Aiahooaeg 2009 ja 2010

Nipitiri
Abikokk
2009-03-23 15:58:24
Suviki:
ei tea, mis mul mõttes oli, kuid panin potti ka kõrvitsaseemned; nüüd on u 15 cm pikad 6 taime; mida nendega teen - ei tea veel - mul siin liivamaa...
Õitsema ehk ikka lähevad? Siis saad kõrvitsaõisi süüa, täidetult või paneeritult.
Suviki
Kokaõpilane
2009-03-23 16:04:29
Nipitiri:
Suviki:
ei tea, mis mul mõttes oli, kuid panin potti ka kõrvitsaseemned; nüüd on u 15 cm pikad 6 taime; mida nendega teen - ei tea veel - mul siin liivamaa...
Õitsema ehk ikka lähevad? Siis saad kõrvitsaõisi süüa, täidetult või paneeritult.
Tänan vastuse eest; pole sellisest asjast kuulnudki; väga huvitav, millised võiksid olla nende hõrgutiste retseptid? - retseptiotsingust ei tulnud kõrvitsaõitest tehtavast midagi välja, kuid erinevaid kõrvitsahõrgutisi leidub siin tõepoolest suures koguses;

Paljajalu

Stardust
Abikokk
2009-03-23 19:12:35
Suviki:
Nipitiri:
Suviki:
Tänan vastuse eest; pole sellisest asjast kuulnudki; väga huvitav, millised võiksid olla nende hõrgutiste retseptid? - retseptiotsingust ei tulnud kõrvitsaõitest tehtavast midagi välja, kuid erinevaid kõrvitsahõrgutisi leidub siin tõepoolest suures koguses;
Suviki, näe - http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=2113
Pulavik
Abikokk
2009-03-24 13:14:03
Täpik:
Pikeerisin rukolat, salveid ja lilli. Rosmariin pole liigutanud, panin igaks juhuks uusesti maha, samuti apteegitilli ja iisopi. Basiilik hakkab vist uputama ja kuulutan müüginurgas talle uue kodu otsimise uuest nädalast.
Rosmariin ei liiguta üsna tükk aega veel, ma arvan. Tavaliselt läheb tal seemnest tärkamiseni kuskil neli nädalat kindlasti. Mul isiklikult pole õnnestunud teda veel püsivalt kasvama saama, isegi ostetud taimed surevad potis-peenras ära..
Merilin
Abikokk
2009-03-24 13:25:21
Pulavik:
Täpik:
Pikeerisin rukolat, salveid ja lilli. Rosmariin pole liigutanud, panin igaks juhuks uusesti maha, samuti apteegitilli ja iisopi. Basiilik hakkab vist uputama ja kuulutan müüginurgas talle uue kodu otsimise uuest nädalast.
Rosmariin ei liiguta üsna tükk aega veel, ma arvan. Tavaliselt läheb tal seemnest tärkamiseni kuskil neli nädalat kindlasti. Mul isiklikult pole õnnestunud teda veel püsivalt kasvama saama, isegi ostetud taimed surevad potis-peenras ära..
Mu teada rosmariin meie kliimas õues talve enamasti üle ei ela, aga toas tahab talvel jahedat temperatuuri...

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Kirsike
Abikokk
2009-03-24 14:43:59
Sel aastal panin suure korvi sisse tilli, koriandi, aed-harakputku ja basiiliku- ilusti suured juba, kannatavad isegi toidu sisse näpistada. Kui soojaks läheb panen selle sama suure korviga terrassile. Korvi keskele viskasin tšillipiprakaunast mõned seemned, mõtlesin, et vaatan mis tuleb ja unustasin, nüüd viis tugevat ja ilusat tšillitaime kah. Tüümian ja rukola ka ilusti kasvavad. Ürte külvan tegelikult mitu korda aasta jooksul, osa panen lihtsalt seemnest põllule kah. Põllule maha panemiseks ei ole veel midagi idanema pannud, aga seemend valmis ja järgmine nädal läheb külvamiseks. Nuikapsas on meil kõige suuremaks hitiks :)) seda panen sel aastal kolmekordse koguse.

Lindude toitmine

Zapxpxau
Abikokk
2009-03-24 14:57:16
Mind kohe väga huvitab, kas Eestis on kuskil müüa/võimalik mingil moel hankida sidrunaloisia ehk lemon verbena taimi, seemneid, istikuid, pistoksi... midagigi? Neti andis praktiliselt null tulemust.

Zap*

Seenekas
Abikokk
2009-03-24 16:21:19
Vaata seemnemaailm.ee lehelt, seal peaks selliste küsimuste nurk olema ja maalehel on ka mingi foorum või küsimuste nurk.
Täpik
Abikokk
2009-03-24 20:26:17
Pulavik:
Mul kasvas nii 10 a aastat tagasi edukalt suvel õues ja talvel potis. Ega ma siis tast väga lugupidada ei osanud, aga ürdipeenar oli korralik - ka apteegitill oli ning sigur , iisopist, estragonist rääkimata. Eks ta ükskord peab ikkagi idanema...
Kiilike
Abikokk
2009-03-24 21:37:53
Zapxpxau:
Mind kohe väga huvitab, kas Eestis on kuskil müüa/võimalik mingil moel hankida sidrunaloisia ehk lemon verbena taimi, seemneid, istikuid, pistoksi... midagigi? Neti andis praktiliselt null tulemust.
Seemneid ostsin mina märtsi alguses Harku järve juures olevast keskusest(Ceres). Kas mingil muul kujul ka on selles nii kindel ei ole - eelmisel aastal oli kuskil ka taimi müüa ... aga kus seda ei mäleta.

kiilikese köögikatsetused

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>