Katse - söönuks ilma poes käimata (ehk kapitoit ja kapitoitumine :))

Tiina
Abikokk
2011-10-21 22:59:17
Ütleme ausalt - kapitoidust on kõrini.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

ErleS
Abikokk
2011-10-21 23:29:49
Tiina:
Ütleme ausalt - kapitoidust on kõrini.
Nõustun täiesti :D Eile juba sammusin peale trenni poodi ja sõin õhtul vaid poetoitu :D Ühesõnaga, kapitoitumine on minu jaoks lõppenud. Eks püüan ikka koduseid varusid vähendada, aga vaheldumisi poetoiduga. Lisaks jõudsin sellisesse punkti, et varsti tuleb hakata uusi varusid soetama. Kaneeli ja jahu juba ostsin, aga nii mõnigi igapäevane toiduaine on juba otsas või kohe lõppemas.
Narkolepsia
Abikokk
2011-10-21 23:57:06
Minagi olen natuke alla andnud. Mõelda võin ju ikka säästlikult ja varusid silmas pidades, aga no paras stressamine oli küll vaid kodus leiduvast normaalse toidu leiutamine.
Aaloemahl
Abikokk
2011-10-23 23:38:46
Minu nädal ka ebaõnnestus. Päris mitu korda käisin poes ja täna veel Kaupmehes ka... Sealt juba tühja kotiga ära ei tule.

sussi-sussi.blogspot.com

Inbetween
Kokaõpilane
2011-10-25 14:55:59
Ma olen nüüd olude sunnil (palavikus laps, kellega poodi ei lähe) paar päeva kapitoitunud. Nüüd saan kogemuse põhjal öelda, et kolm päeva saan kodusoleva kraamiga kindlasti hakkama :D Pühapäeva õhtuks valmis kartuligratään küüslauguga. Esmaspäeva hommikul tegin õunakoogi, mida isutu laps näksis päev läbi ja õhtuks soojendasin eelmise päeva sööki, lisaks tegin viimasest peekoniviilust ja üksikust kurgist kastme. Täna hommikuks praadisin vaeseid rüütleid, kus suhkru asemel kloppisin muna lahti meega - väga hää sai! :P Lõunaks poolik pakk kalapulki sügavkülmast (lapse lemmik, seega alati varu olemas juhuks kui ükski muu toit ei sobi) ja õhtuks tuleb külmikust leitud hakklihast ilmselt bolognese. Homme on plaanis kala, kah sügavkülmast leitud.
Tiina
Abikokk
2011-12-06 20:57:33
Ongi kuu aega möödas mu eksperimendist ja saan nüüd mahti ka sellest kirjutada. Eesmärk oli kuu aja jooksul süüa võimalikult palju kodus leiduvat ja vältida poes käimist. Päris poes käimata ei õnnestunud, sest haigele lapsele tuli süüa osta ja oma hommikusest jogurtist ei olnud ka nõus loobuma. Poes käisin selle kuu jooksul kolm korda, aga kuna samale ajale langes mitu välisreisi ja palju kontserte-etendusi, kulus raha väljas söömise peale, Nii et raha kokkuhoiu mõttes asi ei õnnestunud, teisalt kui arvestada ainult koju ostetud kraami, siis sellele kulus küll kõvasti vähem kui tavaliselt. Kapis leiduvast toitumine tähendab igapäevast söögitegemist, mis praktikas kujunes nädalavahetustel suurema toidu valmistegemiseks, sest nädala sees õhtuti mul enamasti suuremaks vaaritamiseks aega ei olnud. Külmkapp pole kunagi nii tühi olnud, aga hoidistekastid kahanesid visalt. Sügavkülma mahub jälle uut kraami osta ja kuivainekapp on rõõmsalt pooltühi (ma kraamisin seda ka :)). Teisalt - kapitoitumine ja tervislik toitumine hästi kokku ei sobi, sest värskeid salateid, lihakraami ja piimatooteid kapis palju ei olnud, küll aga igasugu süsivesikuterikkaid kuivaineid, makarone ja kartuleid. Sai kinnitust vana tõde, et mida harvem poes käid, seda vähem kulutad. Üsna raske oli end sundida mööda vaatama kõikidest ahvatlevatest sooduspakkumistest ja ainult oma nimekirja järgi kaupa osta. Poodide kampaanialehed viskasin ilma lugemata minema. Et ei tekiks kiusatust. Ka novembris, kuigi eksperiment läbi oli, käisin harvem poes ja tulemuseks oli märgatav kokkuhoid pangaarvel. Detsembris ma parem ei ürita, see on teada-tuntud toidule kulutamise kuu :) Nii et võib vist ikka kordaläinuks lugeda seda katset.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

ErleS
Abikokk
2011-12-07 09:15:37
Tubli, Tiina, et terve kuu vastu pidasid :) Ma tundsin ka kõige rohkem puudust just lihast ja piimatoodetest. Köögivilju mul on ja tol hetkel oli ka oma aia õunu, aga täna tunneksin ka puuviljadest ilmselgelt puudust. Projekti miinuseks pean ka seda, et teatud toidud kordusid ja seetõttu said mitmed hädavajalikud toiduained ja maitseained otsa, nii et tegelikult pidin hiljem varusid uuesti täiendama hakkama :) Aga hoolimata sellest plaanin ma kapitoitumist tulevikus korrata. Ilmselt juba jaanuaris, enne jõule tõepoolest parem ei stressa :)
Gretithy
Abikokk
2012-02-22 17:41:45
Mina olen väga harjunud, et käingi vaid korra nädalas toidupoes. Eestis elades oli asi hoopis teisiti ja igapäevane toidupoes käik oli tavaline. Ostame mitmed asjad hulgimüügist varudega, näiteks viimati ostsime 5kg riisi, 7kg jahu, 5kg suhkrut, 7kg kartuleid, 5kg sibulaid, 3kg brokkolit, mis keetsin ja külmutasin, 2kg kanafileesid ja muud, mida sai kas külmutada või mis säilivad pikemalt. Tavaliselt on mul enam-vähem ettekujutus, mida ma nädala jooksul kokata tahan, sellest lähtuvalt ostan ka ühekorraga nädalavahetusel kõik vajalikud toiduained. Mõnikord on toidupoes käik suurem, kui kõik asjad juhuslikult korraga otsa saavad, mõnikord ostan vaid natukene liha, värskeid aedvilju, piima ja leiba. Nädala sees käin ehk korra toidupoes, et osta juurde kas saia või joogipoolist.
Pähklike
Kokaõpilane
2012-02-28 16:52:57
Eile õhtul mõtlesin, et peaks tühjendama veidi kapi kui ka sügavkülmiku varusid. Igavusest tuhnisin siin foorumis ringi ning sattusin läbi "piruka" otsingu just siia. Niisiis minu tänane kapitoit oli kiire köögiviljapada(hautis vms)-külmutatud aedoad, porgand, külmutatud basiilik ja tüümian, paprika. Kõigele sellele veel paar maitseaineid lisades tuli vapustav lõuna. Magustoiduks tegin purukooki, tänu millele sai tühjendatud 1,5 purki moosi - mustsõstra ja jõhvika. Moosipurke on veel ja veel, peab mõtlema veel, kus saaks neid kasutada. Moosipudrust on kõrini ja ei ole suur pannkoogisõber. Võimalik, et teen veel paar korda puru- või küpsisekooki.
Noor_Perenaine
Abikokk
2012-03-19 23:37:32
Alustasin nädalat kapitoiduga. Poolikut tatrapakki sai tühjendatud - keetsin putru. Ja juurde tegin hakklihakastet poolikust pakist (tellisin eelmine nädal Talu Toidab ringilt). Leidus ka mune ja vanemaid vutimune, võid, nisujahu ja rukkijahu, suhkrut, ploomikompott - nendest ja kohupiimast sai päris hea purukattega kohupiimavormi :) Salatiks riivitud porgand konservmaisiga - natuke seesamiõli ja ürdisoola sekka. Plaaniks sel nädalal veel külmkambrit (seal leidub sealiha, supikalu ja isegi lammast natuke) ja kuivainetekappi tühjendada, juurikaid ja konservtomateid leidub ka.
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>