KEVADROHELINE MEIE SÖÖGILAUAL

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-04-17 14:39:39

Neid viiteid pole siin vist veel olnud:

Värske salat ravib kevadväsimust (Õhtuleht 2002)

Turgutus salatiga (Terviseleht)

Salat koduaiast: nendest "umbrohutaimedest" saad tervisliku ja vitamiinirikka eine!

Naat on aednikule nuhtlus, nälgijale väljapääs (Eesti Loodus 2011)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Abikokk
2014-04-17 17:56:49
Karulauk!!! Juhuuuu :D

Liisi Blogi

Tiina
Abikokk
2014-04-21 23:41:57

Ma olen oma lemmiku karulaugutzatziki retsepti siin kindlasti korduvalt jaganud, aga ikka võib üle korrata :) Nami-nami retseptile lisaks panen sisse ka redist ja sidrunimahla. Taevalik.

Aga täna tegin olude sunnil, kuna kurk oli otsas, veidi teistsugust karulaugusalatit: Redis (pisikesed tükid), jääkapsas, karulauk, till, peale maitsestamata jogurt, sidrunimahl, soola, pipart ja näpuotsaga suhkrut. See jääkapsas andis nii mõnusa krõpsu ja kergelt magusa meki salatile ja till sobis ka suurepäraselt juurde.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Tsheburashka
Abikokk
2014-04-23 01:27:43
Ma tegin ka nädalavahetusel selle kevade esimese karulaugupesto. Läks nii pasta peale, koos sinihallitusjuustu ja vutimunadega piruka peale kui orsotto sisse.
Martiina
Abikokk
2014-04-28 20:50:26

Tegin nõgesepestot - blogipostitus.

Muudeks kokkamisideedeks veel piisavalt nõgest ei jagunud :D

Üllekas
Abikokk
2014-04-30 17:10:31

Meil kasvavad sibulad aknal karbi sees ja sealt käime ikka pealseid näpistamas. Minu suur lemmik on hapukoore-sibula kaste kartuli peale. Nämm :)

Lapse lemmikuks on hapuoblikas. Iga päev jalutab peenra pealt (sõna otseses mõttes) läbi :) Nii et oblikas eriti kasvada ei saagi (no nii tallamise kui ka söömise pärast) :) Ja tänu sellele, et pisike hapuoblikat nosib, on hakanud ka vanem laps seda sööma.

Nädalavahetusel sai Nõmme turult ka karulauku toodud ja tegin siinset karulaugu hummust. Mulle meeldib :)

No ja kevadrohelisest olen kodumaist sparglit ka teinud. Viskan natuks ahju või pannilt läbi ja mulle sobib.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-05-01 14:42:43
Käes on 1. mail ja aeg välja loosida järgmine raamat, nimelt Katrin Luke Korilase aastaring.

Fortuuna Kristjani tahtel saab raamatu endale sel korral LIISI. Palju õnne!

Ilse ja Liisi, ma korraldan sel laupäeval ehk 3. mail taas Kadriorus auhinnatunni (loe siit) - ma oleksin väga tänulik, kui saaksite ise tulla või saata mõne sõbra või sugulase oma raamatule järgi. Kadrioru kant on jalutamiseks väga kena ;) Kui see kohe sugugi ei sobi ja auhinna kättesaamisega kiire on, siis kirjutage mulle info@nami-nami.ee

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Abikokk
2014-05-02 00:36:35
Aitäh fortuunale! :) Kirjutan meilile.

Liisi Blogi

OlgaKa
Abikokk
2014-05-05 12:53:13
Eile hommikusöögiks sõin karulauguomletti... karulaugu-kurgi salatiga... :)

Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök

Certu
Kokaõpilane
2014-05-05 14:40:04

Kevadrohelise teema on alati nii inspireeriv. Ehk seepärast polegi imestada, et nädalavahetus kujunes õige umbrohuseks. Kahjuks pilti ei mallanud teha, sest kõik oli nii isuäratav, et oodata ei söömisega jaksanud ja nii maitsev, et miskit ei jäänud hilisemaks pildistamiseks järele. Kiireks turgutuseks tegin noorte nõgestega omleti, millele hakkisin peale murulauku ja nurmenukulehti. Toitvamaks eineks keetsime köögiviljasuppi, kuhu lisasime nõgeseid, naati ja noori rabarbrilehti. Lisaks rändas osa naati ja nõgest ka kuivatamisele, et ka hiljem toitudele kevadist särtsu anda.

Üks kehvake telefonipilt nädalatagusest karualugupestoga pastaroast ka juurde :)

karulaugupasta by kertu117, on Flickr
<< 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 >>