Katse - söönuks ilma poes käimata (ehk kapitoit ja kapitoitumine :))

Narkolepsia
Abikokk
2011-10-04 15:56:24
Eile ja täna on õnnestunud poes mitte käia (ülikoolis söömine ei lähe ju arvesse, onju?), aga päriselt hakkab asi pihta homsest. Teen vast täna või homme ka ülevaate kappide sisust.
Netcat
Abikokk
2011-10-04 17:54:49
Mul on kõige pikem intsident kodus olles toidupoes käimata olnud siis, kui tuulerõugetega kümme päeva kodus karantiinis istusin. Aga ega mul ikka ei jätkunud kõike ja hea sugulane pidi lõpuks nagunii apteegis ja poes käima minu eest. Jõulupühad maal on ka selline aeg, kui poodi ei lähe, sest kõik on juba valmis ostetud, aga see on rohkem nagu eriolukord. Viimane laks oli neljapäevast pühapäeva õhtuni külmkapis leiduva peal elada, päris kuivainete kombineerimiseni asi ei jõudnud, sest kõik värske oli lihtsalt otsas, samuti leib, samuti absoluutselt kõik piimatooted, sh. isegi või, ja munad - isegi kui oleks kuivainetest midagi teha tahtnud, nagu nt küpsetada, mina niimoodi ei oska. Muidugi oleks võinud ju elada veel paar päeva makaronidest ja tomatikastmest, putrudest ja külmutatud juurikatest tehtud püreesupist, aga ei olnud nagu tuju. Arvan, et isegi olin tubli. Siiski kujunes asi kahtlaselt sagedaks võileiva söömiseks väikese salatilisandiga. Mida iganes muud ma teha tahtsin, ikka oli mõni komponent puudu ja tuli edasi lükata kuni järgmise poekülastuseni.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Aaloemahl
Abikokk
2011-10-04 20:47:46
Lugesin ka seda artiklit ja üritasin... Mul on vist ses mõttes lihtsam, et elan üksinda ja peab võitlema ainult iseenda isudega :) Eelmisel nädalal õnnestus 5 päeva. Siis said leib ja piim-keefir otsa. Tegelikult lubasin piima-keefiri ja juurikate suhtes erandi teha, aga enne laupäeva ei läinudki vaja. Laupäeval-pühapäeval varusin kappi üht-teist ja plaanisin ka sel nädalal nädala sees mitte poes käia, aga nii täna kui ka eile ikkagi käisin. Kuigi ma ei tea... kas pirukad ja jäätis lähevad arvesse? Homsest üritan uuesti :)

sussi-sussi.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2011-10-04 21:26:16
Minul teine päev ja poe vabalt ilusti. Hommikuks oli omlett porru ja singiga, kõrvale tomateid. Lõunasöögiks spagetid peekonimoosiga, magusaks shokolaadi pähklitega. Õhtusöögiks viinamarju. Ja nüüd makaronid kukeseene-suvikõrvitsa kastmega.

Kätrini kokkamispäevik

Tiina
Abikokk
2011-10-04 22:32:53
Täna lõuna ajal sõin asutuse Vilniuse kontori sööklas seakarbonaadi kartlipüreega. Oli hää. Ei kujuta ette, mis näo mu Leedu kolleegid oleks teinud, kui oleksin oma võileivad kotist välja võtnud :D Pealegi poleks mul neid võileibu millestki teha olnud niikuinii. Hommikul Tallinna lennujaamas ostsin siiski ühe kohvi ja õhtul Vilniuse omas tassi teed. Aga odrakuklid olin kodust kaasa võtnud, mida siis üritasin salaja süüa, nii et keegi ei näeks :D Laps sõi ära paki pelmeene.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

ErleS
Abikokk
2011-10-04 23:08:46
Minu päeva esimese poole menüü nägi välja samasugune nagu eilegi - hommikuks puder maasikamoosiga, lõunaks pasta, vahepalaks õunad. Õhtuooteks närisin kodus veel 2 õuna. Õhtusöögiks siit samast Nami-Namist riisi-tomatisupp ja röstitud tomatipirukas. Hiljem veel peotäis pekaanipähkleid ja tee.
Kirsike
Abikokk
2011-10-05 09:45:46
Oli poevaba. Saia tegin kukeseentest ja suvikõrvitsast. Söögiks praetud räimed ja seene-kartulisalat. :) Lootus jääb, et sel nädalal poodi minema ei pea ja järgmise nädalaga saaks ka hakkama, kui piim-munad-porgand juurde tuua.

Lindude toitmine

Noor_Perenaine
Abikokk
2011-10-05 10:14:12
Eile said püreesupiks külmkambris ruumi võtnud karp kõrvitsapüreed, mõni porgand, 1 suur sibul, mõni kartul, jupp suitsujuustu ja poolik pakk fetat. Söön seda veel täna lõunaks ja õhtuks jagub meile sealt ka...ütleme nii...pole just lemmik püreesupp, aga ära ta sööme ja lähiajal kordama ei hakka. Aga võib juhtuda, et ma varsti söön oma sõnu ja teen sarnast suppi varsti veel, sest maal on mul muskaatkõrvitsaid terve hunnik ja ämm nendest nagunii midagi ei tee. Tema näeb tavaliste hiidkõrvitsatega vaeva ja kelder saab kõrvitsasalti täiendust :) Eilse kokkamise juures avastasin, et ega mu varud nüüd nii suured ka pole...nisujahu sai poole muffinitaigna segamise pealt otsa! Pool kogust tuli puudu, aga ma ei tormanud poodi, vaid surasin suvest seisma jäänud pooliku pannkoogijahu paki taignasse. Lisaks ei jagunud mul enam jaksu muffineid teha, vaid küpsetasin ümmarguse vormiga. Aluseks oli miski Jamie retsept, aga veidi liiga magus tuli. Ilmselt on süüdi fariinsuhkru jääk ja vbolla ka pannkoogijahu. Tavaliselt panen kookide sisse alati vähem suhkrut, ma ei teagi, mis mul seekord hakkas. AGA, kui kodus sellest koogist õhtuks veel jagub, saan pooliku karbi jõhvikaid külmkambrist realiseerida ja miski hapuka kastme kokku suristada :)
Seenekas
Abikokk
2011-10-05 20:58:06
Nii see linnas elades oligi, et iga päev või üle päeva poodi. Maal sellist mõtet pähe ei tule, aega on vaja oluliselt rohkem planeerida. Käime parimal juhul korra nädalas, aga reeglina harvem. Muidugi mune-piima-võid-kohupiima ja veel nipet näpet saab naabertalunikelt. Aga seda ka mitte igapäevaselt. Nädal poevabadust on tavaline ja erilisi "sõjavarusid" ka pole. Tavaline keldrikraam on põhiline varu.
Kirsike
Abikokk
2011-10-06 09:01:59
Oli poevaba päev eile. Perele tegin ahjus kaelakarbonaadi ja kõrvale kartuli-kõrvitsaputru. Ise sõin üleeilsest jäänud seene-kartulisalatit. Kuna peame lapsega küpsetama reede õhtuks noorteka sünnipäevakohvikusse asju, siis pean ikkagi reede hommikul poodi minema, aga see ei lähe arvesse, koju ma (loodetavasti) süüa ei varu. :)

Lindude toitmine

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>