Katse - söönuks ilma poes käimata (ehk kapitoit ja kapitoitumine :))

Kätrin
Abikokk
2011-10-10 22:01:39
Mina olen ühe korra siiski pattu teinud - ostsin kassile süüa ja emale-isale natuke näksimist hamba alla, et 20minutiga söönuks saaksime. Paki piima ostsin ka, et oleks kohvi peale ja pannkoogitainasse. Siiski peab tunnistama, et külmkapi varud pole palju tühjenenud, kuna väljas söömist on palju olnud. Siiski üritan igal võimalikul juhul kodus süüa ja seda juba olemasolevast materjalist valmistatud roogadega teha.

Kätrini kokkamispäevik

Kardemon
Abikokk
2011-10-10 22:35:49
Ma pole küll päris kapitoitumisele üle läinud (harjutan veel tööinimese ja koduperenaise ühildamist)... aga selle teemata siin oleks täna kasutusele läinud riisipakk veel tükk aega oma järge oodanud. Tõin ka just suvilast kuivainete varud ära.. ja tõesti väga raske oli neid kappi ära mahutada.

http://kardemon.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2011-10-11 19:57:46
Käisin täna poes. Nii et nädal aega saingi vastu pidada päris ilma. Vabandused tulevad kohe: laps käis igemelõikusel ja oli õnnetu ja valus ja tohib süüa ainult külma toitu. Ostsin siis talle jogurtit ja jäätist ja kodujuustu. Ja kuna juba poes olin, ostsin veel kaerahelbeid ja seemnesegu müsli tegemiseks. Piima ja juustu ka. Ning kuna olin otsustanud, et ostan AINULT seda, mis ostunimekirjas, siis suutsin sellest isegi kinni pidada. Aga see-eest ostsin iga nimekirjas olnud asja kohe mitu tükki :O :D Ajaarvestus hakkab siis otsast peale.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Kirsike
Abikokk
2011-10-11 21:50:41
Raporteerin - sain poeskäiguta hakkama. Ja ei näe erilist vajadust lähipäevil minna ka. Külmkapp hakkab tasapisi tühjemaks saama, võileivapealne sink-vorst on otsas. Isegi mingi iidamast ajast seisnud põdraliha konserv läks mehel täna võileivapealsena käiku. :D Homme teen hommikuks hirsiputru, näis kas keegi peale minu seda sööb ka.

Lindude toitmine

Anu
Abikokk
2011-10-11 22:14:46
Mul hakkas eilsega siis katse pihta. Eelmine nädal oli nii kaootiline ja kiire, et ainuke söögivõimalus oli raamatukogu kohvikus. Ainuke mööndus on, et lapsele piima ikka toome. :) Aga siis tõesti muud ei osta. Igatahes täna tegin maapirnipüreesuppi. Kasutasin ära nädalavahetusest alles olnud vahukoorejäägi, piimajäägi ja külmas seisnud maapirnid. Loodetavasti suudan ikka nädala lõpuni jätkata. :D
Noor_Perenaine
Abikokk
2011-10-11 22:16:34
Eile tegi herr abikaas ettepaneku välja süüa ja seega sai õhtul Wildes õhtustatud. Aga täna jätkus kapitoitumine: lõunaks võtsin pühapäevast makaronirooga ja mõne õuna tööle kaasa. Õhtul viimane makaroniroog ja ahjus röstitud peet ja muskaatkõrvits. Joogiks maalt saadetud mahl. Just lõpetasin pasteediteo - broilerimaks sai pühapäeval varutud, sealihatükikesed külmast, porgand, sibul, küüslauk ja maitseained kapist. Ei teagi, kas sai veidi soolane...aga hommikuks on "tõmmanud", siis saab õigest maitsest aimu. Aiasaadused vähenevad päris eduliselt.
Narkolepsia
Abikokk
2011-10-12 22:00:37
Mingi päev siin lähiminevikus käisin turul ja poes. Tõin värsket kraami, saia, natuke ka piima, hapukoort ja võid. Seega üldiselt ei ole häda midagi. Paha lugu on see, et katse eesmärgiks on varud söögiks teha, mida mul aga ei ole, on tuju kokata. No ei viitsi, kui üksi olen. Liha nagunii kodus ei ole, sellega mässata ei saa. Üksi on kuidagi imelik mingit suuremat küpsetamist ka ette võtta jne. Viu-viu-viu seega. Nii et ühest küljest on test päris edukas, sest poes ei käi, aga teisalt on motivatsiooniga tiba pahasti..
Anu
Abikokk
2011-10-13 07:14:21
Eile tegin aedviljahautist, täna läheb ülejääk ahjuvormiks. Katse siiani edukas. :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-13 08:36:22
Mina kapitoitumisega väga sihikindlalt ei tegele, aga no nii poole kohaga siiski. Nii olen vaadanud kriitilise pilguga oma kuivainetekappi ja sealt proovinud mõned otsad ära lõpetada. Riisipakkide varud on kenasti vähenenud. Nüüd tuleks läätsed ette võtta - neid on mul igas suuruses ja igat värvi, vali millist tahad :) Aga Ekspressi ostsin endalegi. Nii tore oli näha, et Nami-Namil silma peal hoitakse Ekspressi toimetuses ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Noor_Perenaine
Abikokk
2011-10-13 10:10:51
Eile tegin õhtuks "ainult hädaolukorraks" mõeldud Felixi hernesupi ära. Ei olnud rohkemaks viitsmist ja kõht oli hirmus tühi. Kõrvale pasteedileivad. Pärast võtsin külmikust pooliku leiva, kapist väga lahke käega rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid ja tegin leivasuppi. Küll oli hea magustoit hää maapiimaga :) Täna hommikul pasteedileib, mannapuder, tassike koorega kohvi. Lõunaks võtsin veel viimase hernesupi, natukene on veel leiba ja pasteeti ka. Magustoiduks on mul kontori külmikus üks ahjuõuna jogurt. Õhtuks plaan patustada ja vaadata, kas verivorsti juba poes on. Tuli hirmus isu eile. Kõrvale endiselt kapitoit - pool muskaatkõrvitsat, kartulit, peeti, porgandit - mingi valik läheb ikka ahju :) Üldiselt pole ma veel ubade ja kalasupini ikka jõudnud. Aga kuna paps sõidab järgmisel nädalal Saksamaale, siis tahaks talle tellimuse esitada (oliiviõli on mul otsakorral, läätsesid pole üldse näiteks). Seega järgmise nädala algul tuleb üks ubaroog kindlasti ette võtta, saaks pooliku pakigi tühjaks! Ja maitseianeid jms tuleb ka revideerida - kasutada rohkem.
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>