Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-07 20:35:45 |
Tiina:
:D :D :D
ErleS:
Jee! Me oleme Ekspressis! :D Ekspress on meie uuele harrastusele ka nime leidnud - kapitoit.
Kapitoit - leidlikkust ja trotsi väljendav toit, mis valmib ilma poodi minemata käepärastest toiduainetest, mis kappidesse aegade jooksul kogunenud ja soodusmüükidelt kokku ostetud. Kapitoidusõprade klubi tüvitekst on Krister Kivi artikkel "Kuidas ma lõpetasin kulutamise toidule". Muideks, meie agarust on märgatud ja eilses Eesti Ekspressis oli viide sellele, et nende artikkel on mõjunud naminamikatele nakkavalt ;) |
|
Kirsike Abikokk 2011-10-07 21:36:22 |
Ma olin sunnitud täna poes käima, lapsele oli vaja küpsetada. Patustasin ja varusin ka koju natuke piima, mune ja porgandit juurde, et oleks valikuvõimalused suuremad. Leivateo panin hakkama, söögiks oli pasta erinevate lihadega, mis kapis oli. Magusaks lapse kohviku ülejäägid. | |
ErleS Abikokk 2011-10-07 22:10:09 |
Nii hommikuks, lõunaks kui õhtuks tuunikalapirukas :D Vahele mõned kommid, pähklid ja rosinad. Nädalavahetusel on ilmselt keerulisem hakkama saada. | |
Aaloemahl Abikokk 2011-10-09 21:12:15 |
Nii... Tegin täna jälle suuremad ostud... Järgmisel nädalal söön ainult kapitoitu. Lubatud on osta ainult leiba-piima :) | |
Tiina Abikokk 2011-10-09 21:47:12 |
1. nädal edukalt ühel pool. Järeldused:
Külmkapp on üsna tühi, kuivainekapp ka tühjeneb, aga sügavkülmiku ja hoidisteni pole veel õieti jõudnudki. Poes pole käinud, aga kuna oli tihe kontserdinädal, siis kohvikus tass kohvi või klaas mahla ja pisike kook ei lähe ju arvesse, eks ;)
Õhtusöögiga probleeme ei ole, küll aga hommikusöögiga, sest suppi ju hommikul ei söö, mune, piima, võileivakraami aga pole. Nii sõigi laps võiga odrasepikut ja järgmisel nädalal sööb hommikuks võiga saia. Sest peale pole sinna panna muud midagi, kaerahelbed on otsas ja mannast ilma piimata putru ei saa. Hommikuhelveste jaoks on ka piima vaja.
Suurem söök tuleb nädalavahetusel valmis teha, sest reaalne võimalus ise süüa teha tekkis mul alles neljapäeva õhtul. Edaspidi on ilmselt samamoodi.
Täna küpsetasin saia ja tegin rassolnikut (supipõhi oli purgist), lisaks aedviljapirukat ja õunakooki mannaga. Pirukatainast jäi üle, selle tükid kastsin suhkru-kaneeli segu sisse ja tegin niimoodi küpsiseid. Veel keetsime tatart. Peaks mõneks päevaks jaguma. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Tiina Abikokk 2011-10-09 21:50:12 |
Ohh, ja unustasin, eile hommikul pannkoogid - elagu kapinurgast leitud Vilma pannkoogijahu! :D Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
ErleS Abikokk 2011-10-09 23:18:19 |
Ma olen ka möödunuga rahul :) Eilseni pidasin kenasti vastu. Tänasest katkestasin projekti nädalaks ajaks, kuna lähetusse "kapitoitu" kaasa võtta ju ei saa :D Eks vahepeal raske oli, kuna liha ja piima mul ju kodus ei olnud, aga sain hakkama. Kõige rohkem olen rahul sellega, et sõin nädala jooksul palju köögivilja. Pean ausalt tunnistama, et olen varem nii mõnigi kord osa köögivilja ära visanud, mis Tallinnasse kaasa olen vedanud, kuna lihtsalt ei jõua/viitsi sellest midagi teha. Kas ma jätkan tagasi tulles kapitoitumist sama rangelt, pole päris kindel. Võibolla sean endale mõned teistsugused piirangud, nt poes vaid 1 või 2 korda nädalas, ostan poest vaid hädavajalikke liha- ja piimatooteid, iga valmiv toit peab vähemalt 50% koosnema kapitoidust vms. Aga kindlasti tahaks veel natuke varusid hävitada ja kodusele köögiviljale rõhku panna, enne kui uusi varusid tekitama hakkan. Tiina, kui sul on kodus õunu või mingit mahla, siis neist kannatab mannaga putru teha küll. Mulle õuntega variant täitsa maitseb (vesi, õunad, manna, suhkur). Võid ju isegi vahtu lasta, aga siis vist tahaks juba piima ka juurde :) | |
Kirsike Abikokk 2011-10-10 09:37:18 |
Mina läksin kergema vastupanu teed ja tõin poest juurde porgandit, mune, merevaiku ja hapukoort. :( Üritan kapitoitu pere jaoks söödavamaks muuta, kalasuppi ju porgandita ei tahaks. Laupäeval olid mundris kartulid seenesalatiga ja eile tegime risi e bisit. Õnneks polnud meesperet nädalavahetusel kodus, saime ilusti hakkama. Varud vähenevad jõudsalt, eraldi eesmärgiks algavaks nädalaks seadsin kaerajahu, odrajahu ja tatrajahu varude vähendamise. | |
Noor_Perenaine Abikokk 2011-10-10 11:14:55 |
:D Kapitoitumine :D Reedel läks küll kapitoitumine väga edukalt! Ahjupotis valmis imemaitsev sealiha. Kasutasin selle käntsaku maitsestamiseks veel külmikus leidunud marineeritud küüslaukudest järele jäänud õli (see Taani toode, tšillimarinaadiga küüslaugud). Liha viskasin kohe koju jõudes potti ja ahju, tunnike hiljem lisasin tükeldatud muskaatkõrvitsa, mis oli sellest muffini/koogiteost üle, kartulit, porgandit. No küll oli hää potitäis :) Laupäeva hommikul sai tühjaks tartapakk ja lisaks viimased ämma kasvuhoonest toodud tomatid, lisandiks kreeka jogurt. Siis leidis kasutust üks ammuilma ununenud Vilma kakaotordipulber (teine on veel), natuke võid (500 g pakist), viimased kanamunad ja peotäis vutimune, maalt toodud kohupiim, viimane kreeka jogurt ja külmkambrist mingid ammuilma soetatud kirsid. Väga hea ahjuvormitäis kohupiimavormi sai sellest :) Laupäeva lõunaks sõime veel reedeseid liha/juurikajääke ja õhtustasime mu vanemate juures pardiga. Pühapäeva hommikul mõned vutimunad, viimane tatrapuder, röstleiba, kohupiimavormi. Pühapäeva lõunaks oli külmkapp ikka üsna tühi, sõime enne poodiminekut veel ennetavalt kohupiimavormi ja siis tegime poetiiru, varusime üht-teist (makarone, pudruhelbeid, natuke head talusinki, broilerimaksa). Maalt saadeti ka karp kanamune, 2 l purk õunamahla, karp vaarikaid ja karp mustikaid. Õhtuks valmis koorene pasta singi, külmkambris leidunud porgandiriisikate ja poes toodud konservmaisiga (aga mais meil ei seisa, panen ohtralt toidu sisse ja kui üle jääb, söön niisama ära). Seda toitu jagub ka täna õhtuks. Lisaks teen pasteeti. Küpsetasin ka üle hulga aja nädalavahetusel leiba ja kuna leidsin kapist KAKS kotti Veskimati rukkijahu ja linaseemneid leidub ka, siis lähiajal üritan tubli olla ja need varud ära küpsetada (vedu, et sitikad polnd leivajahu sisse sättinud ennast). Kapitoitumine jätkub. Ootel on veel: Kalasupi materjal külmkambris (väiksed ahvenad, särjed, vist ka 1 haugipea), porgandid, kartulid, sibulad, muskaatkõrvitsad, 1 purk kikerherneid, 1 purk konservube, 1 purk Felixi marineeritud paprikat, 1 mingisugune Salvesti Hiina kaste, mitu pakki kuivatatud ube, poolik pakk kuskussi, Veski Mati risotoriisi... Selle nädala eesmärgiks on külmkambri alumine sahtel veel tühjemaks saada (ehk kalasupp tuleb menüüsse), sest ammu juba isutab lambaliha järele. Siis tellin vast emaga kahepeale mingi väikese varuga. Saab marineeritud paprika ja kikerhernestega lambaliha teha :P | |
Narkolepsia Abikokk 2011-10-10 14:42:01 |
Ma ei ole küll poes käinud vahepeal, aga samas ei ole ma ka kodus varude hävitamisega tegelenud - vetsin nädalavahetuse küla peal. Nüüd aga olen ma "õnneks" haige, nii et süüa peab tegema. Samas tahan ma täna siiski poes käia, sest haige olla ja kuiva makaroni närida on ikka juba nutune. Haigeks jäädes mu meeleolu tihtipeale langeb nii hirmsasti, et ainult "midagi head" süüa võib päästa seda. Eks näis, raporteerin teile. Projekti ma maha siiski ei mata. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |