Zapxpxau Abikokk 2009-03-25 11:32:52 |
Kiilike:
Aitäh selle info eest, aga kui tohib huvi pärast küsida, kas hakkas kasvama ka? Inglismaa aianduslehed soovitavad istikuid, sest seemned ei pidavat eriti tulemusi andma. Aga ma uurin sealt Ceresest ja proovin ikkagi järgi.
Kirjutasin ka Seemnemaailma, ehk vastavad millalgi.
Seemneid ostsin mina märtsi alguses Harku järve juures olevast keskusest(Ceres). Kas mingil muul kujul ka on selles nii kindel ei ole - eelmisel aastal oli kuskil ka taimi müüa ... aga kus seda ei mäleta. |
|
Kiilike Abikokk 2009-03-25 22:40:13 |
Zapxpxau:
Mõned seemned panin eelmisel nädalal mulda ja täna õhtul nägin kolme väikest idu ... seega idanevad küll :).
Igaks juhuks veel, seemned olid Serli omad st sakslaste omad.
Kiilike:
Aitäh selle info eest, aga kui tohib huvi pärast küsida, kas hakkas kasvama ka? Inglismaa aianduslehed soovitavad istikuid, sest seemned ei pidavat eriti tulemusi andma. Aga ma uurin sealt Ceresest ja proovin ikkagi järgi.
Kirjutasin ka Seemnemaailma, ehk vastavad millalgi.Seemneid ostsin mina märtsi alguses Harku järve juures olevast keskusest(Ceres). Kas mingil muul kujul ka on selles nii kindel ei ole - eelmisel aastal oli kuskil ka taimi müüa ... aga kus seda ei mäleta. |
|
Profa Abikokk 2009-03-26 09:10:38 |
Minul ka selle aasta seemneports ostetud, laisa inimasena külvan ilmade soojenedes otse peenrasse. Kuna jõudsin poodi viis minutit ennem sulgemist ja väljusin viis minutit peale sulgemist pärast müüja teist meeldetuletust, sarnanes kogu ostmine lihtsalt huupi rabamisele. Pärast kodus kontrollides selgus et kõik olulised ürdid-salatid siiski olemas ja lilli olin haaranud nii kolme-nelja Tootsi peenra jagu rohkem kui tarvis, nüüd hea peoga loopida igale poole. Eelmisel aastal millegipärast ainsa taimena ikaldus piparmünt, eks näis mis sel aastal saab. | |
Köögikiisuolen Kokaõpilane 2009-04-20 06:55:41 |
Minul aed olemas ja kasvatan ette ka paljusid taimi, baklažaan, erinevad tomatisordid, daaliad, basiilik, nuikapsad, hiljem külvan juba põllule erinevad lehtpeedid, punapeedid, kaalikad.Tippsibulad, kabatšokid ja oad, herned. | |
Seenekas Abikokk 2009-04-26 20:58:56 |
Minu moodsa koka tarbeaed sai täna juurde neli sõstrapõõsast ja lühikese maasikapeenra, mida kavatsen homme pikendada. | |
Tullia Abikokk 2009-04-27 10:22:50 |
Minu aialapil on tärganud küüslauk ja murulauk. Eile külvasin hernest, aeduba, porgandit, redist, tilli, spinatit, jääsalatit, mingit tavalist lehtsalatit. Toas potis on tärganud juba suvikõrvits, kurk, basiilik, mis ootavad istutamist. Sel aastal plaani istutada ka paar õuna- ja ploomipuud ning mustasõstrapõõsas. | |
Kodukana Kokaõpilane 2009-04-30 14:02:29 |
mul on küsimus salvei kohta, eelmine aasta sooja talvega oli kevadeni ilus ja kasutuskõlblik. see kevad on kuivanud lehed ja ei saa kasutada. kas taim tuleb maha kanda või hakkab ikka uusi oksi võrsuma veel? oksad ise osad on seest kuivad, osad on sellised ilusad rohelised. igaks juhuks panin ka uued seemned maha potti. tüümian samamoodi, kõik on ära kuivanud ja lehed on lillakad. õnneks on all näha, et midagi vist tule juurde, aga väga vähe aga muidu on kasvuhoones peenral rukola, mingi salat, spinat, redis ja hernes. viimane tärkas kehvasti, sest mingi ussike on kallal käinud. ja paberlindiga pandud salatisegust pole 2n jooksul halli haisugi. aknalaual on rosmariin, suvikõrvits, arbuus, kõrvits, basiilik, rosmariin, murulauk, chilli pipar, petersell, kaneelbasiilik, porru, füüsal, hernevõrsed, ilukõrvitsad, mais.... vist sai kõik. lilled on ka. basiilik ei taha idulehe faasist kaugemale minna, istutasin seemned märtsi alguses juba. sama käib rosmariini kohta, välja tulid ilusti, aga ei arene. kas te fenkoli kasvatate ette? kannatab ta ümberistutamist? eelmine aasta kukkus mul selle kasvatamine haledalt läbi. 1 taime sain. | |
Ullike Abikokk 2009-05-02 11:11:31 |
Jagan veidi oma kogemusi ka. Kõige kiiremaks maitsetaimede saagivõimaluseks suvekodus on osutunud pisike petukaup. Nimelt ostan poest värkete maitseainete riiulilt . Tõsi - igast poest ei saa - mõni pood paneb näiteks basiiliku külmletti. Aga basiilik on kõike muud kui külmalemb. Seega vaatan poe, kus pakikesed kenasti tavalisel riiulik ja kui tundub veel ka isuäratavalt värske olema - ostan. Viin suvekodusse ja istutan maha. No lähevad kasvama mis mühiseb. Ja kõige parem, et esimese "saagi" saad ju praktiliselt kohe ;). Praegu peenral juba suisa laiutav oregano on samuti selliselt oma elu alanud. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Vandiste Abikokk 2009-05-02 13:42:07 |
Ja ma just mõtlesin, kas hakkan puneme idandamisega jamama :). Tundub, et väljaläinud isendi saab asendada hoopis toidupoeisendiga. Tänud. Aga muidu on redis üleval, lehesalat ka. Basiilik on potis juba suur - tahaks ka peernale laiutama saada, kuid külmade ohu tõttu peab veel toas viibima. Tomatid, paprikad on samuti kasvumajja istutamise ootel. Lilli jagub ka mitut-setut sorti. Suvikõrvitsa panin alles praegu potti. | |
Kodukana Kokaõpilane 2009-05-06 17:03:40 |
Ullike:
mul sama trikk põrus haledalt läbi tüümianiga. nädalaga oli surnud. kuigi sai ilusti hoolitsetud ta eest Jagan veidi oma kogemusi ka. Kõige kiiremaks maitsetaimede saagivõimaluseks suvekodus on osutunud pisike petukaup. Nimelt ostan poest värkete maitseainete riiulilt . Tõsi - igast poest ei saa - mõni pood paneb näiteks basiiliku külmletti. Aga basiilik on kõike muud kui külmalemb. Seega vaatan poe, kus pakikesed kenasti tavalisel riiulik ja kui tundub veel ka isuäratavalt värske olema - ostan. Viin suvekodusse ja istutan maha. No lähevad kasvama mis mühiseb. Ja kõige parem, et esimese "saagi" saad ju praktiliselt kohe ;). Praegu peenral juba suisa laiutav oregano on samuti selliselt oma elu alanud. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |