Silx Abikokk 2011-10-13 12:38:53 |
Eile ka poeskäiguta. Meesloomale tatrapuder võisilmaga (viimane tilk tatratangu sai kasutatud), endale kaapisin kapipõhjast jupi närtsind kõrvitsat, pisut kapsast, viimase puljongikuubiku, törtsu purustatud tomateid, mida oli paki põhja jäänud ja ohtralt vürtse - päris hea supp tuli. :) Magusaks klaas keefiri kaneelipuruga. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Tiina Abikokk 2011-10-13 20:53:49 |
Päeval olin sunnitud töökoha sööklas suppi ostma, sest kodunt polnud midagi kaasa võtta. No ei tahtnud hapukapsast avatud kontorisse tuua :) Eile sõime keedukartuleid hapukapsaga, täna tegin ülejäänud kartulitest salatit selle retsepti ainetel.
Homme teeme ilmselt (lapse nõudmisel) makarone juustuga. Küll on inimesel ikka vähe õnneks vaja! Suur juustukera on külmkapis ja saad aru, mida tähendas nädal ilma juustuta :D Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Tiina Abikokk 2011-10-15 18:07:15 |
Hommikul mannapuder. Kõrvitsakuklid (aga ilma juustuta), Prantsuse õunakook, nüüd on muna ja või viimseni otsas. Peedisalat mädarõikaga ja oasalat küüslaugu ja tšilliga. Lapsele niisama keedetud ubasid soolaga. Purgist pärit rassolnik.
Muide, oma köögikappide sisust ülevaate saamine exceli tabelist arvuti ekraanilt on üks väga hea viis aru saada, mida teha ja mis millega kokku panna. Niisama kappi vaadates ei tule ideepoegagi. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kirsike Abikokk 2011-10-15 22:03:55 |
Ma olen nö põhitoidu saanud kapivarudest. Leiba ja saia küpsetasin, aga piima ja võid ostsin täna juurde. Ja veini :P Ja kuna suurtel munadel oli hea hind, siis karbi neid võtsin ka. Lastel on hull chai latte vaimustus peal ja piima läheb liitrite viisi. Ja kuna homme teeme "kapisushit", siis selle jaoks olin sunnitud natuke avokaadot ja kurki ja krabipulki ka ostma. Põhimõtteliselt ei peaks enne järgmist nädalavahetust poodi minema. | |
Tiina Abikokk 2011-10-16 15:49:35 |
Teise nädala kokkuvõte:
Korra käisin poes, kust ostsin peamiselt piimatooteid ja müsli valmistamise aineid. Toiduainete nimekiri on vähenenud 70+ nimetuselt 50+ni. Leiba pole ostnud, eile tegin kõrvitsakukleid. Aga need on nii imehead, et kardan, et hiljemalt homme õhtuks on otsas. Nisujahu veel poole kilo jagu on, kuid pärmi enam mitte, seega ühe soodasaia saab veel teha, aga siis peab küll poodi rukkileiva järgi minema.
Täna tegin kõrvitsasuppi, mis oli minu elu esimene kõrvitsasupp, nii tegemise kui söömise poolest. Esimene lusikatäis ehmatas ära, aga edasi läks aina paremaks :)
Veel tegin sügavkülmas olnud lehttainast, aedviljasegust ja viimastest mullustest soolaseentest lahtise piruka. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Karolin Abikokk 2011-10-16 17:55:20 |
Nii, ma nüüd raporteerin ka, mis toimunud on, sest nädala alguses tegin selle katsega algust. :) Eelmine pühapäev sai poes käidud, ostetud piima, kohupiimakreemi, sülti,sepikut, leiba,kohvikoort ja pähkleid. Ja poes ei käinud enne reedet, siis oli kange isu šokolaadi osta. Varud oleks rohkem vähenenud, kui ainult kodus oleks söönud. Kahel päeval sõin koolis lõunat ja reedel Tartusse tööle sõites sai Aegviidust üks päriiiis hea kebabi-burger ostetud, muidu väga kiirtoidu sööja pole, aga vahel on seda kohe hädast vaja. :D Mõni õhtu sai ka sõbrannadel külas käidud - siis sai seal söödud nt õunamuffineid, küüslaugu-juustukattega ahjusaiu, amarula-vaniljeäätise kokteili. Nüüd siin kirja pannes tundub üldse, et kuidagi väga palju sai ka kodust eemal söödud. Vähemalt said kapinurgast otsa mingi spagetijäänused, hakkliha, mõni hoidis, müsli, sült, tuunikala konserv ja kindlasti veel midagi.. Eile sai maale sõidetud, ja kuna pere kõik oli koos, siis ei pääsenud ilma poeskäiguta - kõik oli otsa saanud - nii piim, munad, juust, või, leib, sai, jahu.. :D Täna õhtul lähen linna tagasi ja vaatab nüüd see nädal, kas ja kui palju poeskäimist tuleb. Kahekesi elades (st et siis emaga linnas) on pood palju välditavam, kuivainetest järgi erinevaid pudruhelbeid, riisi, tatart, jahusid, makarone. Sealihakäntsakas peaks ka külmas olema. Tegelikult peaks päris kaua saama ilma poeskäiguta hakkama, sest omakasvatatud aiasaadusi veel väga palju järel - porgandid, oad, kõrvits, suvikõrvits, porru, kaalikas ja rääkimata veel kartulist - kui muud üle ei jääks, elaks vabalt terve aasta kas või ainult kartulit süües :D Aga järgmine nädal siis kapitoitumise raames prooviks lahti saada mingist väga kaua aega külmikus vedelenud purgisupist, kahele munale rakenduse leidma, kaalikat vähendama, ja kuna liha ja riisi on suht palju, siis peaks vist plofi tegema. Ja muide kiidan ideed, et kõik panna Exceli tabelisse kirja, peaks seda isegi rakendama just toidu puhul, mis on maal kappides, siin on sadat sorti erinevaid jahusid ja maitseaineid, millele võiks rakenduse leida. :) | |
ErleS Abikokk 2011-10-16 22:14:55 |
Ma olen ka uueks nädalaks valmis. Maalt võtsin kaasa kartult, väikesi peete, kaalikaid, porgandeid, kapsapea, kõrvitsa, tomatit, paprikat, mune, õunu ja tuttavate kalurite-talunike käest saadud suitsukala ning tüki sealiha... nii et uued korralikud varud, millest nädal aega elada :D | |
Anu Abikokk 2011-10-17 09:05:40 |
Eelmine nädal oli suhteliselt edukas. Piimatooteid käisin küll ostmas.. Aga see nädal uue hooga! Kõige rohkem meeldib mulle selle juures see, et lapsega ei pea poes käima. :D Ei teki kiusatustki. Need 2x nädalas, mil piima käin juurde ostmas, käin kiirelt kodupoes lapse uneajal, kui mees ka juba kodus. Täna hommikul õunapirukas (lehttaigen, õunad, suhkur) ja õhtuks pelmeenipitsa. | |
Kirsike Abikokk 2011-10-17 09:12:57 |
Varud vähenevad. Ingverisukaad, mis mul aastakese juba seisis, on peaaaegu otsas. Sushiriis ja sojakaste on otsas, norisid on terve pakk veel (aga õnneks kinnine pakk). Pärm on otsas, nii et tavalise saiaga on ühel pool. Kuivainesahtlis on asjad ühes kihis ja paiguti on ka tühja ruumi. Külmkapis on ja ruumi. Sügavkülm aga endiselt täis. Sahvrisse pole veel jõudnudki. | |
Silx Abikokk 2011-10-17 16:14:54 |
Täna õhtuks - meesloomale laupäeva õhtul järgi jäänud spagetid kõrvitsa, singi ja juustuga.
Endale pannil kapsaid kõrvitsa ja punase karri pastaga (ja ma ei mõtle pasta all makarone)..:) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |