Aiahooaeg 2009 ja 2010

MB
Kokaõpilane
2009-02-11 11:03:06
Aianduspisiku sain juba paar-kolm aastat tagasi ja sellest alates läheb asi aina grandioossemaks. Kui eelnevatel aastatel olen taimi ostnud, siis sellel aastal plaanis ise kasvatada tomat, kõrvits ja suvikõrvits. Lisaks eelnevale kasvatan veel peeti ja mangoldit, aed- ja türgiube, herneid, porgandidt, natuke kartulit, fenkolit (eelmisel aastal küll ebaõnnestus aga proovin uuesti :)). Selle kevade uued projektid on brokkoli ja nuikapsas ning eriti põnevil olen plaanitud sparglipeenra rajamise üle aga pole veel kusagilt seemneid leidnud. Ja siis muidugi ürdid, neid külvan hulgi ja kamaluga. Eriline lemmik on rukola. Kasvatan ka metsikut rukolat e. põld võõrkapsast. tal on küll väiksemad lehed aga seda mõnusamalt mõrkjamad ja lisan neid salatile maitsenüansiks.
Profa
Abikokk
2009-02-14 10:51:56
Seenekas:
Profa, palun selle hea rukolasordi nime!
Tegu ei ole mitte aed-, vaid põld-võõrkapsaga, sordinime pole, seemned on firmalt "Suvipiha" ostsin Harku järve tagant Cerese keskusest. Hea tihe sort ja väga tugev maitse.

Profa köögipool

Mann
Abikokk
2009-02-14 11:14:00
mulle on rukolast meelde jäänud see, et maitsele mõjub soodne kliima, piisavalt päikest ja sooja, siis ka maitse kabe.
Mann
Abikokk
2009-02-14 13:47:47
meil on talve kenasti aias üle elanud tüümian, salvei, rosmariin ja petersell. Nüüd kui lumi läinud on lausa lust värsket kraami noppida. Maha veel miskit panna ei julge, kuna tõenäoliselt lumega veel seks korraks lood läbi pole. Nii kuu aega kannatamist veel.
Täpik
Abikokk
2009-02-14 22:55:15
Vaatasin seemnevarud üle ja lubasin, et sel aastal panen enamuse maha ka (nt veidra lillkapsa, muskaatkõrvitsa ning pommu). Paprikat, tomatit ja mõningiaid lilli tuleb hakata juba mulla alla peitma. Kresssalat läheb homme aknale vette mõnulema.
Aire1
Abikokk
2009-03-02 12:19:40
Eile sain oma näpud mullaseks, külvasin kressi. Hernevõrsed on ka päris hea idee, külvan täna. Pean ka oma seemnevarud üle vaatama, tahaks see aasta panna rõhku maitsetaimedele.
Netcat
Abikokk
2009-03-02 14:41:10
Tiina:
Profa:
Eelmise aasta parim leid oli üks väga hea rukolasort, sel aastal tahaks kindlasti aeda kasvama saada karulauku.
Mina tahan ka karulauku aeda kasvama! Kes teab, kuidas ja kust seda saab? Turult? Seemned? Juurikas?
Karulaugu seemned olid müügil Tondi K-Rautas mingi saksakeelse brändi all. Olin juba ostmas kui märkasin, et seda alles sügisel külvata tuleb.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Suviki
Kokaõpilane
2009-03-04 16:31:41
Kolisime aasta tagasi mereäärde männimetsa alla, kus ainult liivamaa (noh jah, mustikad-pohlad on siin õnneks boonusena ning liivatatikuid, kitsemampleid, ka puravikke sügiseti palju); kui varemalt minu 3800 ruudune puuviljaaed võimaldas ka aiasaadustega tegeleda, siis praegu tuleb ilma musta mullata - peenarde, põõsaste, viljapuudeta hakkama saada. AI - see on raske, eriti sügiseti, kus võiks surra martsipaniõunte, ploomide, pirnide ja aiamarjade eest. Karm!!! Üritasin siia siiski teha väikse peenra - tõin vastava mulla ning panin kanga alla - ehk saab seal midagi kasvatada; lisaks kasvatasin amplitesse ning lillekastidesse erinevaid siia keskkonda sobivaid lilli. Plaanin teha väikse peenra ka herneste jaoks - kas nad siin ellu jäävad on iseküsimus; siin keskkonnas on kevadeti ka suhtelised suured limukad (2 cm pikad u), kes maialt värskeid lillelehti söövad; vastavaid graanuleid lilleamplite juurde pannes nad taanduvad ning suve keskpaigast neid enam hommikuti lillipiidlemas ei kohta.

Paljajalu

Ussicke
Abikokk
2009-03-05 12:50:34
Kas keegi siinsest rahvast on kasvatanud tomateid toas aknalaual? Mingi säärane sort pidi olemas olema küll, seemned puha Bauhofis (? vist ? ) müügil. Kui tahan neid kasvatama hakata, kas praegu on juba hilja seemned idanema panna või jõuab veel?
Netcat
Abikokk
2009-03-05 13:41:26
Ussicke:
Kas keegi siinsest rahvast on kasvatanud tomateid toas aknalaual? Mingi säärane sort pidi olemas olema küll, seemned puha Bauhofis (? vist ? ) müügil. Kui tahan neid kasvatama hakata, kas praegu on juba hilja seemned idanema panna või jõuab veel?
On olemas minitomateid, mis pole päris potitomatid - kasvavad pikaks ja vajavad tuge - ja on ka päris potitomateid, mis kasvavad lühikeseks mitmeharuliseks puuks. Üks selline kasvas - ja kandis vilja - mu maakodus aknalaual terve talv läbi. Neid viimaseid pole mul mitu aastat õnnestunud leida, alati kasvab mingi pikk purakas valmis. Hilja küll veel ei ole. Eelmisel aastal jäi ainult paha maik tubasest-rõdusest tomativiljelusest, kui kõik taimed said kasvuturbast mingi haiguse külge ja kasvatamine meenutas rohkem reanimatsioonitööd. Tänavu jätab vist vahele, majanduslikult paari potiga jändamine ära ei tasu nagunii, kui sul tervet verandat nende alla panna pole.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>