500 g seemneteta arbuusikuubikuid
1,5 dl kinoaseemneid
2 lühikest kurki
125 g fetajuustu
1-2 šalottsibulat
pundike värsket basiilikut
Vinegrett:pundike värsket münti
125 ml oliiviõli
80 ml valge veini äädikat
1 sl vedelat mett
0,5 sidruni mahl
soola ja musta pipart
Loputa kinoa jooksva vee all. Vala potti 300 ml vett, lisa kinoa ja keeda umbes 15 minutit, kuni kinoa on pehme ja vesi imendunud. Sega kahvliga kohevaks ning lase jahtuda.
Lõika arbuus umbes 1,5 cm küljepikkusega kuubikuteks. Lõika kurgid pikuti neljaks, seejärel viiluta.
Lõika fetajuust u 1 cm kuubikuteks.
Koori ning seejärel viiluta šalottsibulad võimalikult õhukeselt.
Valmista vinegrettkaste: eemalda basliiku- ja mündlilehed vartelt, hali peenikeseks. Võta tühi klaaspurk, pane sinna hakitud ürdilehed ning vala juurde ülejäänud kastme komponendid. Keera purgile kaas peale ja raputa purki umbes 30 sekundit.
Salati kokkupanemiseks sega jahtunud kinoa arbuusikuubikute, kurgitükkide, fetakuubikute ning viilutatud sibulaga. Vala peale kaste, sega veelkord õrnalt läbi ning serveeri.
Retsept mugandatud siit. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Maitsev salat, aga mulle meeldib ilma sibulata. Võiks ehk proovida marineeritud sibulaga?
Kinoasalat arbuusi ja fetajuustuga
Siin on tervislik kinoa sobitatud salatisse koos mahlaka arbuusi ja soolaka fetaga.