KEVADROHELINE MEIE SÖÖGILAUAL

Põrnikas
Abikokk
2012-04-26 14:52:43
Trlp:
Kui kaua õigupoolest naati korjata võib? Tavaliselt kirjutatakse selle kohta, et seni, kuni lehed on kortsus...no meil on üsna pisikesed naadid juba täiesti siledate lehtedega...
ma olen ka mõelnu, et huvitav, kas neid on mitut sorti :) osad on väiksena kortsus, osad mitte. ise korjan pisikesi, eelistatult kortsus, aga sekka satub ka neid teisi, mis seda pole.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-26 16:29:47
Põrnikas:
Trlp:
Kui kaua õigupoolest naati korjata võib? Tavaliselt kirjutatakse selle kohta, et seni, kuni lehed on kortsus...no meil on üsna pisikesed naadid juba täiesti siledate lehtedega...
ma olen ka mõelnu, et huvitav, kas neid on mitut sorti :) osad on väiksena kortsus, osad mitte. ise korjan pisikesi, eelistatult kortsus, aga sekka satub ka neid teisi, mis seda pole.
Trlp, sa võid sügiseni naati korjata, aga siis tuleks regulaarselt vikatiga naadiaasal vehkimas käia ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2012-04-26 20:40:11

Täna Sadama turul jäi karulauk ette. 2.56 pundikese eest, käsi värises rahakotti võttes, aga mis sa teed - kiusatusele tuleb teatavasti järele anda ja selle aasta esimene karulauk ju ometi.

Tegin oma lemmikut salatit: karulauk, riivitud kurk, riivitud redis, maitsestamata jogurt, soola, pipart ja pisut laimimahla. Küll oli hää, söömise ajaks oli väljakäidud raha õnneks juba meelest läinud :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Trlp
Abikokk
2012-04-26 20:59:46
Pille:
Trlp, sa võid sügiseni naati korjata, aga siis tuleks regulaaarselt vikatiga naadiaasal vehkimas käia ;)

Eeh...ma pole selle peale kunagi mõelnud, et miks naati ainult kevadel süüakse :D :D :D, aga muidugi, kui lihtsalt värsked lehed kõlbavad, siis peaks ju tõesti nädal peale muru niitmist aia kaugemast nurgast aina värsket kraami peale tuua saama...

Tiina, tule sutsu kaugemale, Balti jaama turule :O See on ju röövimine päise päeva aal... ma armastan Sadama turgu südamest, aga Baltas on karulauk 0,50€ /mõistliku suurusega kimp.

Ragne
Abikokk
2012-04-27 21:03:08

Mina leidsin täna karulauku suvilast. Enne pole seda kohanud. Päev oli kohe rõõmsalt sisustatud:)

Naat ja umbrohutoidud on aga hetkel meie peres väga populaarsed. Traditsiooni järgides on see asta ka naadimuffinid ära küpsetatud

Naadimuffinid

www.kokkama.ee

Seenekas
Abikokk
2012-04-29 20:38:32
Ragne:
Mina leidsin täna karulauku suvilast. Enne pole seda kohanud. Päev oli kohe rõõmsalt sisustatud:)

Kahjuks meie kodune karulaugundus meid nagu Ragnet ei rõõmusta, kuid natuke on kasvanud. Vist isegi need teisel aastal seemnest tärkavad pisikesed taimed on oma emmede lehtede all ninad välja pistnud, kui just umbrohi pole. :) Igaks juhuks ei torgi. Laps teatas, et kõrvalmõisa pargis pidada karulauku kasvama. Kihutasime muidugi kohale, et asja kontrollida, kahjuks osutus tavaliseks murulauku meenutavaks küüslaugumaitseliseks metslauguks nagu kahtlusatasin. :( No et nii kena ei saa asi olla, et keegi kohalikest sellest ei räägi, lihtsalt puudujääk õpetaja teadmistes, kelle käest esmalt küsiti. Kasvab seda lauku, mille nime ma ei tea, meil kopli taga ka. Igavesti hea, parem kui murulauk.

Kevadrohelisest oli meil hommikusöögiks naadi-nõgese omlett, mida täiendasin idudest, taliküüslaugu- ja sibulapealsetest hapukoorekastmega salatiga. Natuke nurmenukulehti lõikusin ka salatisse, kuid sellest peab ajalugu vaikima, sest kaasa arvab, et need talle ei maitse. :D Ära muidugi söödi kõik hea meelega.

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-29 20:57:50
Seenekas:
Ragne:
Kahjuks meie kodune karulaugundus meid nagu Ragnet ei rõõmusta, kuid natuke on kasvanud. Vist isegi need teisel aastal seemnest tärkavad pisikesed taimed on oma emmede lehtede all ninad välja pistnud, kui just umbrohi pole. :) Igaks juhuks ei torgi. Laps teatas, et kõrvalmõisa pargis pidada karulauku kasvama. Kihutasime muidugi kohale, et asja kontrollida, kahjuks osutus tavaliseks murulauku meenutavaks küüslaugumaitseliseks metslauguks nagu kahtlusatasin. :( No et nii kena ei saa asi olla, et keegi kohalikest sellest ei räägi, lihtsalt puudujääk õpetaja teadmistes, kelle käest esmalt küsiti. Kasvab seda lauku, mille nime ma ei tea, meil kopli taga ka. Igavesti hea, parem kui murulauk.

Kokandussõnastikus on päris mitu lauku üles loetletud (pane lihtsalt 'lauk' otsingusse :))..

Mina käisin täna hommikul tütrega lauku noppimas. Väike pruun paberkott oli kaasas, vaja kolme väikese roa jaoks (mandlitega pesto, karulaugutžatziki ja karulauguvõi). Nii kurb oli näha, kuidas suurte rühmadena liikus metsa vahele ka vanemaid vene mammisid, suuuuured kilekotid käe otsas :( No ei korja nad enda tarbeks, ei korja..

Kõik kolm rooga said tehtud ja külaliste poolt juba ära söödud.

Maitsvad olid!

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-05-01 21:37:36

Tõstan siia:

Pandariin:
Tahaksin säilitada nii naati kui võilillelehti talveks. Eelistaksin külmutamist või püreestamist. Kuid kuidas.Palun nõu ja jõuga appi kõiki:)

Kas on keegi katsetanud?

Tullia
Abikokk
2012-05-02 07:29:22
Lõunaks sõin leiba suitsulatika, röstutud seesamiseemnete ja hakitud naadiga. Õhtuks tegin karulauguga kartuliputru. Kahjuks mu kolm aastat tagasi istutatud karulauk on endiselt väga väike ja mitte justeriti saagikas. Ilmselt peaks talle uue koha valima.

Tullia jutukesed

Trlp
Abikokk
2012-05-02 19:57:43

Maal on ilus elu. Õhtusöögiks korjasin liitrise purgi pooleks naati ja nõgest kikerherne-kartuli karrisse. Sibula-küüslaugu kõrval läks sinna veel vürtsköömen, garam masala, veidi kaneeli ja päris lõpus paksu jogurtit. Põhimõtteliselt spinati-kikerherne karri põõsaaluse-versioon, eksole.

Oleks riisiga hea, aga head riisi ei taibanud maale kaasa tuua.

<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>