KEVADROHELINE MEIE SÖÖGILAUAL

Liisi
Abikokk
2012-05-07 22:46:13
Põrnikas:
Mul õnnestus Tartu Kevadlaadalt saada karulauku (asi, mida siinkandis üldiselt ei liigu!).
Ma läksin spetsiaalselt karulaugu pärast laadale :P Tänaseks on sellest saanust mandlitega karulaugupesto. Aga muud kevadrohelist olen samuti söönud - ära on proovitud nõgesesupp ja naadiga salat. Kodustatud taimedest olen korduvalt valmistanud murulauguga hapukoorekastet, kodujuustusalatit ja niisama võileiva peale puistanud.

Liisi Blogi

Trlp
Abikokk
2012-05-08 20:45:31
Nõgesepestot tegime täna, mandlitega. I think I'm in loooove.
Põrnikas
Abikokk
2012-05-09 00:27:05

tegin Ragne retseptist inspireeritud karulaugu-toorjuustumääret. Esimese otsa sõin leiva ja soolalõhega (mul saia ei olnud, aga minu arust töötas korralik rukkileib väga hästi!)

Lõpu segasn keedetud spagettidega, hulka veel kuumsuitsulõhet ja tükeldatud tomatit, väääga mõnus :P

Vike
Abikokk
2012-05-09 16:28:55

Sai peale lõunat nosimiseks tehtud NOPi karulaugu-toorjuustupestot. Väga mõnus!

Toorjuust annab head mahedust ning sidrun oma nüansi.

Õhtuks tulemas nõgesesalat :)

Vike
Abikokk
2012-05-09 20:42:15

Nõgesesalat tehtud ja söödud. Rase kokk ja 1.5 aastane laps pistsid kahekesi neljale inimesele mõeldud portsu nahka :D.

Nõgese-kartulisalat

Tiina
Abikokk
2012-05-09 21:11:13

Ise olen rahul :)

Tegin kartuli-karulaugusuppi: omatehtud kanapuljongisse pisut suvikõrvitsat, üks porgand ja kaks suurt kartulit. Keetsin pehmeks, lisasin hakitud karulaugu ja maitserohelist, lasin saumikseriga püreeks. Lisasin sulatatud juustu, panin uuesti tulele ja lasin segades keema tõusta, kuni juust sulanud. Väga maitsev supp! Karulauk oli niimoodi üsna mahe ja kartulimaitset oli ka ikka tunda.

Kõrvale tegin röstsaia peale panemiseks NOPi karulaugu-toorjuustupesto ainetel määrde. Piiniaseemnete asemel kasutasin päevalilleseemneid, lisasin ka redist ja toorjuustu panin terve karbi (150 g). Väga mõnus mahe määre, sidrunikoor andmis mõnusa kõrvalmeki, palju vähem vänge kui tavaline pesto, sõin lihtsalt karbist lusikaga :) Ilus heleroheline värv ka, nagu eespool Vike pildilt näha.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Enely
Abikokk
2012-05-11 09:30:48
Veidi piinlik küll küsida, aga mis sellest on saanud? (vabandan juba ette ja taha ära kui olen lihtsalt liiga kärsitu) :)
Spiidi:
Kui Pille vastu pole, siis ma loovutan oma võidu majoneesi(küpsiste)sõbrale Enelyle smile

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-05-11 09:34:09
Enely:
Veidi piinlik küll küsida, aga mis sellest on saanud? (vabandan juba ette ja taha ära kui olen lihtsalt liiga kärsitu) :)
Spiidi:
Kui Pille vastu pole, siis ma loovutan oma võidu majoneesi(küpsiste)sõbrale Enelyle smile
Vaatan aprillikuu fotokampaania tulemused ka üle, sest kõiki kuute majoneesikomplekti on mul lihtsam laiali jagada :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enely
Abikokk
2012-05-11 10:06:27
Nagu ikka, jälle minu kärsitus :D

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Ilse
Abikokk
2012-05-11 10:30:58

Neist kahest hunnikust, naat ja karulaugu varred, sai mandlitega pesto selle retsepti järgi ja lisaksks läks veel sorts sidrunimahla ja 6-7 lehekest Tai basiilikut, see andis minu arvates väga hõrgu nüansi kogu asjale. Kuhu kasutada, ei oska öelda, limpsisin purgitäie lusikaga (raamatu kõrvale) endalegi ootamatult tilgatumaks :D Hirmus hea sai :)

P.S. Naadi ja karulauguvarred kallasin eelnevalt keeva veega korraks üle. Minu arvates annab see naadile palju parema maitse ja ka värvi.

Ilse köögis

<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 >>