TÄIDETUD KÖÖGIVILJAD (Kokkame koos # 28)

Martiina
Abikokk
2010-08-03 22:16:50
Tänaseks õhtusöögiks kukeseentega täidetud kartulid, mis maitsesid ülihästi :)
Netcat
Abikokk
2010-08-04 18:10:48
Pommutäidisega ja mündiga maitsestatud tomatid Alžeeria moodi: Retsept pärit minikokaraamatust "Tomat". Lühidalt tuleb tomat tühjaks õõnestada ja kergelt üle küpsetada, täita tomatisisust, praetud pommutükkidest ja hakitud küüslaugust, petersellist ja mündilehtedest seguga, puistada üle peterselliga ning veel kuni 10 min ahjus hoida (ma lasin lõpus grilli alt ka läbi). Sama segu sobis oivaliselt ka bruschetta katteks. Eriti koos värskelt jahvatatud pipraga. Mündimaitset oli ootamatult vähevõitu, teinekord lisaksin ka kuivatatud münti. Ilmselt on minu tilluke piparmündihakatis kas veel mitte täiejõuline või ei omandagi kuival põllul vajaliku tugevusega aroomi.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Mari-Liis
Abikokk
2010-08-05 17:15:59
Täitsin paprikaid lihtsa hakkliha-riisitäidisega. Nii maitsev! Lisan retsepti ka: 7 paprikat 1 dl riisi päevalilleõli 2 hakitud mugulsibulat 2 hakitud küüslauguküünt 300 g veisehakkliha 2 spl tomatipastat 1 spl suhkrut rohkelt värsket hakitud peterselli, koriandrit, münti soola-pipart Lõika paprikatel kaas (hoia alles), eemalda seemnekoda. Keeda riis soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Kuumuta õlis sibul ja küüslauk läbipaistvaks. Lisa hakkliha, prae korralikult läbi. Sega hakkliha hulka riis, tomatipasta, suhkur, ürdid, sool ja pipar. Täida paprikad otsast riisi-hakklihaseguga. Tee ahjuvormi põhi õliseks, lao sinna külili täidetud paprikad, vajuda kaaned otstesse tagasi. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Üllekas
Abikokk
2010-08-06 10:57:36
Täitsime veelkord tomateid. Seekord seene ja hakklihatäidisega. Eelmised (sinihallitusjuutuga) maitsesid meile rohkem, kuigi ka need tomatid olid päris head.
Üllekas
Abikokk
2010-08-06 11:09:17
Minu suureks rõõmuks, õnnestus lahkelt Viljandi turu müüjalt tellimise peale saada suvikõrvitsaõisi. Kuna me ei täpsustanud, milliseid õisi ma soovin, siis oli mu üllatus suur, kui kõik olid emasõied :). Ma saan ka aru, miks neid õisi turul näha pole - seistes tõmbavad nad ennast ikkagi krimpsu. Siin aga aitas olukorda parandada varte vette panek. Täitsin suvikõrvitsaõisi toorjuustu, salvei, peekoni ja marineeritud tšilliga. Õied kastsin veest ja jahust tainasse ja siis kuuma õli sisse küpsema. Tulemus siis selline: Kõik, kes proovisid, kõik kiitsid :) Mu ema arvates oli kõige parem osa, see pisike suvikõrvits. Ka aastane poja sõi neid usinalt (talle tšillist õieosa proovida ei andnudki). Ämmale meeldis just õie osa. Mina jäin rahule. Varsti tahaks jälle teha, kui turult õisi saan ;)
Heli874
Kokaõpilane
2010-08-06 18:30:39
Tegin siis täidetud fritüüritud kartuleid. Kartulid sai pooleks lõigatud ja seest tühjendatud, seejärel küpsetasin õlis nad valmis ja maistsetasin soola ja pizzamaitseainega. Täidiseks oli segu hakklihast, riisist, šhampinjone, sibulast, paprikast ja tšillikaunast (seemned sai muidugi eemaldatud). Lisasin ka veidi ketšupit, majoneesi ja adžika kastet, lisaks veel veidi sidruni koort. Seejärel täitsin kartulid ja lisasin mozzarella juustu peale. Panin kartulid 10 min 180 kraadi juurde ja valmis nad saidki. Kõile maitsesid. Kartuleid võib fritüürimise asemel ka ahjus küpsetada. Proovige järgi :)!
Aire1
Abikokk
2010-08-06 20:59:59
täna sai tehtud täidetud kartuleid kukeseentega.
Mari-Liis
Abikokk
2010-08-07 11:59:33
Suvikõrvitsate täidiseks said kukeseened, maasuitsusink ja juust. Maitseks tüümian.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Kirsike
Abikokk
2010-08-07 21:57:38
Täna tegin täidetud paprikaid. Täidiseks sibula-küüslaugu-tomatitega tehtud hakkliha, maitsestatud tüümiani ja basiilikuga. Piltidega on paha lugu, kuna eile õhtul selgus, et fotoka laadija on jäänud Saaremaale ema juurde :O Ja me oleme juba kaks nädalat kodus olnud, ilma seda märkamata :O

Lindude toitmine

Aaloemahl
Abikokk
2010-08-08 17:57:17
Tegin täidetud suvikõrvitsat. Idee norrakate Matprat`ist. Retsept ja pilt siin.

sussi-sussi.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>