Aaloemahl Abikokk 2011-10-17 23:11:30 |
Eelmine nädal peaaegu õnnestus. Reedeni elasin peaaegu täielikult kapitoidul. Poes käisin teisipäeval. Plaanisin osta mingit leivalist, aga lisaks sepikule rändas mu korvi ka šokolaad ja vorst. Šokolaad sai muidugi kohe otsa... Vorst on siiani alles. Reedel olin sunnitud enne pikka bussisõitu mingi kiirampsu tegema... Ning nädalavahetusel olin külas ning toitusin sellest, mida seal pakuti :) Üritan sel nädalal ka :) | |
ErleS Abikokk 2011-10-17 23:33:08 |
Ma alustasin täna uue hooga, aga tundub, et tuleb siiski väike erand teha ja poodi kaneeli järele minna, et uuest kooskokkamisest osa võtta. Juba valminud õuna- ja kõrvitsakookide tõttu on kaneelist alles vaid väike tilk, aga kooskokkamised alles kestavad :). Võibolla tuleks soetada ka jahu, sest valge jahu on otsas, jäänud on vaid paarsada grammi täistera nisujahu. Tänane päev iseenesest selline: - Hommikusööki ei jõudnud, aga haarasin tööle kaasa paar "Tiina" õuna. - Lõunat sõin kodus: keetsin tatraputru, mille kergelt praadisin riivitud porgandi ja paari päikesekuivatatud tomatiga. Kõrvale värsket tomatit. - Enne õhtusöögi valmistamist sõin niisama paljalt ära korraliku jupi suitsuangerjat. Hiljem valmis sealihapilaff, mida enam väga palju ei mahtunudki ja mida võtan ka homme lõunaks kaasa. Lisaks valmisid kõrvitsamuffinid, mida natuke näksisin. Kuna need läksid aga liigse sooda tõttu nässu, rändavad nad homme prügikasti :( | |
Noor_Perenaine Abikokk 2011-10-18 11:33:50 |
Eelmise nädala lõpp läks nii nagu läks... Neljapäeva õhtul oli mul migreen ja kokkamise/söömise asemel magasin. Mees tõi poest verivorsti ja keetis viimased kodus leiduvad kartulid, lisaks leidus külmikus poolik purk vanaema antud marineeritud kurke. Pärast magamist sõin ka natuke ja kobisin magama tagasi. Reedel pidasime tööl väikest pidu ja sai poesalatit ja torti söödud. Õhtul käisin üle pika aja õe ja täditütrega kohvikus (kakao ja napoleoni kook) ja pärastpoole sõin natuke grillvorsti ja valgehallitusjuustu, mida mehed olid poest toonud (härrale tuli sõber külla). Laupäeva hommik-lõuna - mehed köögis :) Sõber tegi reedest üle jäänud vorste ja praemuna pannil, mees tegi mannaputru ja mina kohvi/teed. Ülejäänud nädalavahetus maal ja ämm vaaritas :) Eile oli pisut kaootiline päev ja sõin tööl lõunaks hommikupoolikul Kaubamajast kaasa haaratud päevaprae (kõhtu täitis, aga muidu oli nigu ta oli), enne tööpäeva lõppu sõime siin veel reedeseid tordijääke. Siis oli üks koosolek. Hiljem kodus tegime sõbrannaga kevadrulle ja see võiks küll kapitoitumise alla käia - pakk filotainast, porgandeid, seesamiseemneid, küüslauku, natuke seeni olid minu kapist. Sõbranna tõi hiina kapsast ja sojakastet (see oli mul otsas). Täna lähevad kasutusse kapist mingil kujul oad (konserv või kuivatet), pikateraline riis, purk tükeldatud tomateid, porgandit, porrut ja/või sibulat. Poest tuleb juurde ainult hakkliha. | |
ErleS Abikokk 2011-10-18 23:49:22 |
Tunnistan pattu, et käisin täna poes - ostsin jahu ja kaneeli. Õnneks impulsiivoste ei teinud :) Toiduvarudest hävitasin ära viimase tüki sealiha ja portsu köögivilju, millest valmis maitsev ühepajatoit. | |
Anu Abikokk 2011-10-19 09:26:59 |
Minu ainult olemasolevatest asjadest toitumine sai läbi, kui mees otsustas, et ta tahab ikka rohkem liha ja käis poes. Aga nüüd uue hooga edasi. Eile hapukapsas, kartul verivorsti ja astelpajumoosiga. Magustoiduks küpsisekook. | |
Tiina Abikokk 2011-10-19 09:47:36 |
No tore, et ma lihasööjate meestega ei pea arvestama :) Aga küll pean arvestama haige lapsega, seega käisin eile poes ja ostsin talle leiba, juustu, jogurtit ja puuvilja. Pealegi sõidan kaheks päevaks lähetusse ja ei saa siis last niikauaks nälga jätta. Oi kui raske on käia ringi ahvatlusi täis supermarketis ja piirduda ainult nimekirjas olnud paari asjaga.
Eile sõi laps makarone juustuga, juba teist päeva ja on väga rahul. Ise sõin suppi, mis purgis olnud supipõhjast tehtud. Pirukat ja kõrvitsakukleid on ka veel alles. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Ilse Abikokk 2011-10-19 11:14:52 |
Ma elan teile hoolega kaasa ja niipea kui mu lapsed välja kolivad (on ajutiselt mõlemad ennast jälle siia sokutanud ja toiduvalik on neil ikka rikkalik) alustan ise kohe juba ootan:) edu teile:) | |
Kirsike Abikokk 2011-10-19 11:47:27 |
Eile saime hakkama, jõudsime koju hilja, nii et suurt sööki tegema ei pidanud. Tegin kõrvitsappüreesuppi ja mehed sõid rukkileiba marineeritud praetud räimedega (sahvrist, mitte poest). Kuna aga keskmine laps tegi eile kooki ja kasutas ära jahu ja või, pean täna poest laste palvel saia ja määrdejuustu/sinki tooma. Õhtusööke saame jätkuvalt teha varudest. | |
Karolin Abikokk 2011-10-19 19:34:03 |
Poodi päris vältida pole suutnud, aga täna sai küll tõeline kapitoit tehtud- tegin mingi kemüüse kõigest, mis kapis vähegi leidus - sisse läksid spagetid, 1 sardell, natuke kana -ja sealiha, porru, sibul, küüslauk, riivitud porgand, aedoad, sojakaste, mõned oliivid - ja tulemus oli väga mõnna, vennad kiitsid ja sõid ja ütlesid, et ma võiks tihedamini sellist asja teha. :D Ja endal on ka nii hea tunne, et mingitest väikestest vedelema jäänud jääkidest laht sai. :) | |
Kirsike Abikokk 2011-10-19 22:15:00 |
Ka täna sai kapitoiduga hakkama. Ainult saia tõi laps poest homme hommikuks. Aga nüüd pean küll poodi minema ja mõned asjad juurde ostma, et kapis olev toit maitsev ka saaks. Pererahu huvides :D Ja sool sai ka otsa. | |
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |