Aiahooaeg 2009 ja 2010

Netcat
Abikokk
2009-03-05 13:43:35
Suviki:
Kolisime aasta tagasi mereäärde männimetsa alla, kus ainult liivamaa (noh jah, mustikad-pohlad on siin õnneks boonusena ning liivatatikuid, kitsemampleid, ka puravikke sügiseti palju); kui varemalt minu 3800 ruudune puuviljaaed võimaldas ka aiasaadustega tegeleda, siis praegu tuleb ilma musta mullata - peenarde, põõsaste, viljapuudeta hakkama saada. AI - see on raske, eriti sügiseti, kus võiks surra martsipaniõunte, ploomide, pirnide ja aiamarjade eest. Karm!!!
Liivamaa viis minu mõtted esimesena porganditele. Viljakat mulda vajavaid taimi saab viljelda peenrakastides.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pinnu
Abikokk
2009-03-05 14:42:24
Mina plaanin see aasta kasvatada rõdukastis tomateid ja ürte, võibolla ka lehtpeeti. Ostsin eile tomatiseemne ära ja müüa ütles, et kui naistepäeval kasvama panna, siis saab asja küll. Gardenia seeme Rõdutomat "Balkonzauber". Ja meil oli poes valida umbes 5 potitomati sordi vahel. Isegi üks kollane sort oli. Eks näis, mis välja tuleb. Ja siis ma ostsin Sperli maitsetaimede segu seemnepaberil. Seal on sees 5 ketast, mis panen poti peale ja välja peaks tulema basiilik, petersell, murulauk, till ja võõrkapsas (mis asi see on?).
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-05 14:45:44
Pinnu:
Ja siis ma ostsin Sperli maitsetaimede segu seemnepaberil. Seal on sees 5 ketast, mis panen poti peale ja välja peaks tulema basiilik, petersell, murulauk, till ja võõrkapsas (mis asi see on?).
Põld-võõrkapsas e. rukola

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-03-05 17:00:43
Kusjuures minul tuli sellest 5-taime maitsepaberist ainult ühte sorti taim välja (isegi ei mäleta enam, milline)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Seenekas
Abikokk
2009-03-05 19:06:15
Mitut sorti potitomatite seemneid on müüa Horteses ja Seemnemaailmast saab tellida. Viimases oli üsna mitu sorti, ka kollaseid. Ette kasvatada ehk siis kasvatada võib neid alates jaanuarist kirjade järgi, hilja praegu alustada ei ole. Ise olen mitu aastat toas potitomateid kasvatanud ja ega nad nii uhked ei tule, kui seemnepaki pildil, kuid on toas toredad. Tomatitest veel niipalju, et täna helistas tädi, kes eelmisel kevadel sai minult kaks tavalist tomatitaime ja on need nüüd korteris aknalaual ületalve pidanud, olevat tulemas hulk õisi ja kolm pisikest tomatit on ka küljes.
Täpik
Abikokk
2009-03-22 21:50:33
Pikeerisin rukolat, salveid ja lilli. Rosmariin pole liigutanud, panin igaks juhuks uusesti maha, samuti apteegitilli ja iisopi. Basiilik hakkab vist uputama ja kuulutan müüginurgas talle uue kodu otsimise uuest nädalast.
Kätrin
Abikokk
2009-03-23 10:54:39
Südalinna elanikuna külvasin koju aknalauale seemnest basiilikut ja vürtsbasiilikut ja rukkolat ja salatikressi. Eks ole paista, kas miskit üldse kasvama läheb.

Kätrini kokkamispäevik

Pinnu
Abikokk
2009-03-23 14:23:39
Netcat:
Kusjuures minul tuli sellest 5-taime maitsepaberist ainult ühte sorti taim välja (isegi ei mäleta enam, milline)
Minul tänaseks maha pandud kolme sorti (basiilik, rukola ja murulauk) ja nendest üles tõusnud juba 2 esimest. Tomati 25 seemnest 16 on juba ilusasti väljas ja pooltel juba 2 lehekesepaari ka. Samuti tõusis üles salat (2 sorti) mis oli lindi peale aetud (paberlint seemnetega). Kolmandat veel ootan.
Spiidi
Abikokk
2009-03-23 14:31:19
Pinnu:
Netcat:
Minul tänaseks maha pandud kolme sorti (basiilik, rukola ja murulauk) ja nendest üles tõusnud juba 2 esimest. Tomati 25 seemnest 16 on juba ilusasti väljas ja pooltel juba 2 lehekesepaari ka. Samuti tõusis üles salat (2 sorti) mis oli lindi peale aetud (paberlint seemnetega). Kolmandat veel ootan.
Mul on ka väike proovipakk kasvamas. Kindlasti basiilik ja lehtsalat ning kaks taime veel, mida ei mäleta :) (pakis oli koos 4 erinevat ürti). Kolm nendest on ilusti juba ninad välja ajanud, neljandast ma arvasin, et ei tule midagi kuid täna vaatasin, et ka sealt hakkas juba tärkama. Käin neid mitu korda päeva vaatamas-torkimas :D

le D?ner

Suviki
Kokaõpilane
2009-03-23 14:39:38
Mul on hernetaimed juba mingi 20cm pikkused, hakkab juba tekkima kahtlus, et mahaistutamiseaegu on neil juba väiksed kaunad küljes - ei tea, kas nad siis enam ümberistutamist kannatavad? Üleval on kress ja lehtsalat; lilli on ka üleval; ei tea, mis mul mõttes oli, kuid panin potti ka kõrvitsaseemned; nüüd on u 15 cm pikad 6 taime; mida nendega teen - ei tea veel - mul siin liivamaa...

Paljajalu

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>