
3. Lõika kooritud arbuus 1,5-2 cm laiusteks viiludeks.
4. Edasi on kõik sama lihtne nagu kartulisalati hakkimiselgi - lõika arbuusiviilud kangideks, seejärel kuubikuteks.
Kasuta suuremaid arbuusikuubikuid erinevates salatites nagu näiteks selles kinoasalatis, kanasalatis ja suvises ürtidega arbuusisalatis või arbuusivarraste valmistamisel. Rohkem arbuusisalateid leiad siit.
Väiksemad arbuusikuubikud sobivad hästi arbuusi-mangosalsasse.
Kooritud ja viilutatud arbuusist saad lihtsa vaevaga “arbuusifriikaid” teha. Serveeri neid laimi-jogurtikastmega!
Kuulide tegemiseks on vaja spetsiaalset lõikurit, millega poolikust arbuusist või arbuusisektorist ümaraid pallikesi lõigata.
Arbuusikuulidega saad kaunistada torte, magustoite ja kokteile, valmistada suupisteid või salateid. Vaata näiteks neid retsepte: arbuusi-melonisalat mündiga, kerge arbuusisalat ja “Okassiga”.
1. Lõika tervest arbuusist 1,5 - 2 cm laiune viil.
2. Kasuta soovitud kujundite lõikamiseks küpsisevorme.
Vahvaid kujundeid saad kasutada magustoitude, tortide, kokteilide ja salatite kaunistamisel. Vaata näiteks seda arbuusi-peedisalatit ja lõbusat “Okassiga”!
Jämedamatest viiludest saad välja lõigata need arbuusikoogikesed, mis värskete suvemarjadega kaunistatult on imekaunid!
Kui lõikad ümmarguse arbuusiviilu sektoriteks, saad valmistada isuäratavaid suupisteid nagu näiteks arbuusi-fetasuupiste ja arbuusipitsa suvemarjadega.
Artikkel ilmus 2019. aastal.
Mina kuulun arbuusikangide lõikujate hulka. Paar aastat tagasi, kui seda nippi kuskil nägin, hakkasin kohe rohkem arbuusi sööma :)
Mina ka!
Kangid on meie lemmik, hea süüa ja ka salatiks lõigata!
Üldiselt lõikan kuubikuteks, ilma kooreta, või siis kolmnurgad koorega.
Viimati lõikasime kangideks … ülimugav süüa!
Mina teen nii:
Arbuus veeranditeks. Võtad ühe tüki ette nagu kausi ja lõikad noaga viljaliha kooreni viiludeks. Nüüd lõikad viilud noaga koore küljest lahti nagu kala fileerides. Sööd otse koore seest, ei mingit nõudega mäkerdamist ega mahla igale poole laiali lödistamist kuna koor on nagu kauss! ????