Nõgese-kartulisalat

Kevadised nõgeselehed sisaldavad ohtralt C-vitamiini ning palju rauda. Seepärast võiks neid lisada erinevatesse salatitesse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g keedetud kartulit

100 g värsket kurki

100 g redist

2 tk keedetud muna

150 g noori nõgeselehti ja -pealseid

veidi hakitud sibulapealseid või murulauku

hapukoort

veidi sinepit või mädarõigast

soola

suhkrut

Valmistamine

Enne kasutamist kalla nõgeselehed keeva veega üle ja lase paar minutit vees seista. Siis kurna ja nõruta hoolega. Lõika väiksemateks tükkideks.

Keeda kartulid, jahuta ja lõika väiksemateks tükkideks. Lõika kurk ja redis viiludeks, tükelda keedetud muna.

Sega kõik ained omavahel ning serveeri.

Retsept on mugandatud Britt Roseni ja Toivo Niibergi artiklist "Umbrohutoidud" (Postimees 27.5.2006). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 09.05.2012 20:58

Salatis nõgest sellise erilise maitsena tunda ei jäänud, aga väga maitsev salat oli sellegi poolest. Vitsutasime lapsega kahekesi selle portsu sisse, nii et neljale poleks meil seda mitte mingi meetodiga jagunud :P