KEVADROHELINE MEIE SÖÖGILAUAL

Karima
Abikokk
2012-04-20 10:52:14
peakski homme turult vaatama seda letti kus maitserohelist myyakse muidu Tuneeslased soovad paris palju rohelisitaimi mille nimesi ma eesti keeles ei teagi naiteks yks selline on msalk

PAPRIKA: Karima's Food

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-20 11:33:53
Karima:
peakski homme turult vaatama seda letti kus maitserohelist myyakse muidu Tuneeslased soovad paris palju rohelisitaimi mille nimesi ma eesti keeles ei teagi naiteks yks selline on msalk
Karima, kas Sa selle taime mõnda muud kirjapilti ei tea? Tundub, et hetkel valesti transkribeeritud, sest guugeldades ei leia mitte ühtegi vastet...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Karima
Abikokk
2012-04-20 11:56:48
Pille:
Karima:
Karima, kas Sa selle taime mõnda muud kirjapilti ei tea? Tundub, et hetkel valesti transkribeeritud, sest guugeldades ei leia mitte ühtegi vastet...
ei kahjuks ei tea aga nii nad seda haaldavad Oot mul vist on isegi blogis tema pilt siin

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-20 13:02:55
Karima:
Pille:
Karima:
ei kahjuks ei tea aga nii nad seda haaldavad Oot mul vist on isegi blogis tema pilt siin

Tuntud araabia köögi spetsialist Anissa Helou arvas, et see võib olla lehtpeet/mangold, araabia keeles SILQ. Siin kaks pilti ühest toidublogist:

Kas see?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Karima
Abikokk
2012-04-20 14:04:24

see jh :D l6puks ometi sain ma siis ka teada eesti keelse nime :)

eks need dialektide haaldused ja koik ole erinevad aga alhamdulillah saime jalile :) aitah

Trlp
Abikokk
2012-04-21 21:33:33

Balti jaama turul on karulauk täiesti olemas ja tänu sellele ka esimene karulauguvõi tehtud. Menüüs seetõttu ricottagnocchi karulauguvõi ja tuunikalakonserviga. Ricottagnocchi retsept pärit Lobstersquadist.

Rebane
Abikokk
2012-04-22 18:36:18

Mõtlesin, et uute katsetuste-esimeste proovimiste tuhinas on vanad head aiarohelised täiesti ära unustatud ja salatisse saigi seepärast peenralt pihutäis esimest vaprat peterselli!

välja tuli mmmm-maitsev avokaado-kreveti salat peterselli-ebaküdoonia kastmega.

Põhikomponendid on küll väljamaa omad, aga kaste see-eest täiesti kodumaine :)

Alguses tundus, et peterselli tugev maitse võib krevetist ja avokaadost üle olla, kuid lõpptulemus oli just täpselt tasakaalus. kogus: kahele

minu salatisse lendas:

-jääsalatit
-1 tomat
-jupike kurki
-kooritud hiidkrevette
-1 küps avokaado
(-minul läks kõige peale veel mõni juustukuubik)

Kaste:

-3 spl ebaküdooniamahla
-punt peterselli, hästi peeneks hakitud
-1 spl mahedamaitselist oliivõli
-1 tl sinepit, (minul oli felixi meesinep)
-soola, pipart maitse järgi

Sega kastmekomponendid, jäta seisma kuni salati kaussi paned. Salatipõhjale lao kõik kihiti nii, et ikka ilusad krevetid kõige peale jääks, nirista kastmega üle, võta kõrvale klaas valget (jah, mina patustasin jääkuubikuga, aga no mis teha kui tühi kõht ei lasknud veini enda jahtumist oodata..) ja naudi!

p.S. tarbida õues päikese käes!

(pildilt küll kahjuks peterselli pole üldse näha, sest krevetid said aukohale viimasena peale...)

Jazzino. teen. naudin.

Seenekas
Abikokk
2012-04-23 10:50:02

Laupäevane natuke teistmoodi nõgesesupp.

Kõigepealt keetsin kana kerest korraliku puljongi ja nokkisin allesjäänud liha kontidelt lahti. Siis läks u. 1,5 liitri puljongiga keema üks suur porgand, üks kartul ja lillkapsa lõpp. Kõige otsa sai karbitäis nõgeseid, teine naati ja peotüid hernevõrseid. Naati sai parasjagu palju, sest ilmselt meeldis plikadele neid rohkem korjata kui imepisikesi nõgeseid. Pool karpi sulatatud juustu ka. Seejärel püreestasin ja serveerisin ülepraetud kanaliha ja saiakrutoonidega. Lapse sõbranna ütles "oi KUI hea supp" nii südamest, et kohe vahva. Enne sööma asumist teatasid nad olevat "surmani näljased". Vat mida teeb värskes õhus väljas toimetamine!

Pildid tulid välja viletsad, ei hakka üles panemagi.

Spiidi
Abikokk
2012-04-23 10:53:41
Minu kevad algas karulaugupesto risottoga :) Eile paistis terve päeva päike ja kevade tunne on ametlikult käes :)

le D?ner

Põrnikas
Abikokk
2012-04-23 11:01:54

Mina tegin selle kevade esimestest naatidest kevadist naadipirukat. On ikka hea pirukas küll!

Aga paistab, et suutsin naadikorjel külma saada ja nüüd ei teagi, kuna jälle kevadrohelist saab. Kangesti tahaks mingit mõnusat kevadist suppi ja risotot, ja naadipelmeenid olid ka möödunud aastal väga mõnusad..

<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>